VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση του Γ. Σηφάκη με την Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου για θέματα αρχαιοτήτων στην Πελλαία χώρα, στον Λόγγο Έδεσσας και στο Κάστρο Χρυσής

Ο Γιάννης Σηφάκης κάλεσε την Υπουργό να επισκεφτεί την Πέλλα, κάτι που η Υπουργός απεδέχθη. Θα οργανωθεί η επίσκεψη της το προσεχές διάστημα.
Ο βουλευτής ζήτησε από την Υπουργό :
1. Να βοηθήσει η Υπουργός το αίτημα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Πέλλας να ανακηρυχθεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομίας από την UNESCO – Ετοιμάζεται φάκελος από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας. Ευχαρίστησε την Υπουργό για την πρόσφατη ένταξη στο Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας της ανασκαφής στο Ανάκτορο της Πέλλας με προϋπολογισμό 900.000,00 €.

2. Να μπει στον χάρτη των ανασκαφών σταδιακά και ο αρχαιολογικός χώρος στον Λόγγο της Έδεσσας μετά από 45 χρόνια χωρίς καμιά ανασκαφή. Η ανασκαφή στον Λόγγο υπόσχεται πολύ σημαντικά ευρήματα
3. Να προωθηθεί η γρήγορη ολοκλήρωση των Η/Μ μελετών και της στατικής μελέτης καθώς και έγκρισης του από το Κ.Α.Σ. του έργου «Αναβάθμιση πολυχώρου πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» και περιβάλλοντος χώρου» - Υποέργο 2 «Στερέωση, συντήρηση και αποκατάσταση Οθωμανικού Τεμένους «Χουνκιάρ Τζαμί» στην Έδεσσα ( Β’φάση)». Για την κατασκευή του έργου έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το Π.Δ.Ε. Η ανάγκη προκύπτει από το γεγονός ότι η Έδεσσα δεν διαθέτει εδώ και αρκετά χρόνια αίθουσα με σοβαρές προδιαγραφές για εκδηλώσεις και πολιτιστικές δράσεις.
4. Να προωθηθεί η έγκριση από το Κ.Α.Σ. της μελέτης που έχει εκπονηθεί για το Κάστρο της Χρυσής από τον Δήμο Αλμωπίας μέσω του διασυνοριακού προγράμματος LILA και να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της ανάδειξης του κάστρου από το Π.Δ.Ε.
5. Να ενταχθεί σύντομα και η Πέλλα στο έργο που έχει ξεκινήσει από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη για την ανάδειξη χναριών της Αρχαίας Εγνατίας που διέσχιζε όλη την Πέλλα
6. Μετέφερε αιτήματα της κοινωνίας της Πέλλας και πολιτιστικών συλλογικοτήτων για διάφορα θέματα ανάδειξης της ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής ( βυζαντινές εκκλησίες, οθωμανικά μνημεία και άλλα).
Ο βουλευτής ζήτησε από την Υπουργό (που γνωρίζει καλά την Πέλλα και την έχει επισκεφθεί πολλές φορές στο παρελθόν ως ηθοποιός) να επισκεφτεί άμεσα την Πέλλα. Η Υπουργός αποδέχτηκε την πρόσκληση. Η επίσκεψη της θα οργανωθεί το επόμενο διάστημα από την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…