Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνετρίβη εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας - Σώοι οι χειριστές (φωτο)


Εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου Τ2 της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη σήμερα το πρωί στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με το tharrosnews, οι πιλότοι πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος πριν αυτό συντριβεί και είναι καλά στην υγεία τους.

Τα αίτια του συμβάντος θα διερευνηθούν από αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Το Τ-2 Buckeye αμερικανικής κατασκευής, είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Το αερσκάφος μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:00, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης πλήρωμα αεροσκάφους Τ-2 της 120ΠΕΑ/363ΜΕΑ, εγκατέλειψε επιτυχώς λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ βρισκόταν 2 ναυτικά μίλια νότια από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Στις 12:04, ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας περισυνέλεξε τους Ιπταμένους, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε στη Μονάδα. Συγκροτήθηκε Αρμόδια Επιτροπή, η οποία διεξάγει έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.