Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Οι Οικιστές του Παλαιού Άγιου Αθανάσιου δεν είναι πολίτες β΄ κατηγορίας»


«Με αφορμή προσωπικές και τηλεφωνικές επικοινωνίες οικιστών, δημοτών και επαγγελματιών προς τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας, με ερωτήματα για το τι γίνεται πραγματικά με το νερό στον Παραδοσιακό Οικισμό του Παλ. Άγιου Αθανασίου, γνωστοποιούμε προς πάσα κατεύθυνση τα εξής :

- Εχει διαπιστωθεί κατ’ επανάληψη είτε έλλειψη νερού είτε ακαταλληλότητα προς πόση ή χρήση.

- Ο Σύλλογος μας την τελευταία τριετία εξήντλησε κάθε περιθώριο επικοινωνίας και συνεννόησης με την ΔΕΥΑ και τον Δήμο Έδεσσας, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα ορθολογικά και βιώσιμα,

- Ο Σύλλογος μας και τα μέλη του Οικιστές, ΟΥΔΕΠΟΤΕ αρνήθηκαν την πληρωμή αντιτίμου για κατανάλωση νερού,

- Η ευθύνη για τη μόνιμη παροχή νερού κατάλληλου για ανθρώπινη κατανάλωση ανήκει αποκλειστικά και μόνο στη ΔΕΥΑ Έδεσσας, την οποία δικαιούται ο καθένας να καλεί όταν διαπιστώσει ότι δεν έχει νερό ή πόσιμο νερό,

- Οι Οικιστές του Παλαιού Άγιου Αθανάσιου δεν είναι πολίτες β΄ κατηγορίας και ούτε πρόκειται να αντιμετωπιστούν ως τέτοιοι, Ø Θέσαμε το σεβασμό της αξιοπρέπειας διαβίωσης του Οικιστή πάνω από το εισπρακτικό συμφέρον της εκάστοτε υπηρεσίας. Βρισκόμαστε στους πρόποδες τους όρους Βόρας-Καιμάκτσαλαν και δεν δυνάμεθα άφοβα και οποτεδήποτε να πίνουμε νερό στα σπίτια μας από τη βρύση, Ø Προμηθευόμαστε εμφιαλωμένο νερό και τροφοδοτούμε, όσοι διαθέτουμε, τις δεξαμενές μας με υδροφόρες, τις οποίες πληρώνουμε τουλάχιστον 70€ το βυτίο. Κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών και ιδίως τις ημέρες της εορταστικής περιόδου Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς τα νερά παγώνουν, γιατί οι σωλήνες είναι επιφανειακά κατασκευασμένες και αναγκαστικά πάλι καταφεύγουμε στην λύση της αγοράς. Από τον ΔΕΚ 2015 επί 9 συνεχιζόμενους μήνες υπήρχε επίσημο απαγορευτικό της ΔΕΥΑ λόγω ακαταλληλότητας. Κάτι που επανελήφθη ξανά και ξανά. Κατά τους εαρινούς - θερινούς μήνες δεν υπάρχει νερό επειδή αλλάζουν την τροφοδοσία των παροχών ώστε να αρδεύεται ο κάμπος. Εύλογο επομένως το ερώτημα μας: 

Σε τι συνίσταται το όποιο αντίτιμο; 

- Για όλα τα σχετικά θέματα, επειδή δεν βρήκαμε ανταπόκριση, προσφύγαμε στο δικαστήριο και η υπόθεση εκδικάστηκε στις 07-12-2017 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Έδεσσας : Έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη και δείχνοντας τον απαιτούμενο σεβασμό στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, είμαστε βέβαιοι ότι θα ενσκήψει στο ουσιαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένα ολόκληρο χωριό, που άπτεται της ίδιας της αξίας του ανθρώπου, αφού το νερό είναι ύψιστο κοινωνικό αγαθό.

- Ευχαριστούμε όλους τους Οικιστές αλλά και τους απλούς πολίτες και επαγγελματίες που στηρίζουν την προσπάθειά μας μέχρι τέλους και μας ενθαρρύνουν να προχωρήσουμε όσο μακριά κι αν απαιτείται για τη τελική δικαίωση μας, αλλά και μας συνδράμουν τόσο ψυχολογικά όσο και οικονομικά.

