Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ενημέρωση των πολιτών από την ΠΕ Πέλλας σχετικά με το «Άσυλο του Παιδιού» στην Έδεσσα


Με αφορμή δημοσίευμα σε τοπική έντυπη εφημερίδα σχετικά με την Ένωση Φιλανθρωπικών Σωματείων Κυριών και Δεσποινίδων Εδέσσης, φορέα από τον οποίο προέκυψε το ίδρυμα «Άσυλο του Παιδιού», η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας θα ήθελε να κάνει μερικές επισημάνσεις ώστε να έχουν οι πολίτες ολοκληρωμένη πληροφόρηση.

Όντως, το «Άσυλο του Παιδιού» διέκοψε τη λειτουργία του για διάφορους λόγους. Η Π.Κ.Μ. δεν έχει καμία ευθύνη για την κακή αυτή εξέλιξη δυστυχώς, όμως, δεν είχε τη δυνατότητα να την αποτρέψει για τους παρακάτω λόγους, διότι:

1. η χρηματοδότηση των προνοιακών δομών γίνεται απευθείας από το αρμόδιο Υπουργείο με πόρους της Κεντρικής Κυβέρνησης και όχι της Π.Κ.Μ. – Π.Ε. Πέλλας,

2. η Οικονομική Επιτροπή της Π.Κ.Μ. εγκρίνει μόνο την διάθεση των χρημάτων στους αντίστοιχους προνοιακούς φορείς της διοικητικής της επικράτειας, εφόσον τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις και υπάρχουν τα νόμιμα δικαιολογητικά,

3. υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις τις οποίες πρέπει να πληροί κάποιος φορέας για να χρηματοδοτηθεί και, απαραίτητα, θα πρέπει να έχει λάβει την απαιτούμενη πιστοποίηση η οποία χορηγείται από κεντρικές υπηρεσίες.

Άλλωστε, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά έχει συναντηθεί το προηγούμενο διάστημα με την υπεύθυνη της Ένωσης Φιλανθρωπικών Σωματείων

Κυριών και Δεσποινίδων Εδέσσης κυρία Κυβέλη Μπουραζάνη δείχνοντας έμπρακτα το πραγματικό ενδιαφέρον της για τη συνέχιση της λειτουργίας του Ασύλου του Παιδιού και συζητώντας όλα αυτά τα θέματα, όπως οι ενέργειες πιστοποίησης που δεν έγιναν με αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας του φορέα.

Εν κατακλείδι, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας δηλώνει «παρών» στα προβλήματα και στα αιτήματα των φορέων, ιδιαίτερα, όταν πρόκειται για έναν φορέα που προσέφερε φροντίδα και κοινωνική αλληλεγγύη σε παιδιά και διευκόλυνε τις εργαζόμενες μητέρες. Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης κυρία Αθανασιάδου – Αηδονά με την ευαισθησία που τη διακρίνει, όντας ενεργό μέλος σε πολλά ιδρύματα, και οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας βρίσκονται στη διάθεση των υπευθύνων ώστε να επιχορηγήσουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους το «Άσυλο του Παιδιού», με προϋπόθεση όμως την απόκτηση της πιστοποίησης που απαιτείται και όλων των νόμιμων δικαιολογητικών.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Πριν κλείσει γίνονται ενέργειες για να αποφευχθεί το λουκέτο κύριοι αρμόδιοι. Εκ των υστέρων κροκοδείλια δάκρυα. Καλά δεν μιλάμε. Το μαλλί μαλλί των κυριών και τα παιδάκια στο "δρόμο" Η δημοτική αρχή ποιεί τη νήσσα γιατί είναι μακρυά το οίκημα από το δημαρχείο.
    Σα δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ όλοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ ξέρω το "αν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός, τύφλα να χει ο πεθερός". Στο κάτω κάτω κύριοι και κυρίες της Περιφέρειας αν το θέλατε πολύ μπορούσατε να το χρηματοδοτήσετε και μέσω προγραμματικής σύμβασης. Γι αυτό άλλωστε προβλέπεται στο άρθρο 100 του Ν.3852/10 αλλιώς και "Καλλικράτη". Αφήστε λοιπόν τις δικαιολογίες για τους άσχετους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυρία Αηδονά είστε συνυπεύθυνη γιατί αφήνετε τον δήμο να λειτουργεί όπως του καπνίσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.