Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με 100 τρακτέρ στην Agrotica η επιτροπή αγώνα αγροτών


Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες των επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα για τα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τις προσεχείς ημέρες με την ευκαιρία της 27ης διεθνούς έκθεσης «Agrotica».

Στο πλάνο των διοργανωτών είναι τα τρκατέρ να μπουν συντεταγμένα με συνοδεία δυνάμεων της αστυνομίας. Για το σκοπό αυτό, μάλιστα, είναι προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών με την ηγεσία της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Τρίτης 30 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, εντός της ημέρας θα οριστικοποιηθεί ο αριθμός των τρακτέρ που η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Ελλάδας (με πρωτεργάτες Μακεδόνες και Θεσσαλούς) θα «κατεβάσει» στο συλλαλητήριο της Πέμπτης, 1 Φεβρουαρίου, τρακτέρ τα οποία, κατά ορισμένες πληροφορίες, θα ανέρχονται περίπου σε 100.

Υπενθυμίζεται ότι στη συντονιστική επιτροπή Αγροτών Ελλάδας εντάχθηκαν επαγγελματίες από Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Θεσσαλία και περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Με δηλώσεις τους την Τρίτη, εκπρόσωποι των διοργανωτών του συλλαλητηρίου της 1ης Φεβρουαρίου (σσ. ημέρα των εγκαινίων της 27ης Agrotica, στις 19.00 από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου), επεσήμαναν ότι το ραντεβού δόθηκε στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία της ΧΑΝΘ στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισαν, με την άφιξη των τρακτέρ από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας -ανατολική και βορειοδυτική Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πέλλα και Ημαθία- θα γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αφού το κέντρο της πόλης θα αποκλειστεί, στη συμβολή των οδών Σtρατού, Β. Γεωργίου, Ν. Γερμανού, Τσιμισκή και Αγγελάκη.

Για το σκοπό αυτό, μάλιστα, είναι προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών με την ηγεσία της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Τρίτης 30 Ιανουαρίου, προκειμένου από κοινού να ρυθμιστούν οι τελευταίες διαδικαστικές λεπτομέρειες.

Στόχος είναι να συγκεντρωθεί όσο το δυνατό περισσότερος κόσμος και να παραμείνει στο χώρο μέχρι την ώρα των εγκαινίων της έκθεσης, στις 7 το απόγευμα, για να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα μαχητικότητας και διεκδίκησης λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και τα οποία υποσκάπτουν τη βιωσιμότητά του.

Κατά τις ίδιες πηγές, αντιπροσωπεία του Συντονιστικού θα επιχειρήσει να κανονίσει συνάντηση και με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, ώστε να του παρατεθούν τα αιτήματα του κλάδου και αναλόγως τις απαντήσεις που θα λάβουν θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Εφόσον δεν ικανοποιηθούν, το επικρατέστερο σενάριο είναι να επιδιωχθεί ραντεβού με τον πρωθυπουργό, για να ζητηθεί η παρέμβασή του, ενώ ανάλογες συναντήσεις θα επιχειρηθούν και με τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκειμένου να διευκρινιστεί η στάση που τηρούν απέναντι στις αγροτικές διεκδικήσεις.

Στην ίδια λογική, πρόθεση του Συντονιστικού Επιτροπής Αγώνα Ελλάδος είναι να προκαλέσουν και προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, αποκλειστικά για το αγροτικό, με την παρουσία κι εκπροσώπων των παραγωγών για να καταθέσουν τις θέσεις τους στο κοινοβούλιο.

Στο μεταξύ, αγρότες από το νομό Σερρών σε χθεσινοβραδινή τους σύσκεψη αποφάσισαν ομόφωνα τελικά να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο της προσεχούς Πέμπτης. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν και μέλη των διοικήσεων τόσο της Ένωσης Νέων Αγροτών, όσο και του Πανσερραϊκού Κτηνοτροφικού Συλλόγου. Από την πλευρά της η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, που έχει εξαγγείλει συλλαλητήριο για το Σάββατο 3/2, στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου, έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη, συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, υπό τον αγροτοσυνδικαλιστή, Βαγγέλη Μπούτα. Υπενθυμίζεται ότι οι συντασσόμενοι με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, εδώ και εβδομάδες στήνουν αγροτικά μπλόκα σε διάφορα κομβικά σημεία της χώρας και παρότι η συμμετοχή φέτος είναι υποτονική, με αποτέλεσμα να αναθεωρούνται κατά τόπους οι κινήσεις των αγροτών, το αρχικό σχέδιο δεν εγκαταλείπεται και παραμένουν στον δρόμο.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.