Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Σημαντική εξέλιξη η ίδρυση Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων περιοχών με έδρα την Έδεσσα


Σημαντική εξέλιξη η ίδρυση νέου Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Βόρα- Πάϊκου – Βερμίου με έδρα την Έδεσσα μετά από παρέμβαση του βουλευτή

Μετά από παρεμβάσεις του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη και φορέων της περιοχής στην διαβούλευση του σχεδίου Νόμου για τους φορείς των προστατευόμενων περιοχών η πρόταση στο σχέδιο Νόμου πλέον είναι η διαίρεση του αρχικά προτεινόμενου νέου μεγάλου φορέα ( από Πέλλα ως και Καστοριά) σε δύο φορείς.

Με βάση λοιπό τον σχέδιο Νόμου που προωθείται ιδρύεται νέος Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Βόρα – Πάϊκου – Βερμίου με έδρα την Έδεσσα.

Οι νέοι φορείς ακολουθούν την διοικητική διαίρεση της χώρας. Οι περιοχές ΝΑTURA που ανήκουν στο σύνολο τους ή κατά συντριπτικό ποσοστό στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα ανήκουν στον νέο φορέα. Αντίστοιχα ανήκουν στον επίσης νεοϊδρυόμενο φορέα της Δυτικής Μακεδονίας οι προστατευόμενες περιοχές που ανήκουν στο σύνολο τους η κατά συντριπτικό ποσοστό στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας.

Η εξέλιξη αυτή θα εξασφαλίσει την καλύτερη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών και η πρόταση του σχεδίου Νόμου να είναι η Έδεσσα προσωρινή έδρα του φορέα αναβαθμίζει αντικειμενικά την Πέλλα που βλέπει την ίδρυση ενός νέου φορέα σε αυτή μετά από πολλά χρόνια. Και μάλιστα ενός φορέα που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της με σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος. Θα δοθεί η δυνατότητα μέσα από τον νέο φορέα να αντιμετωπιστούν σοβαρά περιβαλλοντικά θέματα της περιοχής όπως η προστασία του δασικού περιβάλλοντος και πολλά άλλα.  

Τα σημεία του σχεδίου Νόμου που αφορούν την ίδρυση του νέου φορέα: 




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Πεταμένα λεφτά... Τρόικα;;; Που είσαι;;; Μάζεψέ τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η διαχείριση (προστασία, ανάδειξη κτλ) των περιοχών του δικτύου Natura 2000 είναι υποχρέωση των κρατών-μελών όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρόμοιες υπηρεσίες-φορείς υπάρχουν σ' όλες τις χώρες.
    Όταν είναι κάποιος άσχετος με τα θέματα περιβάλλοντος κάνει σχόλια σαν το προηγούμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To 80% του Νομού το εχετε ενταξη στη NATURA φτάνει ποια, δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα στον Νομό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στα NATURA ( πλην ελαχιστων περιοχων που αποτελουν οικοτοπους προτεραιοτητας) γινονται ολες οι δραστηριοτητες φυσικα μετα εγκριση περιβαλλοντικης μελετης.
    Η ιδρυση φορεα διαχειρισης με εδρα την Εδεσσα θα βοηθησει σε αναπτυξισκη κατευθυνση με παραλληλη προστασια του περιβαλλοντος.Πραγματι σημαντικη εξελιξη για την Πελλα και θα φανει στην πραξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο ειναι σημαντική εξέλιξη για την Πελλα!
      Δεν υπάρχει χρήση γης σχεδόν πουθενά και για καμία δραστηριοτητα το έχετε παρει χαμπάρι::
      Θα βάλετε και Αστυνομία τωρα να περιπολεί;
      Υπαρχουν και Άνθρωποι που ζουν στην Πελλα!!!
      70% του Νομου στην NATURA
      20% πόλης και χωριά
      και το υπολοίπου Αρχαιολογικος χώρος .

      Διαγραφή
    2. Οι νέοι Φορείς Διαχείρισης θα στελεχωθούν με προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων(δασολόγοι, δασοπόνοι, περιβαλλοντολόγοι, βιολόγοι κτλ). Κάποιοι από αυτούς, ως επί το πλείστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έχουν αντικείμενο την φύλαξη και επόπτευση της περιοχής. Όπως συμβαίνει στους ήδη υπάρχοντες Φορείς σε άλλες Προστατευόμενες Περιοχές της χώρας μας. Ο πλησιέστερος είναι αυτός των Δέλτα των πιταμών Λουδία Αξιού και Αλιάκμονα, αλλά και του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και άλλων 25 σε όλη την Ελλάδα. 28 οι υπάρχοντες και άλλοι 8 που ιδρύονται.

      Διαγραφή
  5. Καλού κακού ζήτα καταφύγιο σε μια από τις προστατευόμενες αυτές περιοχές.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.