Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νάουσα, η πόλη του οίνου 2017

NAOUSSA_WINE_CITY_2017 (Copy)Συνεπής στο ετήσιο ραντεβού της με τους οινόφιλους, η «ΝΑΟΥΣΑ, ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ» θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 8 με 10 Δεκεμβρίου 2017. Η φετινή εκδήλωση θα είναι επετειακή, καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την ανακήρυξη της Νάουσας σε Διεθνή Πόλη Αμπέλου και Οίνου από τον OIV (Organisation Internationale de la Vigne et du Vin /Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου) στη Ρώμη (1987). Το πλούσιο πρόγραμμα της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στον Πολυχώρο ΒΕΤΛΑΝΣ την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ενώ νέος χώρος –το κτίριο «ΕΡΙΑ» Χρήστος Λαναράς- θα φιλοξενήσει το κύριο μέρος του προγράμματος, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Δεκεμβρίου.
Φέτος, οι πρωταγωνιστές θα είναι οι ίδιοι οινοποιοί. Θα αναλάβουν να μας πλοηγήσουν στον υπέροχο κόσμο του Ξινόμαυρου, αποκαλύπτοντας πτυχές της πολυδύναμης ποικιλίας μέσα από τη δική τους, προσωπική ματιά. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν περιεχόμενο τόσο εντός του ποτηριού τους με ιδιαίτερες γευσιγνωσίες, όσο και εκτός με παρουσιάσεις και συζητήσεις για θέματα που αναδεικνύουν το όραμα αλλά και τις στρατηγικές προκλήσεις που καλείται η Νάουσα –αλλά και το ελληνικό κρασί εν γένει- να αντιμετωπίσει. Από τη «Νάουσα που Ονειρευόμαστε» στα «Social Media: Αρκεί μόνο μια καλή φωτογραφία?».
Όπως κάθε χρόνο, μαζί με τον οικοδεσπότη Σύνδεσμο Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας, όλη η πόλη θα κινείται στο ρυθμό της γιορτής του Ξινόμαυρου. Ειδικά μενού και προσφορές από τα τοπικά εστιατόρια και wine bars, αλλά και ειδικές τιμές από επιλεγμένα ξενοδοχεία για τους οινόφιλους που θα επισκεφτούν την πανέμορφη Νάουσα. To τριήμερο θα κλείσει με την «Ανοικτές Πόρτες» των Οινοποιείων της ζώνης προσφέροντας ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες και ειδικές εκδηλώσεις.
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 5 €
(για το τριήμερο)
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
Βλέπε πρόγραμμα
ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ: 50
Περιλαμβάνει γενική είσοδο και παρακολούθηση όλων των παράλληλων εκδηλώσεων όπου απαιτείται ειδικό εισιτήριο.
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
Ελπίδα Παλαμίδα|Τ: 6938250088
naoussawinecity@gmail.com

Ευχαριστούμε θερμά
όλες τις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς της Νάουσας
που στηρίζουν έμπρακτα την εκδήλωση με τη συμμετοχή τους.


#NaoussaWineCity #naoussa #xinomavro #drinkgreekwine

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 – ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ «ΒΕΤΛΑΝΣ»

18:00 - 18:10: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΕΠΙΣΗΜΩΝ
Δήμαρχος Νάουσας, κ. Νίκος Κουτσογιάννης
Πρόεδρος Συνδέσμου Αμπελουργών & Οινοποιών Νάουσας, κ. Γιώργος Φουντούλης
18:10 - 18:40: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΡ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΚΟΥΡΑΚΟΥ - ΔΡΑΓΩΝΑ
«ΤΟ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ, Η ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»
Από τους Γιάννη Μπουτάρη και Δρ. Χαρούλα Σπινθηροπούλου
*Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Φοίνικα
NWC_PHOTO (Copy)18:40 - 20:00: Η ΝΑΟΥΣΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ
Οι Δρ. Γεώργιος Τσάνταλης, Αντιπρόεδρος Οινοποιίας TSANTALI, και Στέλλιος Μπουτάρης, Διευθύνων Σύμβουλος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, μιλούν για το μέλλον της ΠΟΠ ζώνης και των κρασιών της. Τους πλαισιώνουν με τις τοποθετήσεις τους οινοποιοί, αμπελουργοί και επαγγελματίες του κλάδου του οίνου και της εστίασης.

