Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νεοϊδρυθείσες σχολικές μονάδες και νέα διδακτήρια στην Κεντρική Μακεδονία


Για το διδακτικό έτος 2017-2018 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από εισηγήσεις, εγκρίθηκαν νέες ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων, σε εφαρμογή του Νόμου για τη μεταβολή των Σχολικών Μονάδων, προκειμένου να διευκολυνθεί η διδακτική διαδικασία.
Συγκεκριμένα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης το 3ο Νηπιαγωγίο Πλαγιαρίου μεταστεγάστηκε σε νέο ιδιόκτητο διδακτήριο. Μεταστεγάστηκαν το 67ο και 68ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης σε νέα πτέρυγα του 4ου Δημ. Σχολείου Θεσσαλονίκης (επί της Δελφών). Το 12ο Ν/Γ μεταφέρθηκε και λειτουργεί από κοινού με το 56ο Ν/Γ Θεσσαλονίκης (ως τώρα φιλοξενούνταν από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα ΕΛΠΙΔΑ).
Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης λειτουργεί για πρώτη φορά σε νέο ιδιόκτητο διδακτήριο το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου. Επίσης, μεταστεγάστηκε σε νέο ιδιόκτητο διδακτήριο το Δημ. Σχολείο Ηρακλείου και πρόκειται να μεταστεγαστεί άμεσα (εντός των προσεχών ημερών) το 6ο Δημ. Σχολείο Μενεμένης).

Στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Ανατολικής Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε και λειτουργεί για πρώτη φορά το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμαριάς.
Στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Δυτικής Θεσσαλονίκης έγινε μεταστέγαση σε νέο διδακτήριο, αλλαγή έδρας και μετονομασία του ΕΕΕΕΚ ΙΝΑΑ Πεύκων. Η νέα σχολική μονάδα είναι το ΕΕΕΕΚ Παύλου Μελά. Επιπλέον,επίκεται η μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ Κορδελιού-Ευόσμου (επρόκειτο να μεταφερθεί στο διδακτήριο του Ειδικού Δημ. Σχολείου Αγίου Αθανασίου).
Στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας το 16ο Δημ. Σχολείο Βέροιας (ως τώρα λειτουργούσε σε μισθωμένο κτήριο) μεταστεγάστηκε στο διδακτήριο του Φιλιππείου 1ου Γυμνασίου Βέροιας. Στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας το Φιλίππειο 1ο Γυμνάσιο Βέροιας και το 2ο ΓΕΛ Βέροιας μεταστεγάστηκαν σε νέο διδακτήριο. Ακόμη, επίκεται, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιοριστεί με χρονική ακρίβεια, η μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στην περιοχή των Ασωμάτων (εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου).
Στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας μεταφέρθηκαν το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Άρνισσας σε ιδιόκτητο κτήριο ιδιοκτησίας του Δήμου (ως τώρα φιλοξενούνταν στον Παιδικό Σταθμό).
Στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας το προηγούμενο σχολικό έτος ιδρύθηκαν και λειτουργούν για δεύτερο συνεχόμενο σχολικό έτος, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Σκύδρας και το ΕΕΕΕΚ Αριδαίας.
Στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών λειτούργησε για πρώτη φορά σε νέο διδακτήριο το Ειδικό Δημ. Σχολείο Σιδηροκάστρου. Το 4ο Νηπιαγωγείο Σερρών μεταφέρθηκε σε νέο ιδιόκτητο διδακτήριο (ως τώρα σε μισθωμένο κτήριο). Το 26ο Νηπιαγωγείο Σερρών (βρισκόταν σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας και παλιότερα στεγαζόταν σε μισθωμένο κτήριο) πλέον μεταφέρθηκε, στεγάζεται και λειτουργεί σε ιδιόκτητο κτήριο.
Στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλικιδικής το Νηπιαγωγείο Αγίου Παύλου μεταφέρθηκε σε κτήριο ιδιοκτησίας του Δήμου Ν. Προποντίδας. Επίσης, το Νηπιαγωγείο Παλαιοχώρας μεταφέρθηκε (λόγω ρωγμών στο κτήριο που στεγαζόταν μέχρι πρότινος) σε κτήριο ιδιοκτησίας του Δήμου Πολυγύρου. Επιπλέον, το Νηπιαγωγείο Νεοχωρίου μεταφέρθηκε από το κτήριο της παλαιάς κοινότητας (όπου στεγαζόταν μέχρι σήμερα) σε νέο ιδιόκτητο διδακτήριο.
Στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλικιδικής ιδρύθηκε και λειτουργεί για πρώτη φορά το ΓΕΛ Πευκοχωρίου (στεγάζεται από κοινού με το Γυμνάσιο Πευκοχωρίου). Επιπλέον, το νεοϊδρυθέν ΓΕΛ Μαρμαρά προβλέπεται να λειτουργήσει μετά το Νέο Έτος.
Επιπλέον, στις 29/3/2016, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας) εξέδωσε τις με αρ. πρωτ. 1982 και 1984 Προσκλήσεις για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία» με τίτλο «Ανάπτυξη κτιριακών υποδομών σχολικής εκπαίδευσης» και «Ανάπτυξη κτιριακών υποδομών προσχολικής εκπαίδευσης» αντιστοίχως. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διατύπωσε εγγράφως σύμφωνη γνώμη σκοπιμότητας για 40 προτάσεις που υπέβαλαν Δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας. Έχουν ήδη ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 και βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής ή πρόκειται να δημοπρατηθούν στο προσεχές μέλλον τα παρακάτω έργα:
• 5ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης-Τριαδίου
• 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών
• 5ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών
• 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου
• 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Καλλικράτειας
• Γενικό Λύκειο Διαβατών
• 5ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας
• 9ο Νηπιαγωγείο Περαίας
• Νηπιαγωγείο Ν. Φώκαιας
Στις 20/11/2017, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας) εξέδωσε την με αρ. πρωτ. 5729 Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία» με τίτλο «Υποδομές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης». Προτάσεις μπορούν να υποβάλλονται έως την 30/03/2017 και θεωρείται απαραίτητη ή έγγραφη σύμφωνη γνώμη σκοπιμότητας εκ μέρους της Περιφερειακή Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
Τέλος στο πλαίσιο κατασκευής σχολικών διδακτηρίων με Σ.Δ.Ι.Τ. (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) προσεχώς πρόκειται να οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των σχολικών διδακτηρίων που θα κατασκευαστούν, δεκαπέντε (15) για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και δεκαπέντε (15) για τις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.
Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης
Κεντρικής Μακεδονίας


























Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.