- Διεκδικήσαμε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε:

• Τη δημιουργία νέων, αναγκαίων και βάσει προδιαγραφών υποδομών ύδρευσης, που τροφοδοτούν τον Παραδοσιακό Οικισμό μας και την τροφοδοσία του ΜΟΝΟ με νερό ύδρευσης (πόσιμο) και όχι άρδευσης, καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους,

• Τη συνεχή παρακολούθηση της ποιότητας του με φυσικοχημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις από κρατικό φορέα υπό την επίβλεψη της Δ/νσης Υγείας της Π.Κ.Μ.,

• Την ακύρωση όλων των εκδοθέντων λογαριασμών με αναδρομικές χρεώσεις που δε συνοδεύονται από νόμιμα παραστατικά και συμβάσεις υδροδότησης και τη μη έκδοση νέων λογαριασμών που στην πλειοψηφία τους δε φέρουν ούτε τα προσωπικά στοιχεία ιδιοκτητών και εγκαταλείπονται αλλού, εφόσον δεν υφίστανται οι προβλεπόμενες αιτήσεις ή συμβόλαια υδροδότησης έως την οριστική και νόμιμη αποκατάσταση της ύδρευσης στον Οικισμό,

• Την υπογραφή συμβάσεων (που δεν υφίστανται) των ιδιοκτητών ακινήτων και την τοποθέτηση υδρομέτρων ή ορθολογικές χρεώσεις έως την τοποθέτηση τους.

- Ενόψει της εορταστικής και γενικότερα της χειμερινής περιόδου καθιστούμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση :

• Ο Σύλλογος μας ουδέποτε έχει παρέμβει σε τεχνικά θέματα που αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη ΔΕΥΑ Έδεσσας,

• Η ΔΕΥΑ Εδεσσας ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ και οφείλει βάσει του Νόμου να παρέχει ΔΙΑΡΚΩΣ, ΠΟΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΝΕΡΟ στον Οικισμό,

• Ο Σύλλογος μας και το Δ.Σ., ΟΥΔΕΠΟΤΕ είχαν ή έχουν ανάμιξη-εμπλοκή στις επαναλαμβανόμενες ελλείψεις νερού ή στις εκτροπές των παροχών στον Οικισμό.

Οποιαδήποτε εξέλιξη θα παρακολουθείται και θα εκδίδεται νέο Δελτίο Τύπου !»

Με εκτίμηση
Το ΔΣ
ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & 
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΤΗΤΑΣ
ΠΑΛ. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ (ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ)
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. αν δίνατε το 1% απο τα χρήματα που ρίξατε στις βίλες σας και στον εξοπλισμό σας και δρόμους καλούς θα είχατε και ύδρευση και φώτα .Σειρά πρώτα έχει ο κοσμάκης στα χωριά και μετά αν περισσέψει κάτι στα παραθεριστικά σας δεν σας είπε κανένας να επενδύσετε σε χωρίο εγκαταλειμμένο των με υποδομή για 30 σπίτια όχι για 1000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να λέμε τα πράγμα με το όνομα τους, και αν θέλουν ας βγουν και άλλοι απο το χωριό να με διαψεύσουν.
    Το χωριό παλιός άγιος Αθανάσιος ( τοτε ηταν ένας αγιος Αθανάσιος) εγκαταλείφθηκε για αυτά ακριβώς τα προβλήματα.
    Ύδρευση και αποχέτευση πάγωνε τον χειμώνα.
    Δόθηκαν οικόπεδα και μετακόμισαν οι τοτε κάτοικοι στην νέα τοποθεσία ( νέος αγιος Αθανάσιος)
    Το μονο που είχε μεινει εκεί ηταν στάβλοι και μαντριά για ζώα.
    Δεν θυμάμαι να είχε μείνει κανένασ μόνιμος κάτοικος εκεί
    Παρά μονο ανέβαιναν κατοικοι του νέου αγίου Αθανασίου για τις δουλειές τους και γύριζαν πίσω
    Τώρα
    Με την ανακάλυψη του χιονοδρομικού κέντρου απόκτησε αξία το μέρος και θυμήθηκαν όλοι τα παλιά σπίτια οικόπεδα ,στάβλους, που είχαν εκεί.
    Και όχι μόνο αυτό.
    Με την γνωστή διαδικασία της μήνυσης ο ένας στον άλλο εναλλάσσοντας πολλές φορές τους ίδιους μάρτυρες σε άλλες υποθέσεις.
    Οικειοποιήθηκαν οικόπεδα και εκτάσεις που παλιά δεν υφίστανται.
    Έτσι φτάσαμε στο σήμερα να υπάρχει ανεξέλεγκτη δόμηση ,οι υποδομές να μην επαρκούν ( δρόμοι,ύδρευση, αποχέτευση)
    Και οι κύριοι εκεί να ζητάνε απο την πολιτεία να τους τα φτιάξει αυτά.
    Δηλαδή είμαστε στα καλά μάς???
    Κσι μην βγει κανείς να πει οτι και αυτοι πολίτες είναι και πληρώνουν φόρους κλπ.
    Θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα. Άρα με την ίδια λογική, όταν εσύ πηγαίνεις διακοπές σε ένα από τα εκατοντάδες τουριστικά μέρη της Ελλάδας, δεν πρέπει να έχει ύδρευση και αποχέτευση, ούτε άλλο δίκτυο κοινής ωφέλειας γιατί και αυτά τα μέρη κάπως έτσι δημιουργήθηκαν. Και να σου πω, προτιμώ να δοθούν 300.000 € για ύδρευση και αποχέτευση του Π.Αγ. Αθανασίου από το να δίνονται τα ίδια λεφτά σε κάτι αγροτικούς κωλοδρομους που αφού ασφαλτοστρωθούν δεν συντηρούνται ποτέ και χαλάνε σε μια πενταετία.

