Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίσκεψη ΓΓ ΥΠΑΑΤ σε σημεία εισόδου/εξόδου αγροτικών προϊόντων στη Βόρεια Ελλάδα (φωτο)


Κατά το διάστημα 19 – 20 Δεκεμβρίου ο Γενικός Γραμματέας ΥΠ.Α.Α.Τ. κ. Νίκος Αντώνογλου πραγματοποίησε επισκέψεις σε σημαντικά σημεία εισόδου και εξόδου αγροτικών προϊόντων της Βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητές Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών και Έβρου.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο λιμάνι όπου ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε από το προσωπικό του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου για τις νέες εγκαταστάσεις που παραδόθηκαν από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης για χρήση από τις υπηρεσίες του ΥΠ.Α.Α.Τ., για τις ανάγκες φυτοϋγειονομικών και ποιοτικών ελέγχων καθώς και για τα έργα στις εγκαταστάσεις του λιμανιού που υλοποιούνται αυτή την περίοδο. Τόσο οι νέες εγκαταστάσεις όσο και η ενίσχυση του Περιφερειακού Κέντρου με προσωπικό που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της νέας οργανωτικής δομής του ΥΠ.Α.Α.Τ. ενισχύουν σημαντικά τις ελεγκτικές δυνατότητες των υπηρεσιών του Υπουργείου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης που πλέον πληροί όλες τις προδιαγραφές φυτοϋγειονομικών ελέγχων βάσει των Ευρωπαϊκών κανονισμών.
Στο περιθώριο της επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε το εργοτάξιο του κτιρίου της Τράπεζας Γενετικού Υλικού του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στην περιοχή της Θέρμης όπου ενημερώθηκε από τους ερευνητές του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και τον υπεύθυνο μηχανικό για την εξέλιξη των εργασιών και τις προδιαγραφές του κτιρίου. Οι εργασίες ολοκληρώνονται μέσα στις επόμενες ημέρες και με την παράδοση του έργου εντός Ιανουαρίου 2018 η χώρα μας θα αποκτήσει την πρώτη ολοκληρωμένη μονάδα διατήρησης γενετικού υλικού.

Κατά την επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτριο Πέτροβιτς στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας στην Αλεξανδρούπολη όπου βασικό θέμα συζήτησης ήταν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες φυτοϋγειονομικών, ποιοτικών και κτηνιατρικών ελέγχων στον συνοριακό σταθμό των Κήπων λόγω της

ακαταλληλότητας εγκαταστάσεων και υποδομών. Στη συνέχεια μετέβησαν για αυτοψία στις εγκαταστάσεις του συνοριακού σταθμού και συζήτησαν με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Δ.Α.Ο.Κ. Έβρου, του ΥΠ.Α.Α.Τ. και του συνοριακού σταθμού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διεξαγωγή των ελέγχων και τις ενδεδειγμένες βελτιώσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις.
Κατά την επίσκεψη στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα στην Π.Ε. Σερρών συζητήθηκαν με τα στελέχη της τοπικής Δ.Α.Ο.Κ. και τον υπεύθυνο των εγκαταστάσεων τρόποι βελτίωσης των ελεγκτικών διαδικασιών στη διακίνηση προϊόντων φυτικής και ζωικής προέλευσης στο συγκεκριμένο σημείο.

Στην Περιφερειακή Ενότητα του Κιλκίς ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις φυτοϋγειονομικών και κτηνιατρικών ελέγχων στο οδικό πέρασμα Ευζώνων και στο Σιδηροδρομικό πέρασμα Ειδομένης. Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από τα στελέχη της Δ.Α.Ο.Κ. Κιλκίς και του Συνοριακού Σταθμού Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου (ΣΥΚΕ) Ευζώνων όπου διαπιστώθηκαν τα σημαντικά προβλήματα που έχουν οι εγκαταστάσεις του σταθμού. Επίσης στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων ο Γενικός Γραμματέας παρακολούθησε τη διαδικασία φυτοϋγειονομικού και ποιοτικού ελέγχου σε προϊόντα φυτικής προέλευσης σε διερχόμενα φορτηγά.

Το ΥΠΠΑΤ επιδιώκει την ισχυροποίηση των ελεγκτικών του υπηρεσιών και υποδομών ώστε να επιτευχθεί στο μέγιστο βαθμό η ασφάλεια της διατροφής των Ελλήνων καταναλωτών, η προστασία της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και η συμμόρφωση με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Για το σκοπό αυτό θα εντείνει τις προσπάθειες βελτίωσης των εγκαταστάσεων και υποδομών που χρησιμοποιούνται από τις ελεγκτικές υπηρεσίες σε όλα τα σημαντικά σημεία εισόδου και εξόδου αγροτικών προϊόντων όλης της χώρας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…