Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Όχι στην κατάργηση του δημοσίου τμήματος Εργοθεραπείας


Την εκπεφρασμένη ομόφωνη απόφαση του για την τελική δικαίωση στο καθόλα σοβαρό και δίκαιο αίτημα του, διατράνωσε με την παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας του Συλλόγου, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες του κλάδου, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο, καθιστώντας σαφές ότι οποιαδήποτε συγχώνευση του τμήματος εργοθεραπείας με άλλο τμήμα του ΤΕΙ Αθήνας, εν’ όψει της δημιουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, δεν είναι αποδεκτή από την εργοθεραπευτική κοινότητα. Το τμήμα Εργοθεραπείας είναι αυτοτελές και έτσι πρέπει και μπορεί να ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Στην παράσταση διαμαρτυρίας, συμμετείχε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, φοιτητές και καθηγητές των ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας, καθώς με την αδιανόητη πρωτοβουλία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, ουσιαστικά καταργείται και αυτός ο κλάδος.

Στη διάρκεια της διαμαρτυρίας, παρά το επίμονο αίτημα των Εργοθεραπευτών για συνάντηση με τον υπουργό κ. Γαβρόγλου, δεν έγινε αποδεκτό, παρά μόνο με συμβούλους εκπροσώπους του υπουργείου. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των συλλόγων και των σχολών και από πλευράς των Εργοθεραπευτών, ο πρόεδρος του τμήματος Γ. Γεωργούδης και η πρόεδρος της ΠΔΕ του Πανελλήνιου Συλλόγου Κ. Κεραμιώτου. Η πλευρά του υπουργείου, χρησιμοποίησε ως άλλοθι για την απόφαση, τον ελάχιστο αριθμό μόνιμων καθηγητών στο τμήμα Εργοθεραπείας. Ως απάντηση σε αυτούς τους ισχυρισμούς, οι εκπρόσωποι των Εργοθεραπευτών, αντέταξαν τη μοναδικότητα του τμήματος, την υψηλή προτίμηση των αποφοίτων Λυκείου και την υψηλή βάση εισαγωγής, καθώς και την έλλειψη ανεργίας των αποφοίτων. Παράλληλα προτάθηκαν λύσεις για την υπέρβαση του προβλήματος του αριθμού καθηγητών του τμήματος, για το οποίο οι σύμβουλοι του υπουργείου παρέπεμψαν στο αυτοδιοίκητο των ΤΕΙ, αναφορικά με την προτεινόμενη λύση. Γεγονός είναι ότι δεν υπήρξε κάποια δέσμευση από πλευράς υπουργείου για το μέλλον του τμήματος Εργοθεραπείας.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι πρόεδροι των δύο Πανελληνίων Συλλόγων, είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία με τον υπουργό κ. Γαβρόγλου (η επιμονή νικά), ο οποίος δεσμεύτηκε ότι μετά το πόρισμα της επιτροπής, το υπουργείο θα προχωρήσει σε τελικές αποφάσεις.

Είναι σαφές, ότι από την απόφαση της διοίκησης του ΤΕΙ Αθήνας, τους υπεύθυνους της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας και της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, θα εξαρτηθεί αν θα υπάρξει αυτοτελής ένταξη του τμήματος εργοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Είναι σαφές επίσης, ότι η όποια καθυστέρηση στην κατεύθυνση επίτευξης λύσης επιβεβαιώνει τους φόβους μας για το μέλλον της εκπαίδευσης των εργοθεραπευτών στην Ελλάδα.

Είναι σαφές τέλος, ότι οποιαδήποτε άλλη λύση, πλην της αυτοτελούς ένταξης, από όπου και αν προέρχεται μας βρίσκει αντίθετους και θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για την ανατροπή της.

Η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση των εργοθεραπευτών δεν μπορεί ούτε να υποβαθμιστεί ούτε να δοθεί βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα.

ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ στο πλευρό των εργοθεραπευτών

Με ανακοινώσεις τους ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ στηρίζουν την αυριανή 24ωρη απεργία των εργοθεραπευτών, οι οποίοι αντιδρούν στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το προπτυχιακό τμήμα σπουδών εργοθεραπείας του ΤΕΙ. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «κάνοντας χρήση της εξουσιοδότησης του Γενικού Συμβουλίου στηρίζει και καλύπτει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017. Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε την αυταρχική συμπεριφορά και νοοτροπία του υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου που αρνείται πεισματικά να συναντήσει τον εκλεγμένο δημοκρατικά Σύλλογο Εργοθεραπευτών προκειμένου να του εκθέσει τις απόψεις και τις θέσεις του. Επίσης, θεωρούμε ότι η κατάργηση του τμήματος Εργοθεραπείας με τη συγχώνευση του ΤΕΙ Αθήνας – Πειραιά και της δήθεν αναβάθμισής του σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας, είναι ενταγμένη στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών για συγχωνεύσεις – καταργήσεις δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών και εκχώρησής του στους ιδιώτες». Επίσης και η ΓΣΕΕ «στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργοθεραπευτών της χώρας, οι οποίοι πραγματοποιούν αύριο Παρασκευή 24ωρη απεργία και παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας. Οι εργοθεραπευτές αντιδρούν στην απόφαση του αρμόδιου υπουργού, να καταργήσει το προπτυχιακό τμήμα σπουδών εργοθεραπείας του ΤΕΙ, με την αιτιολογία της συγχώνευσής του με άλλο τεχνολογικό εκπαιδευτικό

ίδρυμα. Με τον τρόπο αυτό καταργείται η επιλογή του δημόσιου πτυχίου, την ώρα που στα ιδιωτικά κολέγια και στα ΙΕΚ συνεχίζουν να λειτουργούν απρόσκοπτα τα τμήματα των σπουδών εργοθεραπείας. Η Συνομοσπονδία βρίσκεται στο πλευρό των εργοθεραπευτών, οι οποίοι αγωνίζονται ώστε να μην υποβαθμιστεί η επιστήμη και η επαγγελματική τους οντότητα».


Πηγή: asfalistiko.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Οποιαδήποτε συγχώνευση του τμήματος Εργοθεραπείας με άλλο τμήμα του ΤΕΙ Αθήνας, εν’ όψει της δημιουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, δεν μπορεί να είναι αποδεκτή. Το τμήμα Εργοθεραπείας είναι αυτοτελές και έτσι πρέπει και μπορεί να ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Είναι αδιανόητη η πρωτοβουλία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, να καταργήσει ουσιαστικά αυτό τον κλάδο. Η πλευρά του υπουργείου, χρησιμοποίησε ως άλλοθι για την απόφαση, τον ελάχιστο αριθμό μόνιμων καθηγητών στο τμήμα Εργοθεραπείας. Ως απάντηση σε αυτούς τους ισχυρισμούς, αντιτάσσουμε τη μοναδικότητα του τμήματος, την υψηλή προτίμηση των αποφοίτων Λυκείου και την υψηλή βάση εισαγωγής, καθώς και την έλλειψη ανεργίας των αποφοίτων.
    Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε άλλη λύση, πλην της αυτοτελούς ένταξης, από όπου και αν προέρχεται θα βρει Εργοθεραπευτές, φοιτητές αλλά και εμάς τους γονείς απέναντι και θ΄ αγωνστούμε με κάθε τρόπο για την ανατροπή της.
    Η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση των Εργοθεραπευτών δεν μπορεί ούτε να υποβαθμιστεί ούτε να δοθεί βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό ας το καταλάβει η "αριστερή" κυβέρνηση...
    Δημήτρης Μπουλουσάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.