Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη με τον Δήμαρχο Πέλλας Γρ. Στάμκο


Το συνηθισμένο είναι όταν οι τοπικοί δημοτικοί άρχοντες (δήμαρχοι κ.λ.π.) συναντώνται με εκπροσώπους της κεντρικής διοίκησης στην Αθήνα (υπουργούς, υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς κ.λ.π.) για να προωθηθούν θέματα των Δήμων τους, να εκδίδονται από τους ίδιους οι σχετικές ανακοινώσεις με συνοδεία πολλές φορές φωτογραφικού υλικού.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως συνέβη το ...αντίθετο! Υπάρχει δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ από δελτίο τύπου που προώθησε ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης για την συνάντηση που είχε χθες με τον Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο για διάφορα θέματα του Δήμου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ως εξής::

«Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε χθες με τον δήμαρχο Πέλλας, Γρηγόρη Στάμκο.

Ο δήμαρχος Πέλλας ενημέρωσε τον υπουργό για την ιδιαίτερη σημασία του Προγράμματος Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή - Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ), το οποίο αποτελεί μια συντονισμένη παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών, που στοχεύει στην ουσιαστική υποστήριξη των Δήμων, με στόχο την επίτευξη της δημοσιονομικής εξυγίανσης τους, όπου απαιτείται, και γενικότερα την υιοθέτηση της χρηστής οικονομικής διοίκησης, αλλά και την ενίσχυση της οικονομικής αυτοτέλειάς τους. Επίσης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τέθηκε το ζήτημα της ύδρευσης του Δήμου, καθότι πρέπει να υλοποιηθούν έργα υποδομών για την αναβάθμιση και επέκταση του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης. Από την πλευρά της δημοτικής Αρχής, κατατέθηκε αίτημα αναφορικά με τις απαιτήσεις στο δίκτυο ύδρευσης, ώστε να προσδιοριστεί το ύψος της ενίσχυσης, με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Ο κ. Στάμκος επεσήμανε στον υπουργό ότι παρά τη συγκρότηση του Καλλικρατικού Δήμου -όπου συμπεριλαμβάνονται πλέον πέντε Δημοτικές Ενότητες στα διοικητικά του όρια- ουδέποτε υπήρξε πρόβλεψη στην κατανομή των πόρων, η οποία θα λαμβάνει, μεταξύ άλλων, υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά του.

Ακολούθως, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε πως μελετάται, στις επερχόμενες διατάξεις για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου, η αναμόρφωση των κριτηρίων χορήγησης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, βάσει των οποίων χρηματοδοτούνται οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού. Όπως έχει τονίσει επανειλημμένα, οι

διαφορετικές ανάγκες ενός αστικού δήμου, από αυτές του ορεινού, του νησιωτικού ή του αγροτικού όπως είναι ο Δήμος Πέλλας, θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για ένα νέο τρόπο κατανομής αυτών των πόρων στους δήμους, ώστε τελικά, να παρέχονται κάποιες στοιχειώδεις υπηρεσίες στους δημότες.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν επιλογές που βρίσκονται στη διάθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι θα εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή τα θέματα που τέθηκαν, ενώ επεσήμανε την πάγια θέση του, ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσει με σταθερά βήματα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη δίκαιη κατανομή των πόρων και τη στήριξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.»
Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.