20:00 – 21:00: ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ
Με τοπικά εδέσματα και γευσιγνωσία οίνων ΝAOYΣΑΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 – ΚΤΙΡΙΟ «ΕΡΙΑ» ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ

Πρωινό πρόγραμμα

10:30 - 14:30: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ – Αίθουσα 1ου ορόφου
Ανακαλύψτε τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του κρασιού ΝΑΟΥΣΑ μέσα από τη γευσιγνωσία των ετικετών του συνόλου των παραγωγών της ζώνης συνοδεία τοπικών εδεσμάτων.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – Αίθουσα πολλαπλών εκθέσεων / ισόγειο

11:00 - 12:00 ΑΤΙΘΑΣΑ ΜΩΡΑ
Δοκιμάζουμε για πρώτη φορά την εσοδεία του 2017 μαζί με τον Γιώργο Διαμαντάκο, Οινολόγο του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 7 €
(απαιτείται ειδικό εισιτήριο*)

12:30 - 13:30: ΠΕΡΙ ΚΛΩΝΩΝ
Κλωνική επιλογή του Ξινόμαυρου και γευστική δοκιμή κλώνων από τον Κωνσταντίνο Μπακασιέτα, γεωπόνο και ιδιοκτήτη των ομώνυμων φυτωρίων αμπέλου, και τον Βασίλη Γεωργίου, Οινολόγο της ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 7 €
(απαιτείται ειδικό εισιτήριο*)


Απογευματινό πρόγραμμα

16:00 - 21:00: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ – Αίθουσα 1ου ορόφου
Ανακαλύψτε τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του κρασιού ΝΑΟΥΣΑ μέσα από τη γευσιγνωσία των ετικετών του συνόλου των παραγωγών της ζώνης συνοδεία τοπικών εδεσμάτων.

16:00 - 21:00: ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ – Αίθουσα 1ου ορόφου
Κατά τη διάρκεια της κεντρικής γευσιγνωσίας, οι οινόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να λαμβάνουν μέρος σε μια τυφλή γευσιγνωσία, ψηφίζοντας το αγαπημένο τους. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα κληρωθούν και δύο νικητές από τους συμμετέχοντες που θα κερδίσουν υπογεγραμμένες από τον Οινοποιό φιάλες με Ξινόμαυρο Νάουσας.


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – Αίθουσα πολλαπλών εκθέσεων / ισόγειο

16:00 - 17:00: ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ vs ΝΕΒΒΙΟLO OF THE WORLD
Μια συναρπαστική κόντρα ανάμεσα στην Ναουσαία βασίλισσα του ελληνικού αμπελώνα και του κόκκινου βασιλιά από εκφράσεις ανά τον κόσμο με τον Dan Fredman, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων DFPR με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, και τον Γιώργο Διαμαντάκο, Οινολόγο του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 20 €
(απαιτείται ειδικό εισιτήριο*)

17:30 - 19:00: ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ
Ο Γιάννης Σαμούκας, Σεφ του εστιατορίου 12 ΓΡΑΔΑ και ο Χριστόφορος Γεωργιάδης από το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΓΑΤΙΑ συνδυάζουν το Ξινόμαυρο σε διάφορες εκδοχές με αγαπημένες γεύσεις.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 20 €
(απαιτείται ειδικό εισιτήριο*)

19:30 - 20:30: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ KAI MONTEΡΝΑ ΝΑΟΥΣΑ, ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ
Πόσο εύκολα αναγνωρίζονται τα διαφορετικά στυλ της ΝΑΟΥΣΑΣ με τυφλή γευσιγνωσία? Καθοδηγητής μας ο Κωστής Δαλαμάρας από το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΑΛΑΜΑΡΑ.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 7 €
(απαιτείται ειδικό εισιτήριο*)


ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 – ΚΤΙΡΙΟ «ΕΡΙΑ» ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ

11:00 - 17:00: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ – Αίθουσα 1ου ορόφου
Ανακαλύψτε τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του κρασιού ΝΑΟΥΣΑ μέσα από τη γευσιγνωσία των ετικετών του συνόλου των παραγωγών της ζώνης συνοδεία τοπικών εδεσμάτων.
11:00 - 17:00: ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ – Αίθουσα 1ου ορόφου
Κατά τη διάρκεια της κεντρικής γευσιγνωσίας, οι οινόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να λαμβάνουν μέρος σε μια τυφλή γευσιγνωσία, ψηφίζοντας το αγαπημένο τους. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα κληρωθούν και δύο νικητές από τους συμμετέχοντες που θα κερδίσουν υπογεγραμμένες από τον Οινοποιό φιάλες με Ξινόμαυρο Νάουσας.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – Αίθουσα πολλαπλών εκθέσεων / ισόγειο

11:30 - 12:30: ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΣΟ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ?
Κάνει διαφορά το μέγεθος της φιάλης? Μαζί με τον Αντώνη Κιοσέογλου, Οινολόγο της ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, μια απολαυστική γευσιγνωσία ΝΑΟΥΣΑΣ από φιάλες 0,75 λτ, magnum και double magnum.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 10 €
(απαιτείται ειδικό εισιτήριο*)

13:00 - 14:00: SOCIAL MEDIA: ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ?
Οι Κυριακή Παναγιώτου, Marketing Communications Manager της ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ TSANTALI, και Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, Communication Manager της ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ, λύνουν βασικές απορίες για το νέο κόσμο των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και τη σημασία τους στην προώθηση του κρασιού.
ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ


Ανοικτές Πόρτες Οινοποιείων
Τα Οινοποιεία της Νάουσας υποδέχονται τους επισκέπτες με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και θεματικών γευσιγνωσιών. Αλφαβητικά:
ΒΑΕΝΙ ΝΑΟΥΣΑ 15:00 - 19:00:
Γευστική δοκιμή του παλαιωμένου Grande Reserve, εσοδείας 1985.
Για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν αυτή τη σπάνια ετικέτα για την κάβα τους, θα πωλείται στην ειδική τιμή των 30 €, μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα.
ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ 11:00 - 17:00

ΚΤΗΜΑ ΚΕΛΕΣΙΔΗ 11:00 - 17:00

ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 11:00 - 17:00

ΚΤΗΜΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΗ 10:00 - 15:00 (Κελάρι Μελιτζανή, Χρ. Λαναρά 1, Νάουσα)
ΚΤΗΜΑ ΦΟΥΝΤΗ 11:00 - 17:00
Κάθετη γευστική δοκιμή στην ετικέτα «Κτήμα Φουντή».

ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ 11:00 - 16:00
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΓΑΤΙΑ 11:00 – 19:00
«Magnum vs 0,75L – Η χρονιά του 2005»
Η εξέλιξη του Ξινόμαυρου της σοδειάς του 2005 σε φιάλη 1.5 και 0.75 λίτρων
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΑΛΑΜΑΡΑ 10:00 - 19:00

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΣ 11:00 - 17:00

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΡΚΟΒΙΤΗ 10:00 - 17:00
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ
Ο Σύνδεσμος Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που ιδρύθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2014. Ο Σύνδεσμος απαρτίζεται από 20 μέλη-παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στην ΠΟΠ ζώνη της Νάουσας. Ο αριθμός των μελών αποτελεί το σύνολο σχεδόν των παραγωγών της περιοχής.
Ως αποστολή του Συνδέσμου είναι η ανάληψη δι-επαγγελματικών πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν στρατηγικά στη μελέτη, τη διαφύλαξη και την προώθηση των οίνων της ζώνης, με ιδιαίτερη έμφαση στην ποικιλία του Ξινόμαυρου και στους ΠΟΠ οίνους της Νάουσας.
Παράλληλα, δέσμευση του Συνδέσμου είναι η προβολή του μοναδικού δεσμού ανάμεσα στο Ξινόμαυρο και στην ιστορία της Νάουσας. Καθώς η καλλιέργεια και η οινοποίηση του Ξινόμαυρου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των κατοίκων της Νάουσας από τα τέλη του 19ου αιώνα, αυτή η πολύτιμη κληρονομιά της κουλτούρας του Ξινόμαυρου-όπως αντανακλάται μέσα από ήθη και έθιμα που διατηρούνται αναλλοίωτα έως σήμερα-πρέπει να διασωθεί, να συνεχιστεί και να αποτελέσει έμπνευση μιας ξεχωριστής αφήγησης.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…