Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνέδριο ΝΔ: Συσπείρωση και ιδεολογική οριοθέτηση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


25395857_10155986912544549_2704419385376276692_nΑν ο σκοπός του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ ήταν να μεταδώσει ένα μήνυμα ενότητας και συστράτευσης όλων των τάσεων και των ομάδων του κόμματος τότε έληξε με επιτυχία.

Η ενωτική δήλωση του Κώστα Καραμανλή στην έναρξη του συνεδρίου, η συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη, η βαριά ιδεολογική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. Ολοι τους ζήτησαν από τα στελέχη και τα μέλη της παράταξης να πέσουν στη μάχη. Για τη νίκη της ΝΔ αλλά και για την «ψυχή του έθνους», όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δύο ομιλίες έστρωσαν τον δρόμο στον κ. Μητσοτάκη. Η πρώτη ήταν της κυρίας Μπακογιάννη το απόγευμα του Σαββάτου, η οποία αναφέρθηκε ευθέως στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη (να μην συμπεριλάβει μέλη της οικογένειας του στο υπουργικό συμβούλιο ή να τα προτείνει για πολιτειακό αξίωμα) και σημείωσε ότι κατανοεί και σέβεται το σκεπτικό και τον συμβολισμό της.

«Σήμερα», πρόσθεσε, «αισθάνομαι πιο δυνατή γιατί η ανιδιοτέλεια, η αλήθεια, η καθαρότητα είναι σπουδαία πολιτικά εφόδια. Είμαι κόρη του μεγαλύτερου Έλληνα κοινοβουλευτικού. Μεγάλωσα με την αντίληψη ότι η υψηλότερη τιμή και διάκριση είναι ο τίτλος του βουλευτή. Μεγάλωσα με την ιδέα ότι για να υπερασπιστείς τα πιστεύω σου δεν σου χρειάζεται κανένα άλλο αξίωμα. Και σας υπόσχομαι ένα πράγμα: Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να νικήσει η Νέα Δημοκρατία. Μαζί με εσάς θα γυρίσουμε την Ελλάδα από άκρη σε άκρη, θα πείσουμε, θα μιλήσουμε, θα νικήσουμε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της πανστρατιάς. Θα κάνουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό, τον καλύτερο Πρωθυπουργό που η Ελλάδα μπορεί να έχει. Γιατί πιστεύει αυτά που λέει», είπε και οι σύνεδροι σηκώθηκαν όρθιοι να την χειροκροτήσουν.


Η δεύτερη ομιλία ήταν του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ξεσήκωσε το ακροατήριο, το οποίο χειροκροτούσε, σφύριζε, φώναζε «μπράβο» σχεδόν σε κάθε πρόταση που εκφωνούσε. Στην ομιλία του έθεσε σαφή και ξεκάθαρα όρια απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να στρογγυλέψει στο ελάχιστο τις απόψεις του. Άλλωστε έδωσε το στίγμα του με τις πρώτες του λέξεις. «Είμαστε ενωμένοι. Είμαστε υπερήφανοι για την παράταξή μας και την προσφορά της στη χώρα. Είμαστε δικαιωμένοι για το έργο μας. Και πάνω απ' όλα, είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε την Ελλάδα όρθια ξανά»!

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους Ελληνες και τις Ελληνίδες «να μας ακούσουν και να μας εμπιστευτούν Είμαστε το κόμμα όλων των Ελλήνων, που ενώνει φτωχούς και πλούσιους, γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ταξικό πρόσημο». «Θέλω να μιλήσω σε όσες και όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Σας υποσχέθηκαν όσα σας υποσχέθηκαν και τους ψηφίσατε. Τους δώσατε δύο ευκαιρίες. Την αντιμνημονιακή και τη μνημονιακή. Απέτυχαν διπλά. Αναίρεσαν το λόγο τους διπλά. Σας εξαπάτησαν διπλά. Κρίνετε τους όπως τους αξίζει. Γυρίστε τους οριστικά την πλάτη. Δεν αξίζουν άλλη ευκαιρία», είπε και αυτή ήταν η μοναδική ονομαστική αναφορά που έκανε στη σημερινή κυβέρνηση.

