Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Κόλντε Μπάμπω" και "Κόλιαντρα" στην κεντρική πλατεία της Πέλλας


Η αναβίωση των εθίμων «Κόλιντα Μπάμπω» και «Κόλλιαντρα» θα πραγματοποιηθεί με δύο παράλληλες εκδηλώσεις, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, στην Πέλλα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μορφωτικός Περιβαλλοντικός Όμιλος «Η Αρχαία Πέλλα» που αναβιώνει το έθιμο «Κόλιντα Μπάμπω» και ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Πέλλας «Η Ανατολική Ρωμυλία», που αναβιώνει φέτος για 20η χρονιά το έθιμο «Κόλιαντρα», θα δώσουν και φέτος την ευκαιρία στους πολίτες και στους περαστικούς να περάσουν μια αξέχαστη εορταστική και παράλληλα παραδοσιακή βραδιά.
Σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων στις δύο παράλληλες αλλά ταυτόχρονες εκδηλώσεις, με δύο τεράστιες φωτιές στην πλατεία της Πέλλας, οι πολίτες του χωριού θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους και θα αποδράσουν από την δύσκολη καθημερινότητα χορεύοντας με την ορχήστρα του Σάκη Καρατζόβαλη, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια γύρω από τη φωτιά, άφθονο ποτό και φαγητό που ετοιμάζουν και θα προσφέρουν οι άνθρωποι των δύο συλλόγων.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.