Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής από την Τροχαία Πέλλας σε μαθητές του 1ου Γυμνάσιο Γιαννιτσών (φωτο)


Άλλη μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριών μας πραγματοποιήθηκε στον χώρο του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών.

Στις 7 Δεκεμβρίου 2017, μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων, επισκέφθηκαν το σχολείο μας ο Διοικητής της Τροχαίας Γιαννιτσών κ. Βελόπουλος Ιορδάνης και ο Ανθυπασπιστής κ. Ευαγγέλου, με σκοπό να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές μας σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής ασφάλειας.

Στη χώρα μας, δυστυχώς, τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα αυξάνονται συνεχώς, με τον αριθμό των θυμάτων ετησίως να είναι τόσο υψηλός, ώστε να αντιστοιχεί στον αριθμό τον κατοίκων μιας κωμόπολης. Έτσι, κάθε χρόνο «διαγράφεται» από τον χάρτη της Ελλάδας μια κωμόπολη!

Τα τραγικά αυτά αποτελέσματα οφείλονται, κατά κύριο λόγο, στην ελλιπή κυκλοφοριακή αγωγή και την κακή οδική συμπεριφορά τόσο των οδηγών όσο και των πεζών. Γι’αυτούς τους λόγους, λοιπόν, η συγκεκριμένη δράση αποκτά ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι προσκεκλημένοι μας, με το κατάλληλο οπτικοακουστικό υλικό και τις πολύτιμες γνώσεις τους, τόνισαν ιδιαίτερα την απαραίτητη χρήση της ζώνης ασφαλείας και του κράνους, έθεσαν προβληματισμούς, ενημέρωσαν, απάντησαν υπεύθυνα σε απορίες των μαθητών και τους παρείχαν συμβουλές ιδιαίτερα σημαντικές για την προστασία της δικής τους ζωής , αλλά και των συνανθρώπων τους.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους κυρίους Βελόπουλο και Ευαγγέλου για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και την ουσιαστική συμβολή τους στο εκπαιδευτικό μας έργο.

Ελπίζουμε ότι οι συμβουλές τους θα ευαισθητοποιήσουν και θα διαμορφώσουν υπεύθυνους και ευσυνείδητους πεζούς, αλλά και αυριανούς οδηγούς!



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.