Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

O τοπικός διαγωνισμός πειραμάτων EUSO 2018 με μαθητές από τα Λύκεια της Πέλλας (φωτο)


Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΦΕ Πέλλας η προκριματική φάση για τον νομό Πέλλας του τοπικού μαθητικού διαγωνισμού πειραμάτων της «16ης Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών - European Union Science Olympiad - EUSO 2018».
Ο σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ανάδειξη της νικήτριας ομάδας που θα διαγωνιστεί στη 2η φάση το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη. Στην μετέπειτα φάση οι νικήτριες ομάδες μία από τη Θεσσαλονίκη και μία από την Αθήνα θα ταξιδέψουν στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας τον Μάϊο για να διαγωνιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τη διοργάνωση του διαγωνισμού ανέλαβε το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστήμων (Ε.Κ.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας.
Συμμετείχαν εικοσιένα μαθητές και μαθήτριες από έξι Λύκεια του νομού μας:
· 1ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας
· 2ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας
· 2ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών
· 3ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών
· Λυκειακές τάξεις Άρνισσας
· Γενικό Λύκειο Σκύδρας
καθώς και εκπαιδευτικοί (υπεύθυνοι καθηγητές, συνοδοί, επιτηρητές, βαθμολογητές, επιστημονική επιτροπή, οργανωτική επιτροπή).
Στα εργαστήρια της Χημείας, Βιολογίας και Φυσικής, που διήρκεσαν τρεις ώρες, οι μαθητές λειτούργησαν ως μικροί ερευνητές επιστήμονες και κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν συνδυασμό άγνωστων πειραμάτων, διάρκειας μιας ώρας σε κάθε ενότητα, και να καταλήξουν σε συμπεράσματα συνδυάζοντας τη θεωρία με την πράξη. Κριτήρια αξιολόγησης ήταν ο χειρισμός επιστημονικών συσκευών και οργάνων, η κριτική σκέψη, η σωστή διαχείριση του χρόνου, η συνεργασία και τα ορθά αποτελέσματα.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που διαγωνίστηκαν, οι οποίοι, παρόλο που ο διαγωνισμός ήταν απαιτητικός, απόλαυσαν τη συμμετοχή τους σε αυτή την εμπειρία με τα δημιουργικά πειράματα. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η τριμελής ομάδα του 1ου ΓΕΛ Έδεσσας που αποτελείται από τους μαθητές: Λένου Άννα, Πέτκου Ερμιόνη και Ρέτζιο Φώτιο.
Την προετοιμασία των μαθητών ανέλαβαν οι καθηγητές τους πέραν του ωρολόγιου προγράμματός τους με μεράκι και εθελοντισμό και γι’ αυτό τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.
Ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή του διαγωνισμού:
- Την Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας για την ευγενική χορηγία της και την κάλυψη των αναγκών του διαγωνισμού και του ΕΚΦΕ
- Το 2ο ΓΕΛ Έδεσσας για την παραχώρηση των εργαστηρίων του για την πραγματοποίηση του διαγωνισμού
- Τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν εθελοντικά και βοήθησαν στην επιτυχή πραγματοποίηση και ολοκλήρωση του διαγωνισμού.
sxolpeirpel221
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης Πέλλας
Θωμάς Μπαχαράκης
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
ΠΕ12.05


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.