Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι Μακεδόνες ξεσηκώνονται


H Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ, www.popsm.gr ) με την στήριξη των Παμμεκδονικών Ενώσεων ανά τω κόσμω αντιδρά ΔΥΝΑΜΙΚΑ στην προοπτική να υπάρξει σύνθετη ονομασία για το κράτος των Σκοπίων με χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Στις 28 Νοεμβρίου ξεκίνησε με επίσκεψη στον πρόεδρο της Δημοκρατίας μια καλά μελετημένη καμπάνια με τίτλο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ στο οποίον επιδόθηκε ψήφισμα από 205 Πολιτιστικούς Συλλόγους ντόπιων Μακεδόνων. Το συντονιστικό όργανο απαρτίζεται από εκπροσώπους της ΠΟΠΣΜ, των Παμμακεδονικών Ενώσεων όλης της γης, του International Hellenic Association (ελληνοαμερικανική οργάνωση με μέλη 3000 ακαδημαικούς και προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο) και η Ομάδα 21 (με έδρα την Θεσσαλονίκη).

Στο πλαίσιο της καμπάνιας το ΠΡΩΤΟ στάδιο αφορά στην ευαισθητοποίηση του κόσμου. Αυτό επιτυγχάνεται με:

Συλλογή υπογραφών στην πλατφόρμα www.onomasia.gr όπου οι Έλληνες υπογράφουν μαζικά ψήφισμα προς τον Πρωθυπουργό (όπως προβλέπει το Σύνταγμα) για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που η Βουλή εκτραπεί από την απόφαση των πολιτικών Αρχηγών του 1992.
Στην παραπάνω ιστοσελίδα μπορείτε να δείτε τους 60 χορηγούς επικοινωνίας οι  οποίοι αποδέχθηκαν την προώθηση της καμπάνιας. Το τηλεοπτικό σποτ:
 Συνεργασία με ΟΛΕΣ τις Μητροπόλεις της Μακεδονίας. Πράγματι οι Μητροπολίτες είναι στο πλευρό μας.
Περιφερειακές συγκεντρώσεις σε μεγάλες πολεις της Μακεδονίας για ενημερωση-ευαισθητοποίηση του κόσμου. Την Τετάρτη 3 Ιαν ξεκινάμε από τη Σκύδρα και θα καταλήξουμε στην κεντρική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη που θα γίνει μετά πό έναν μήνα.
Δεχόμαστε αποφάσεις συμπαράστασης από όλες τις Ομοσπονδίες Πολιτιστικών Συλλόγων (Θρακιώτες, Κρήτες, Επτανήσιουςκτλ)
Με επίσημο αίτημα προς ΟΛΟΥΣ (σύνολο 59) τους Δήμους της Μακεδονίας ζητήσαμε την έκδοση ψηφισμάτων των Δημοτικών Συμβουλίων για στήριξη της καμπάνιας και απαίτηση για ΜΗ ΧΡΗΣΗ του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην οριστική ονομασία των Σκοπίων. Ήδη 10 Δήμοι έχουν εκδώσει ΘΕΤΙΚΑ ψηφίσματα και ακολουθούν κι άλλοι. Το σύνολο των ψηφισμάτων θα κατατεθούν στην πολιτική ηγεσία ως ΕΠΙΣΗΜΗ απόφαση/αίτημα του ΕΛληνικού λαού και ιδιαίτερα της Μακεδονίας. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να αγνοήσει κάτι τέτοιο. ΣΑς στέλνουμε ενδεικτικά το ψήφισμα του Δήμου Αμφίπολης!
Στα τέλη Ιανουαρίου το συντονιστικό όργανο της καμπάνιας θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της Χώρας.
Σας ζητούμε να συμβάλλετε στην ύστατη προσπάθεια των γηγενών Μακεδόνων να διεκδικήσουν αυτό το δίκαιο αίτημα. Δυναμώστε τη φωνή της αλήθειας. Υπογράψτε στο www.onomasia.gr και βοηθείστε τους γνωστούς σας να υπογράψουν κι αυτοί.

