Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Ρεαλιστική η ένταξη Έδεσσας, Σκύδρας και Αριδαίας στο δίκτυο φυσικού αερίου για την περίοδο 2019 – 2023


Ο Γιάννης Σηφάκης μετά από συναντήσεις με ΥΠΕΝ Γιώργο Σταθάκη, πρόεδρο ΔΕΠΑ και Δ/νοντα Σύμβουλο ΔΕΔΑ : Ρεαλιστική η ένταξη Έδεσσας, Σκύδρας και Αριδαίας στο δίκτυο φυσικού αερίου για την περίοδο 2019 – 2023.

Συναντήθηκε με τον Υπουργό ΠΕΝ Γιώργο Σταθάκη, τον πρόεδρο της ΔΕΠΑ Βελισσάριο Δότση και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ Θ. Τερζόπουλο και πήρε ελπιδοφόρα μηνύματα.

Μαζί του στα ραντεβού με ΔΕΠΑ και ΔΕΔΑ και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Πέλλας Λευτέρης Αβραμίδης.

Στην συνάντηση στην ΔΕΔΑ συμμετείχαν ο Δ/νων Σύμβουλος Θ. Τερζόπουλος, ο Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης και Χρηματοδοτήσεων Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος και η Αντιπρόεδρος του ΔΣ Στεφανία Μωσσέ.

Στην συνάντηση στην ΔΕΠΑ συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Βελισσάριος Δότσης και ο Συντονιστής Διευθυντής Στρατηγικής, Ανάπτυξης, Διοικητικών και Πληροφορικής Γεώργιος.


Ο Γιάννης Σηφάκης ( και με την ιδιότητα του ως «ενεργειακού» βουλευτή) ανέλυσε, στις συναντήσεις, τα δεδομένα της Πέλλας, την ανάγκη χρησιμοποίησης εγκαταστάσεων φυσικού αερίου για την θέρμανση λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παρατεταμένου χειμώνα και στις άλλες πόλεις ( πλην των Γιαννιτσών που θα συνδεθούν με CNG με πρώτη φάση) καθώς και την ύπαρξη στην Πέλλα σημαντικών εγκαταστάσεων μεταποίησης αγροτικών προϊόντων με μεγάλες ενεργειακές ανάγκες.

Αναλύθηκαν, από τους ιθύνοντες, οι δυνατότητες σύνδεσης των περιοχών αυτών με το φυσικό αέριο μέσω αγωγού ή μέσω τεχνολογίας CNG ( συμπιεσμένου φυσικού αερίου με βυτιοφόρα). Συγκεκριμενοποιήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την κάθε μια περίπτωση και όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι άνοιξε ένας διάλογος και μια προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή με πολύ σοβαρή πιθανότητα ένταξης Έδεσσας, Σκύδρας και Αριδαίας στον προγραμματισμό 2019- 2023.


Αποφασίστηκε εντατικοποίηση των συζητήσεων , προσκόμιση στοιχείων καθώς και περαιτέρω διερεύνηση των τρόπων σύνδεσης.

Αποφασίστηκε επίσης συνάντηση με τον Υπουργό του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΔΑ και του βουλευτή για την ωρίμανση του θέματος.

Άμεσα θα προγραμματιστεί από το ΤΕΕ Πέλλας και τον βουλευτή ενημερωτική σύσκεψη στην Έδεσσα για την εξέλιξη του θέματος.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ.
    ΤΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ CNG ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ.
    ΑΓΩΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΠΑΡ@@@ΕΣ.
    ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ - ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΣΚΥΔΡΑ, ΕΔΕΣΣΑ, ΑΡΙΔΑΙΑ - ΤΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ.
    ΠΑΡΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΩ.
    ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
    ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έρε ανάπτυξη μετά το τρένο το αέριο Ελβετία η Αλμωπία πόσο σανό πια πόσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι θα ερθει πιο γρηγορα;ο προαστιακος η το φυσικο αεριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΝΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΘΗΤΗΚΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΙΟ 19 ΚΑΙ 23 ΜΑΣ ΛΕΣ ΡΕ ΣΗΦΑΚΗ; ΗΔΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΙΣ ΑΡΙΔΑΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΕΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ. ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΦΤΑΣΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και ο αέρας ο κοπανιστος αέριο είναι, και απο αυτό μας δίνουν πααααααρα πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.