      Διαγραφή
    2. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΠΗΠΤΙΚΑ ΤΑ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕΣ.
      ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΟΝΙΜΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΡΕΙΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΔΕΣΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΕΝΑ ΠΑΛΑΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΔΙΚΤΥΟ

      Διαγραφή
  3. άντε από εδώ με τα παράνομα σας θέλετε και υποδομές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το γραφείο προπαγάνδας του δημάρχου Ημαθίας έπιασε δουλειά, να μην κάνατε βρε σπίτια εκεί να μην επενδύατε, που θέλετε νερό και δρόμους με τόσο χιόνι, να το λιώνετε και να πίνετε σαν τους Έσκιμώους. Τα κακά σας να τα πετάτε στους αντιπάλους πίσω από τα σύνορα που θέλουν και άγαλμα του Μ Αλεξάνδρου. Μπρε χαιβανια εμείς μόνο φωτογραφίες με τους υπουργούς τουρισμού θα βγαίνουμε εκεί πάνω θα παίρνουμε λεφτά για προγράμματα και θα καμαρώνουμε, γκαιντουρια που θέλετε και υποδομές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε ντρέπεστε καθόλου σχολιαστές του δήμου? Ένα τουριστικό μέρος έχουμε και ξεφτιλιζόμαστε? Ζόνγκ κάτσε να βλέπεις το γιάννου να παίζει τα παιχνίδια του μουράτογλου και περίμενε τη θέση αντιδημάρχου τον τελευταίο χρόνο για να σου κλείσουν το στόμα. Ντροπή ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Παλιος Αγιος Αθανασιος ειναι ο τοπος που φροντιζει τουριστικα και οικονομικα ολο τον νομο. Ντοπιοι επαγγελματιες ερριξαν πολλα χρηματα για να γινει αυτο που ριναι και να το ζηλευουν ολοι οι υπολοιποι. Το ιδιο και οι τουριστες πιυ εκαναν εξοχικα σπιτια ξοδευοντας περιουσιες σε κτισιματα, υδραυλικα, ηκεκτρολογικα, ξυλεια, πετρελαιο κλπ. Τοτε που τα εκτιζαν δεν μιλουσεβκανεις ενσντιον τους γιατι εδιναν και δινουν δουκειες σε ολους. Αν θελετε να αναπτυχθει για να τρωνε ολοι πρεπει να προσεχθει. Οσοι θελουν μπορουν νσ ζουν ακομα με τα ζωα και το κυνηγι. Οτι ζητανε εκει εχουν δικιο γιατι ολοι τους πληρωνουν τα ακριβωτερα δημοτικα τελη και εφοριες για τα σπιτια και τις επιχειρησεις. Κι εχουν στο 100% δικιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.