VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης : Επίλυση από την κυβέρνηση μετά από 70 χρόνια του προβλήματος των ιδιοκτησιών σε Καραμάν, Ντερέ και Άγιο Μάρκο Έδεσσας

Μετά από 70 χρόνια ομηρίας οι κάτοικοι παίρνουν τα σπίτια τους χωρίς κόστος. Το δημόσιο δεν θα κάνει αγωγές διεκδικώντας τις οικιστικές εκτάσεις που μπήκαν στο σχέδιο.

Είναι έτοιμη και προωθείται για υπογραφή η Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών

Δέσμευση και για την προώθηση του νομοσχεδίου για την επίλυση του προβλήματος ιδιοκτησιών μέσα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Τσαλί Γιαννιτσών και των κατεχόμενων του Δημοσίου σε πολλές περιοχές της Πέλλας, όπως και όλης της χώρας.

Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Θεοπίστη (Πέτυ) Πέρκα για τα χρονίζοντα ιδιοκτησιακά προβλήματα στην Πέλλα. Μαζί του ο Προϊστάμενος Πολιτικής Γης στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Πέλλας Κοσμάς Ερυθρόπουλος

Ο βουλευτής, που συστηματικά από την μέρα της εκλογής τους αναδείκνυε και προωθούσε τα σημαντικά αυτά χρονίζοντα προβλήματα σε συνεχείς συναντήσεις με τους Υπουργούς, τον προηγούμενο αλλά και την νυν Γενικό Γραμματέα Δημόσιας περιουσίας ενημερώθηκε για την απόφαση επίλυσης των χρόνιων αυτών θεμάτων με Υπουργική Απόφαση που είναι έτοιμη και προωθείται προς υπογραφή.


Συγκεκριμένα για τις οικιστικές εκτάσεις του δημοσίου που μπήκαν στο σχέδιο πόλεως το δημόσιο θα παραιτηθεί του δικαιώματος αγωγών στο κτηματολόγιο όταν αυτές οι εκτάσεις έχουν εγγραφεί στην αρχική ανάρτηση του κτηματολογίου στο όνομα των ιδιωτών που έχουν κτίσει τα σπίτια τους εκεί πριν πολλές δεκαετίες. Με τον τρόπο αυτό οι εκτάσεις αυτές κατοχυρώνονται στο κτηματολόγιο στους ιδιώτες τους οι οποίοι πλέον καθίστανται ιδιοκτήτες των εκτάσεων αυτών χωρίς να πληρώσουν τίμημα.

Οι οικιστικές εκτάσεις Καραμάν, Ντερέ και Αγ. Μάρκου της Έδεσσας μπήκαν στο σχέδιο πόλεως το 1991.

Ο βουλευτής , μεταφέροντας την γνώμη των κατοίκων, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίλυση του χρονίζοντος αυτού προβλήματος από

την κυβέρνηση και ακόμη εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του προς την δικηγόρο Βάσω Δραγούμη που επίμονα επί πολλά χρόνια ασχολήθηκε, ανέδειξε, πάλεψε ανιδιοτελώς για την επίλυση του πολύ σημαντικού αυτού θέματος για τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Ακολούθησαν συναντήσεις του βουλευτή με τον υπεύθυνο του γραφείου του Υπουργού Πάνου Σκουρλέτη και τον ιδιαίτερο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου τον Νίκο Βάγια και τον σύμβουλο Αγγελή Δημήτρη.


Στις συναντήσεις συζητήθηκαν διεξοδικά τα πολύπλοκα θέματα που υφίστανται για πολλές δεκαετίες έως και 100 χρόνια με τα κατεχόμενα του Δημοσίου, των Δήμων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των στρατιωτικών ακινήτων του Τ.Ε.Θ.Α.

Παρουσιάστηκαν προτάσεις για την επίλυση τους τόσο από τον βουλευτή όσο και από τον Κοσμά Ερυθρόπουλο ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία για θέματα πολιτικής γης και λόγω της υπηρεσιακής του θέσης στην Αντιπεριφέρεια Πέλλας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…