Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ωρομίσθιοι καθηγητές: Επισπεύστε τη διαδικασία πρόσληψης Συμβούλων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβούλων και Ωρομισθίων Καθηγητών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΠΑ.Σ.Σ.Δ.Ε.), θέλει να επισημάνει την αναγκαιότητα επίσπευσης της διαδικασίας πρόσληψης των Συμβούλων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ).
Από το 2008 και μετέπειτα οι Σύμβουλοι προσλαμβάνονται είτε στα μέσα είτε κοντά στο τέλος της σχολικής χρονιάς, γεγονός το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τον Κανονισμό Οργάνωσης και Λειτουργίας για τα ΣΔΕ όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Συγκεκριμένα το άρθρο 6 ορίζει ότι: «το προσωπικό των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) αποτελείται από τον Διευθυντή, τον Υποδιευθυντή, τους Εκπαιδευτικούς, το Σύμβουλο Σταδιοδρομίας και τον Σύμβουλο Ψυχολόγο και τους Διοικητικούς Υπαλλήλους». Επιπλέον το άρθρο 7 παράγραφος 5 ορίζει ότι: «οι διαδικασίες επιλογής προσωπικού ολοκληρώνονται μέχρι τις 30 Ιουνίου κάθε έτους. Σε περίπτωση που θα δημιουργηθούν κενές θέσεις κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, αυτές είναι δυνατόν να καλύπτονται άμεσα από τον πίνακα επιλαχόντων».

Η εργασία των Συμβούλων αφορά την διαμόρφωση ενός υποστηρικτικού συστήματος για τους εκπαιδευομένους και τους εκπαιδευτικούς, τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ομάδας. Οι Σύμβουλοι στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας έχουν τις εξής αρμοδιότητες:
· συνεργάζονται σε ατομικό επίπεδο ή σε ομαδικό επίπεδο με τους εκπαιδευόμενους, τους εκπαιδευτές και τους διευθυντές, ανάλογα με τις ανάγκες των μελών και της τοπικής κοινωνίας.
· προσεγγίζουν τις ανάγκες των εκπαιδευομένων.
· εξασφαλίζουν ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον, το οποίο ευνοεί την ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.
Οι εξειδικευμένες υπηρεσίες που παρέχουν στα ΣΔΕ είναι απαραίτητες προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων. Για αυτό και ελπίζουμε ότι φέτος είναι η τελευταία χρονιά που δεν εφαρμόζονται το άρθρο 6 και το άρθρο 7 παρ. 5 του Κανονισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας για τα ΣΔΕ.
Είμαστε σε αναμονή των ενεργειών του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και του ΥΠΕΠΘ για την άμεση έκδοση των οριστικών πινάκων κατάταξης Συμβούλων Ψυχολόγων και Σταδιοδρομίας σχολικού έτους 2017-2018 και την επίσπευση των προσλήψεων.
Το Δ.Σ. του ΠΑΣΣΔΕ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…