Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι καλλιτέχνες Υπουργοί Πολιτισμού και η Πέλλα!


Να βοηθήσει και να στηρίξει εμπράκτως η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου το αίτημα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας ο ενιαίος αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Πέλλας να ανακηρυχθεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομίας από την UNESCO, ζήτησε ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης σε πρόσφατη συνάντηση που είχε μαζί της.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ήδη ετοιμάζεται φάκελος από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας για το θέμα αυτό, αλλά και μελέτη για την δημιουργία Αρχαιολογικού Πάρκου που θα συμπεριλαμβάνει τον αρχαιολογικό χώρο, το Ανάκτορο και τον πολυθάλαμο Τάφο.

Σε κάθε περίπτωση καλή ήταν η συνάντηση του βουλευτή με την Υπουργό αλλά να θυμίσουμε στην κα Κιονόρδου ότι μπορεί και πρέπει να επισκεφθεί κάποια στιγμή και την Πέλλα... Είναι εξίσου σημαντική -αν όχι πιο πολύ- με την Αμφίπολη, την οποία επισκέφθηκε πρόσφατα.

Ο μόνος προκάτοχός της που ΔΕΝ επισκέφθηκε ΠΟΤΕ την Πέλλα κατά την διάρκεια της θητείας της, ήταν -όσο και αν ακούγεται απίστευτο- η μακροβιότερη υπουργός Πολιτισμού, η αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη...

...Για να αποδώσω πάντως «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» πρέπει να υπενθυμίσω ότι για την δημιουργία «Πρότυπου Αρχαιολογικό Πάρκου Πολιτιστικού Τουρισμού» στην Πέλλα έκανε λόγο πρώτος ο πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής Πέλλας Γιώργος Πασχαλίδης, ο οποίος το 1993, ως βουλευτής, προώθησε την ιδέα στον -τότε- αν. Υπουργό Πολιτισμού, εξωκοινοβουλευτικό Θάνο Μικρούτσικο. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και μετέπειτα για δύο χρόνια (1994-1996) Υπουργός Πολιτισμού, είχε δείξει τεράστιο ενδιαφέρον και επισκέφθηκε πολλές φορές την Πέλλα κατά την διάρκεια της υπουργικής του θητείας για να δρομολογηθεί η υλοποίηση του μεγάλου αυτού οράματος! Πολλές φορές μάλιστα χωρίς επισημότητες και με συσκέψεις στο Δημαρχείο της Πέλλας (με τον -τότε- δήμαρχο, Γιώργο Ρέμελη), που δεν είχαν δει το «φως» της δημοσιότητας.

Δυστυχώς όμως η πρωτοβουλία και ο σχεδιασμός δεν προχώρησε από αυτούς που διαδέχθηκαν τον κορυφαίο μουσικό στα «ηνία» του Υπουργείου Πολιτισμού τα επόμενα χρόνια...

Δ. Μπ.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.