Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναβιώνουν και φέτος, για 10η συνεχή χρονιά οι «Ρουσαλιές» στην Πέλλα


Θα πραγματοποιηθεί και φέτος, την ημέρα των Θεοφανείων, Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018, στις 11.00 το πρωί, το έθιμο «Ρουσαλιές», στην Πέλλα του δήμου Πέλλας, από χορευτές του Μορφωτικού Περιβαλλοντικού Ομίλου Πέλλας "Η Αρχαία Πέλλα", το οποίο πραγματοποιείται από το Σύλλογο της Πέλλας, για 10η συνεχή χρονιά, καθώς αναβιώνει συνεχώς από το 2009 μέχρι σήμερα!

Το έθιμο του δωεδεκαημέρου, θα ξαναζωντανέψει τα Θεοφάνεια στους δρόμους της Πέλλας, με αφετηρία όπως πάντα τον Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Ξεκινώντας από την εκκλησία (Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου), αμέσως μετά την κατάδυση του Σταυρού και με την ευλογία του εφημέριου π. Βασιλείου Παρασκευόπουλου, οι χορευτές με συνοδεία ζουρνάδων και νταουλιού, θα περιδιαβούν τους δρόμους της Πέλλας χορεύοντας και «σταυρώνοντας» τις εξώπορτες των σπιτιών που επισκέπτονται.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.