Προτίμησε να μιλήσει για τη Δημόσια Διοίκηση, τους θεσμούς, το νέο Σύνταγμα «που θα εγγυάται σταθερότητα και θα διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή λειτουργία του πολιτεύματος», την Υγεία, τις ιδιωτικές επενδύσεις, την Παιδεία. «Να φτιάξουμε μια Παιδεία ανταγωνιστική. Με αυτόνομα σχολεία και ποιοτικά πανεπιστήμια συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας. Δημόσια αλλά, ναι, και ιδιωτικά. Επιτέλους!», είπε. Και πρόσθεσε: «Δεν θα ανεχτώ ούτε λεπτό τη θλιβερή εικόνα παρακμής που παρουσιάζουν σήμερα τα δημόσια πανεπιστήμια. Όπου στο όνομα του δήθεν ασύλου τα πανεπιστήμια έχουν παραδοθεί σε κάθε είδους τραμπούκους. Τα φαινόμενα ανομίας θα παταχθούν από την πρώτη μέρα - τελεία και παύλα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε και για τη νέα γενιά, για την γενιά της κρίσης και τις ευκαιρίες που πρέπει να της δοθούν -«ευκαιρίες, όχι επιδόματα, για να πραγματοποιήσει τις φιλοδοξίες της» - και δεσμεύτηκε ότι «δεν θα υπάρχει ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εθνικές εκλογές χωρίς τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς. Γιατί αυτή η γενιά της κρίσης, είναι η γενιά που θα χτίσει τη Νέα Ελλάδα που μας αξίζει».
«Με ρωτάνε πολλές φορές», είπε κλείνοντας την ομιλία του «ποιο είναι το όραμα μου για την Ελλάδα. Απαντώ. Να γίνουμε όλοι λίγο καλύτεροι, να αισθανθούμε επιτέλους ότι είμαστε μέρος μιας κοινής προσπάθειας. Μόνον έτσι μπορούμε να πάμε γρήγορα μπροστά Και το να σηκωθεί όρθια ξανά η πατρίδα μας είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους. Δεν περισσεύει κανείς. Αλλά δεν μπορούν να υπάρχουν ξύπνιοι και κορόιδα. Ούτε συμμέτοχοι και λαθρεπιβάτες. Γιατί η πρόκληση για τη Νέα Ελλάδα δεν είναι μόνον οικονομική. Είναι κοινωνική και ηθική».

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500183540


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. "...ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΛΙΙΙΙΙΙΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ...", ΟΧΙ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!!!... ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΚΙ ΟΛΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ "ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ" ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ, ΤΟ 1% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΔΗΛΑΔΗS ΤΑ "ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ" ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ!!!!)...ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΒΙΚΑΡΑ Χ'ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ "ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΩ!!!!!" ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ??? ΒΡΕ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ, ΟΤΑΝ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ (ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ) ΓΙΝΕΤΑΙ (ΑΝΕΚΑΘΕΝ!!!) ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΣ???...ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΕΠΔΙΔΟΜΑΤΑ, ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥΣΤΙΚ@ ΚΟΛΠΑ??? ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ (ΟΛΟΙ ΣΑΣ!) ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΦΤΩΧΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ!!! ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟ ΛΕΤΕ!!! ΜΑΛΛΟΝ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΨΑΧΝΕΙ Η NASA ΝΕΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ...ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ...ΟΥΣΤ ΡΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ-ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω πω επιχειρηματολογαρες!!! Άλλαξε πλευρό γρήγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν ήμουν μαθητής (δεκαετία 70/80) αναρωτιόμουν γιατί πολλοί μαθητές έτρεχαν με ιδιαίτερο πάθος με τα κόμματα και με τις αντίστοιχες μαθητικες-φοιτητικες οργανωσεις....Οταν μεγαλωσα -πολύ αργά βέβαια- καταλαβα....ΓΙΑ ΝΑ "ΦΤΙΑΞΟΥΝ" ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ...(Γ)ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι εικονιζόμενοι δηλαδή εκφράζουν το νέο , το φιλελεύθερο , το αξιοκρατικό το μέλλον της χώρας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ ??? το εκφράζεις ??????????
      Οι εικονιζόμενοι εκτίθενται καθημερινά, δεν φοβούνται και δεν κρύβονται, δέχονται την κριτική του καθενός και αγωνίζονται χωρίς να περιμένουν η να διεκδικούν κάτι για τον εαυτό τους. Εσύ όμως κρύβεσαι πίσω από την οθόνη του υπολογιστή σου.
      Για βγες στο προσκήνιο να δούμε εσύ τι εκφράζεις και πόση αξία έχουν τελικά τα λόγια σου, μικρό φοβισμένο ανθρωπάκι.
      ΝΘ

      Διαγραφή
    2. Aν ήξερε ο μητσοτακης ποιοι είναι τα χαμογελαστα παιδιά δίπλα του που ουτε δημοτικοι συμβουλοι δεν καταφεραν να εκλεγουν στα Γιαννιτσα θα εφευγε τρεχοντας.ουτε τους ξερει ουτε τον απασχολούν υποπτευομαι.

      Διαγραφή
    3. Φυσικά και ξέρει αδερφέ,,, έχεις δει κάποιον ηθικό στην πολιτική..φυσικά και ξέρει...

      Διαγραφή
  5. Εαν περναμε τωρα καλα δεν ειναι αναγκη να αλαξουμε, καλα ειμασται ,καλα κοιμομασται,Υπνον ελαφρυ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "...χωρίς να περιμένουν ή να διεκδικούν κάτι για τον εαυτό τους..." ??? ...ΣΙΓΑ ΡΕ πατριώτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς Ν.Θ.
    Συμφωνα με τα λεγόμενα σου η έκθεση ενος ανθρώπου στην δημοσιότητατα αρκεί για να γίνει πολιτικά αποδεκτός!!! Το να ανεβάσεις μια selfing με τον αρχηγό σου για σένα προφανώς είναι πολιτική θέση για μένα παλαιοκομματικό καραγκιοζιλίκι!!!Η ενασχόληση των Ελλήνων με τους σημερινους κομματικούς σχηματισμούς είναι ανύπαρκτη.Με αποτέλεσμα να κυριαρχούν τα ψώνια και οι ιδιοτελείς. Ενας πραγματικά φοβισμένος άνθρωπος για το μέλλον της χώρας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.