Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο σε Έδεσσα και Αριδαία (φωτο)


Tην πρώτη τους επαφή με το Σύμπαν και την Αστρονομία είχαν  την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  μέσα από το Ψηφιακό Πλανητάριο και το Τηλεσκόπιο που εγκαταστάθηκε για λίγες ημέρες στα Μικρά Καταρρακτάκια της Έδεσσας και στο κλειστό της Αριδαίας.    

Τα θέματα που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια των προβολών του Φορητού Πλανητάριου αφορούν την αναγνώριση των αστερισμών και των λαμπρότερων αστέρων τους, τη σύνδεση των αστερισμών με την ελληνική μυθολογία (Ανδρομέδα, Περσέας, Μεγάλη Άρκτος, Ηρακλής κλπ), τις κινήσεις των αστέρων, του ήλιου και των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, καθώς και βασικά στοιχεία αστρικής εξέλιξης και κοσμολογίας.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙ(ΤΙ)ΚΟΥΣ ΑΣΤΕΡΕΣ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ!!!) ΑΦΟΥ ΟΙ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ (4 "ΑΣΤΕΡΕΣ") ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ (ΩΣ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΑΣΤΕΡΑΣ "ΒΕΓΑΣ¨!!!) ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ "ΛΥΡΑΣ" (ΟΧΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΠΑΝΤΩΣ, ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ!!!) ....ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ???...ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ...ΟΣΟ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ??? ΖΗΤΩ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.