Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήλωση της Δημάρχου Σκύδρας για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με ειδικές ανάγκες

Με έναυσμα την 3 Δεκεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα που είναι αφιερωμένη στα Άτομα με ειδικές ανάγκες, η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου δήλωσε τα εξής:

Παγκόσμια ημέρα σήμερα των συνανθρώπων μας με ειδικές ικανότητες και ανάγκες...

Σήμερα και κάθε μέρα οφείλουμε τον απαιτούμενο σεβασμό και την απαιτουμένη αλληλεγγύη στους ήρωες και μαχητές της ζωής, της καθημερινότητας...

Πόσο εύκολα είναι τα λογία και ιδίως τα μεγάλα, τα τρανά...

Πόσο εύκολα είναι όλα, όταν δεν μας αφορούν...

Δεν μας αφορά όμως η κοινωνία μας, η ευρύτερη οικογένεια μας, ο γείτονάς μας, ο συνάνθρωπός μας;

Και βεβαίως το ενδιαφέρον μας δεν το δείχνουμε γράφοντας δυο σειρές...

Απαιτείται συγκεκριμένη στάση ζωής. Σε μια σύγχρονη και πολιτισμένη πολιτεία δεν μπορούμε να προσπερνάμε ότι δεν είναι δικό μας. Σε μια σύγχρονη και πολιτισμένη πολιτεία ο καθένας από εμάς φέρει τη δική του ευθύνη για τη στάση του απέναντι σ΄ όλους τους συνάνθρωπους μας ανεξαιρέτως!

Είναι υπόθεση όλων μας, η διαμόρφωση μιας κοινωνίας χωρίς διακρίσεις, χωρίς ανισότητες, άλλα με αγάπη, με αγκαλιά, με ενδιαφέρον, με δικαιοσύνη, με ισότητα!!!

Η πολιτεία, σε οποιαδήποτε έκφρασή της, έχει μεγάλη υποχρέωση να δείξει το δρόμο, να φερθεί ανθρωποκεντρικά και να δώσει πραγματικό αγώνα για τους καθημερινούς ήρωες της ζωής!

Δυο από τις μεγαλύτερες χάρες που έλαβα ως Δήμαρχος, ήταν η δημιουργία του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Σκύδρας, σχολική μονάδα που ιδρύσαμε το έτος 2016, καταβάλλοντας το ποσό των 100.000 ευρώ περίπου για τη διαμόρφωση του κατάλληλου χώρου και η απόφαση, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας, να ενισχύουμε οικονομικά και να είμαστε δίπλα στο Σύλλογο ΑΜΕΑ ΣΚΥΔΡΑΣ, που επί σειρά πολλών ετών, μόνος αγωνίζεται για την ανθρωπιά και τα χαμόγελα...

Και βεβαίως ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με τη δημιουργία ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στο Δήμο Σκύδρας και τη διεκδίκηση πόρων για την κατασκευή του Ειδικού Δημοτικού Σχολειού Σκύδρας, καθώς και τη λειτουργία κοινωνικών δομών.

Από τα βάθη της καρδιάς μου ευχαριστώ όλες και όλους που είναι κοντά στους συνανθρώπους μας!!!

Συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά στο Σύλλογο ΑΜΕΑ Σκύδρας, τη Ράνια Νικολαιδου, τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολειού Σκύδρας, κ. Κώστα Τσιατσια για την πρωτοβουλία πραγματοποίησης της εκδήλωσης ευαισθητοποίησης και αφύπνισης όλων μας, που περιελάμβανε και επίσκεψη στο Δημαρχείο Σκύδρας, απ όπου είναι και οι παρακάτω φωτογραφίες.

ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!!!

Η Δήμαρχος Σκύδρας
Κατερίνα ΙγνατιάδουShare on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…