Για το ΔΣ της ΠΟΠΣΜ

Με τιμή
Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος
Πρόεδρος ΠΟΠΣΜ
τηλ. 6983498377


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. Επιτελους! Οσοι θελουν τη συνθετη ονομασια με γεωγραφικο προσδιορισμο ας τη βαλουν στα κομματα τους. Π.χ. Ανω Δημαρ / Κατω Πασοκ / Παρα διπλα ΚΚΕ / Ανω Και κατω Νεα Δημοκρατια. Η Μακεδονια θα τους πεσει βαρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καιρό είχατε να πάρετε τα λάβαρα και τις σημαίες .Άντε καλή χρονιά και από δω και πέρα καμιά χωρά πέραν των 125 να μην αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως Μακεδονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να κηρυξομεν ανεπιθυμητους τους πολιτας των 125 κρατουν που ετολμησαν να αναγνωρισουν τα Σκοπια ως Μακεδονια ,και αμεσως να διακοψωμεν τας διπλωματικας σχεσεις μεταξυ ημων και αυτων! να αποχωρισουν δε την επαυριον οι πρεσβευται των κατωθι Χωρων: ΗΠΑ,Γερμανιας Γαλλιας ,Ισπανιας ,Ρωσιας Κουβας ,Ινδιας,Λαικης Δημ.της Κινας Ταιβαν ,Ινδονησιας,Καναδα ,Γουτεμαλας,Γαλλικης Γουιανα,Τουμπουκτου ,Σομαλιας....Νεπαλ ,Αιθιοπιας ,Νησιων του Πασχα,Νησιων των Χριστουγεννων,Χωρας της Αποκριας,Δημοκρατιας του Χαρυ Ποτερ...κτλ

      Διαγραφή
    2. Ανόητο επιχείρημα αυτό με τις 125 χώρες. Αν εμείς οι ιδιοκτήτες της Μακεδονιας δεν παραδώσουμε το όνομα, όλος ο κόσμος να τους λέει όπως τους λεις δεν κάνουν τίποτα. Από εμας ζητάνε να υποκύψουν. Είναι απλο¡!!

      Διαγραφή
    3. Ο ορισμός του στρουθοκαμηλισμού.Απο εμάς ζητάνε λόγω του βέτου που έχουμε στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.Το θέμα είναι πόσο θα μας το επιτρέπουν στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.Ιδίως τώρα που βρισκόμαστε σε αυτό το οικονομικό χάλι!!!

      Διαγραφή
    4. Ακομη κ αν Όλες οι χώρες του κόσμου Όχι μόνο οι 125 τους λένε Μακεδονία εμεις δεν πρεπει να υποχωρησουμε. Σε μια γενια θα τους καταπιουν οι αλβανοι κ θα ληξει το "προβλημα"

      Διαγραφή
    5. Εμεις οι ιδιοκτητες της Μακεδονιας,τωρα με την "λιγκα του Βορρα" ποθ θα συστησουν οι ΒορειοΕλλαδιτες Υπερπατριωτες,με τους Ιεραρχες μας και τα λαβαρα μπροστα, να κανουμε εκστρατεια στο Πακισταν ,Αφγανισταν ,να απελευθερωσουμε τα εδαφη που κατεκτησε Ο στρατηλατης μας Αλεξανδρος,διοτι ειναι δΙκΑ μας,μας ανηκουν!

