Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα πρόκληση από τους Τούρκους: «Δεσμεύουν» τρεις περιοχές στο Αιγαίο για... όλο το 2018!


Αγνοούν προκλητικά τα ελληνικά διαβήματα

Κλιμακώνει η τουρκική πλευρά τις προκλήσεις της στο Αιγαίο.
Αυτή τη φορά, η Υδρογραφική Υπηρεσία του τουρκικού ναυτικού εξέδωσε τις NAVTEX 1410-1411-1412/17, με τις οποίες «δεσμεύει» τρεις περιοχές στο Αιγαίο για σχεδόν όλο το 2018!

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ανήμερα, αλλά και τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, η Άγκυρα, στο πλαίσιο άλλης μίας άσκησης με πυρά, «δέσμευσε» εκ νέου παράνομα περιοχή στα ανατολικά της Κω, σύμφωνα με τη Navtex 1403.

Παράλληλα, προανήγγειλε και άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου στα δυτικά της Λέσβου, το διάστημα 27-28 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η Αθήνα, μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα, αλλάζει τακτική.
Το ΓΕΕΘΑ αποφάσισε να μην απαντά με αντι-ΝΑVTEX, αλλά θα προχωρά σε διαβήματα και παρεμβάσεις προς τον Ισπανό διοικητή της υπηρεσίας, που έχει την ευθύνη για όλη την περιοχή.

Φυσικά, οι Τούρκοι δεν είναι δυνατόν να «δεσμεύσουν» περιοχές στο Αιγαίο για ένα τόσο μεγάλο διάστημα και η κίνησή τους αποσκοπεί περισσότερο στην ένταση των προκλήσεων έναντι της Αθήνας, παρά στην ουσία των ίδιων των στρατιωτικών ασκήσεων.

Πηγή: protothema.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. καμία πρόκληση.
    όταν δεν επεκτεινεις τα χωρικα σου υδατα στα 12 μίλια, όπως όλοι οι άλλοι, δίνεις το δικαίωμα στους τουρκαλάδες να κάνουν τέτοιου είδους κινλησεις.
    όταν οι πολιτικοί νάνοι αυτού του τόπου κοιτάνε τα κουμπαριά, τις φιλίες και η τουρκολαγνία ορισμένων ξεπερνά κάθε όριο τότε η ιστπρία θα επαναλαμβάνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πας να πολεμήσεις ρε 'Ελληναρα'ή θα ψάχνεις βύσμα να αποφυγεις την μάχη για σένα και τους οικείους σου.Γιατί από ήρωες εν καιρό ειρήνης έχουμε χορτάσει.Ο πόλεμος δεν ειναι καναπές , πληκτρολόγιο και Βελόπουλο στην ΤV

      Διαγραφή
  2. Η επέκταση των χωρικών υδάτων σε 12 μίλια θα περάσει και στο έδαφος της τουρκίας επειδή σε ορισμένα σημεία τα νησια μας έιναι σε απόσταση μικρότερη απο 12 μίλια από τις ακτές της τουρκίας.Το θέμα προφανώς δεν είναι απλό και χρειάζονται συνομηλίες.Αλλωστε καμιά ελληνική κυβέρνηση το αποφάσισε. Τώρα ο καθε ανίδεος λέει ότι του κατέβει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα δωδεκα μιλια ειναι περιξ των νησιων μας,μεταξυ των δυο χωρων συνορο ειναι η μεση αποσταση...(απο νησι σε νησι τα δωδεκα μιλια θα "κλεισουν" την προσβαση στα διεθνη υδατα του Αιγαιου για τους γειτονες και δεν το χωνευουν με τιποτα)

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.