Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με το νέο έτος και βλέπουμε ο ΕΦΚ πετρελαίου 2015


Με τη νέα χρονιά τοποθετείται τώρα αρμοδίως η πληρωμή της μεγάλης εκκρεμότητας για τους συντελεστές της πρωτογενούς παραγωγής σχετικά με την επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου για το 2015.

Μόλις 40 εκατ. ευρώ αναλογούν για τον ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου του 2015 σύμφωνα με τους αρμόδιους του υπουργείου Οικονομικών.

Οι τελευταίες πληροφορίες από το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα δεν υπάρχει καμία κινητικότητα από τα ανώτερα κλιμάκια του υπουργείο σχετικά με τις εν λόγω πιστώσεις, καθώς προέχουν άλλες υποχρεώσεις. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν αναμένεται καμία πίστωση μέχρι το τέλος του έτους, με τις όποιες διαδικασίες να μεταφέρονται από το νέο έτος.

Πρόκειται για χρονίζουσα υπόθεση που «σέρνεται» στα γραφεία του υπουργείου Οικονομικών, με τους αρμόδιους διοικητικούς να «βλέπουν» την πληρωμή τέλος Γενάρη με αρχές Φεβρουαρίου, όπως έγινε αντίστοιχα πριν ένα χρόνο η πληρωμή για το αγροτικό πετρέλαιο του 2013 και 2014.

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται ότι το ποσό που θα πιστωθεί θα κυμαίνεται περί τα 40 εκατ. ευρώ, αφενός επειδή ο συντελεστής -βάσει σχετικής απόφασης- έχει μειωθεί στο 0,097 για το εν λόγω έτος (ήταν στο 0,264 για το 2014 και στο 0,230 για το 2015) και αφετέρου επειδή η επιστροφή του ειδικού φόρου αφορά 9 μήνες και όχι ολόκληρο το έτος, δεδομένου ότι από 1η Οκτωβρίου 2016 και μετά καταργήθηκε µε το νόμο 4336/2015.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.