Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Αλμωπίας: Χορήγηση καταστάσεων διακινούμενων ποσοτήτων σε παραγωγούς υπαίθριους πωλητές (πλανόδιους, στάσιμους, λαϊκών αγορών)


Σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν. 4497/13-11-2017 (ΦΕΚ 171 τεύχος Α΄) κάθε παραγωγός πωλητής υπαίθριου εμπορίου καταγράφει τις πάσης φύσεως διακινούμενες ποσότητες (προς πώληση, επιστροφή, καταστροφή) σε δελτία αποστολής και τηρεί καταστάσεις διακινούμενων ποσοτήτων ανά προϊόν, αριθμημένες και θεωρημένες από την αρχή έκδοσης και ανανέωσης της άδειάς τους. 

Έλλειψη βιβλίου διακινούμενων ποσοτήτων για τους δύο (2) πρώτους μήνες από την έναρξη ισχύος του ανωτέρω νόμου (ήτοι έως τις 13/01/2018), η κύρωση είναι απλή σύσταση. Μετά την παρέλευση των δύο μηνών, η κύρωση είναι 1000 ευρώ με ταυτόχρονη ενημέρωση της οικείας ΔΟΥ και της τριμελούς επιτροπής για περαιτέρω έλεγχο (παράρτημα ΙΓ του ν. 4497/2017).

Σε εφαρμογή των ανωτέρω, καλούνται οι πωλητές κάτοχοι θεωρημένων παραγωγικών αδειών υπαίθριου εμπορίου (πλανόδιοι, στάσιμοι, λαϊκών αγορών) μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Αλμωπίας, να προσέλθουν στο Γραφείο Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Αλμωπίας (πρώην Δημαρχείο Εξαπλατάνου), για την χορήγηση των εν λόγω καταστάσεων.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι τα εξής:

Α) φωτοτυπία θεωρημένης άδειας υπαίθριου εμπορίου

Β) φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας

Γ) βεβαίωση ταμειακής μηχανής από το TAXIS

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου (κα Ελπασίδου Γεωργία τηλ. επικοινωνίας 2384350325).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Ε.Δ.

ΓΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Κανενα παιδί στο δήμο χωρίς
    στολισμένο δέντρο προσπαθούμε ολοι μαζί να βοηθήσουμε την δημοτικη αρχη να στολίσουν ακόμα
    Και στα ακριτικά χωριά για να
    ζεσταίνουμε τις ψυχουλες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.