Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σήμερα συζητείται στον Άρειο Πάγο η υπόθεση του Θεόδωρου Θεοδωρίδη - Όλες οι πιθανές εξελίξεις


Σήμερα πρόκειται να συζητηθεί στον Άρειο Πάγο, μετά την πρώτη αναβολή, η αίτηση αναίρεσης του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Θεόδωρου Θεοδωρίδη, για την εις βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζουμε ότι οι εφέτες έκριναν ένοχο σε δεύτερο βαθμό τον πρώην ισχυρό άνδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή. Η απόφαση αυτή είχε έλθει σε συνέχεια πρωτοβάθμιας καταδικαστικής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Έδεσσας σε φυλάκιση 18 μηνών, και είχε προκαλέσει την έκπτωση του Θεόδωρου Θεοδωρίδη από τα καθήκοντά του και την προσωρινή αντικατάστασή του από την Αντιπεριφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Αθηνά Αηδονά.

Ο Άρειος Πάγος δεν θα μπει στην ουσία της υπόθεσης, αλλά θα εξετάσει ζητήματα κακής ερμηνείας ή εφαρμογής του νόμου. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η προσφυγή, η υπόθεση θα δικαστεί εκ νέου από το Εφετείο Θεσσαλονίκης, διαφορετικά καθίσταται αμετάκλητη.

Αν ο Άρειος Πάγος σήμερα αναιρέσει την απόφαση, ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης μπορεί να διεκδικήσει την επιστροφή του στη θέση του.

Αν δεν γίνει αυτό, τη θέση του θα καταλάβει Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξής του, ο οποίος έχει εκλεγεί στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από πρόσκληση του εν ενεργεία πλειοψηφούντος περιφερειακού Συμβούλου Λάκη Βασιλειάδη, θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση των περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας από την ΠΕ Πέλλας, οι οποίοι με μυστική ψηφοφορία, θα εκλέξουν το νέο Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Έχει σημασία η απόφαση, μια οποιαδήποτε απόφαση δικαστηρίου; Οι πολίτες, οι συνεργάτες, οι φίλοι και γνωστοί του καθενός έχουν αλλά κριτήρια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα προτείνει ο εισαγγελέας. Και μόνο αυτό. Το πιθανότερο είναι να είναι απορριπτική η πρόταση. Η απόφαση θα βγει μετά από μυστική συνεδρίαση σε κανα δυο με τρεις μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.