      Διαγραφή
    6. Ναι! Ναι ! ετσι πιστευε ηλιθιε των 12.36! σε μια γενια θα τους εχουν πνιξει οι Αλβανοι,οι οποιοι ακριβως με τον Ερντογαν να τους υποκινει ,αναμοχλουν τον εθνικο ,εδαφικο επεκτατισμο τους ,προς Σερβια .Σκοπια,,Μαυροβουνι ,διεκδικουν Θεσπρωτια ,τα εδαφη των Τσαμηδων! Το κρατιδιο των Σκοπιων ,λειτουργει σαν σφουγγαρι ,εδαφικα και πολιτικα! οι πιο ψυχραιμοι και ρεαλιστες διεθνολογοι Ελληνες και ξενοι [ουδετεροι],θεωρουν απαραιτητη την επιβιωση των Σκοπιων ,εναντια στον Αλβανικο επεκτατισμο! Θυμησου πως στην Χιμαρα ασκουν πιεσεις στην Ελληνικα κοινοτητα νγκρεμιζοντας σπιτια και εκκλησιες! σε περιπτωση ασταθειας στα Σκοπια λογω του εκει Αλβανικου πολιτικου παραγοντα.βλεπε,UCK,oi Βουλγαροι θα ζητησουν κομματι των Σκοπιων ομορο των συνορων τους οποτε θα δωσουμε αλλοθι για αμφισβητηση των Συνθηκων Σεβρων,Νειγι,Λωζανης, και στους Τουρκους,που χαριν σε αυτες ζεις εσυ ελευθερος στην Ελληνικη επικρατεια,διαφορετικα θα ησουν ακομα Οθωμανος υπηκοος με καφτανι,στην Μικρασια η ,την Τραπεζουντα,, Οταν λοιπον εκλειψουν τα Σκοπια απο τους Αλβανους που τοσο χαιρεσαι ηλιθιε ,θα δεις μιαΕνιαια Αλβανια ,να μας πνιγει κυκλικα! απο τα συνορα της Βουλγαριας ,Ενωμενη με το Κοσσοβο,ενω ταυτοχρονα σε συνεργεια με την Τουρκια θα διεκδικουν εδαφη συνεχως! Ποιοι ηλιθιοι σας καθοδηγουν; Να σκεφτεστε με το πανω κεφαλι!

      Διαγραφή
  3. Εγω προσωπικα στο σχολειο εμαθα οτι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.Η ιστορια που μας εμαθαν(οχι η τωρινη που ειναισκ@τ@)μας δειχνει τα απεραντα ορια της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΜΤΟ.ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε γάμους μόνο οι κουμπάροι φαίνονται κοντά στην νύφη. Πότε θα ξαναφανούν? Στα βαφτίσια.... Έτσι λοιπόν ήρθε ο καιρός τους να ξαναφανούν, γιατί μόνο γι αυτό ζούνε.....για τα βαφτίσια και μετά????.... στον φασιστικό τους λήθαργο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χαριζουμε τον πατριωτισμο στους ακροδεξιους ...οκ διεθνιστακο

      Διαγραφή
    2. Έχεις απόλυτο δίκιο. Πρώτη φορά βλέπω να μην επιτρέπεται σε μια χώρα να αποφασίσει για το όνομά της και θα το αποφασίσουν άλλοι. Εκείνο που επιβάλλεται είναι να παραμετιστούν οι εθνικιστές ένθεν και ένθεν .Δεν προσφέρουν ΤΊΠΟΤΑ.

      Διαγραφή
  6. Οσοι επαναλαμβανουν τα περι φασισμου απλα θελουν ενα αλοθι για την προδοσια τους στην ιστορια. Ειμαι αριστερος και πστριωτης. Η αγαπη για την Νακεδονια και την Ελλαδα βαζει σε δευτερη μοιρα την κομματικη μου ταυτοτητα συντροφοι του Συριζα και της κεντροαριστερας. Αγωνιστηκαμε πολλες φορες για ρσ δικαιωματα των αλλων. Ας αγωνιστουμε για την αληθεια. Μια αληθεια που την ξερουν ολοι. Η δημοκρατικη αριστερα εχει εκφραστει με τα χειλη του μεγαλου Μικη Θεοδωρακη και για τη Μεκεδονια ποθ δεν διστασε να βρισει τον Τιτο. Θα αφησουμε να αγωνιστουν μονο ακραιοι ...



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μ.Θεοδωρακης αυτογελοιοποιηθηκε οταν αποδεχτηκε το Υπουργειο ανευ Χαρτοφυλακειου, απο το Μητσοτακη, επι Οικουμενικης Κυβερνησης Τζανετακη,η,αμεσως μετα,αρα μη ΤΟν προβαλλεις ως Αριστερο πολιτικο προτυπο ! Οσο για τις Αριστερες σου καΤΑΒΟΛΕς ,Ας ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ !!!Αληθεια μιας και ανεφερες τον Τιτο , ο Θεοδωρακης τον εβρισε νεκρο, μετα θανατο,ποιος ειχε τοτε κοτσια οταν ηταν ζωντανος,να αμφισβητησει τις πολιτικες του επιλογες ,δηλαδη να ορισει συνταγματικα τμημα της χωρας του,με οποιο ονομα ηθελαν οι κατοικοι του βασιζομενοι στην αρχη της Αυτοδιαθεσης!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.