Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΣΥΡΙΖΑ Ν Πέλλας: Τα εθνικά συμφέροντα δεν προασπίζονται ούτε με κραυγές ούτε με συλλαλητήρια


Μακεδονικό ζήτημα και Συλλαλητήρια

Δεν αμφισβητείται από κανέναν το δικαίωμα των πολιτών να συμμετέχουν σε συλλαλητήρια. Όπως δεν αμφισβητείται και ότι στο συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου συμμετείχαν και πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με την ακροδεξιά και την πατριδοκαπηλεία.

Τη συγκέντρωση της Κυριακής, όμως, καπηλεύτηκαν, και τελικά σε αυτήν κυριάρχησαν, στοιχεία φανατισμού, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας, με αισθητή την παρουσία της Χρυσής Αυγής.

Αυτό γίνεται αντιληπτό και από τον προπηλακισμό του βουλευτή, Κ. Ζουράρι, και από τον εμπρησμό της κατάληψης "libertatia".

Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών επιθυμεί μια λύση που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, απέναντι στους αλυτρωτισμούς και τους εθνικισμούς. Και τη λύση αυτή υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση, με αίσθημα εθνικής ευθύνης, χωρίς να υποκύπτει σε μικροκομματικούς υπολογισμούς, φραστικούς εξτρεμισμούς, και εθνικιστικές κορώνες.

Ο πρωθυπουργός είναι σαφής και ξεκάθαρος όσον αφορά στο Μακεδονικό . Σε συνέντευξή του στο 'Εθνος της Κυριακής,21-1-2018, δήλωσε ''οφείλουμε να αναζητήσουμε μία ονομασία που δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο αλυτρωτισμού ή ανιστόρητων διεκδικήσεων. Πρέπει και οι δυο πλευρές να προσεγγίσουμε το πρόβλημα με ρεαλισμό αλλά και με σοφία. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα περιθώριο αντιθέσεων ανάμεσα σε δυο λαούς που αυτά που τους ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν.

Σήμερα η ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας καταλαμβάνεται από τρία διαφορετικά κράτη. Υπό αυτήν την έννοια, είναι απολύτως ανιστόρητο και παράλογο κάποιοι να ζητούν την αποκλειστικότητα της Μακεδονίας, και μάλιστα με την έννοια του εθνοτικού προσδιορισμού. Δεν είναι παράλογο, όμως, να εμπεριέχεται ο όρος «Μακεδονία» σε μια σύνθετη ονομασία, είτε με γεωγραφικό είτε με χρονικό προσδιορισμό, έναντι όλων, έτσι ώστε να γίνεται απολύτως σαφές ότι κανείς δεν διεκδικεί εδάφη ή ιστορία άλλων λαών.

Η ελληνική θέση είναι σαφής και είναι θέση ευθύνης. Διεκδικούμε με αποφασιστικότητα την επίλυση του ζητήματος. Αλλά επίλυση σημαίνει κοινά αποδεκτή, σύνθετη ονομασία, έναντι όλων. Και έναντι όλων σημαίνει ότι δεν μπορεί αλλιώς να λέγεται στις διμερείς μας σχέσεις και στον ΟΗΕ, και άλλη να είναι η συνταγματική ονομασία. Όσο για το ΝΑΤΟ ή την ΕΕ, τα πράγματα είναι σαφή. Ένταξη στο ΝΑΤΟ ή έναρξη ενταξιακής διαδικασίας για τη γείτονα χώρα θα υπάρξει μόνο με επίλυση του ονοματολογικού.

Αλλά τα εθνικά συμφέροντα δεν προασπίζονται ούτε με κραυγές ούτε με συλλαλητήρια. Τα εθνικά συμφέροντα προασπίζονται με διαπραγματευτική ικανότητα και σταθερότητα, με διεθνείς συμμαχίες, με ιεράρχηση στόχων και νηφαλιότητα. 

ΣΥΡΙΖΑ Ν Πέλλας


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

17 comments:

  1. Λυπαμαι που το λεω αλλα δεν καταλαβατε τι εγινε την Κυριακη. Στο συλλαλητηριο ειμασταν και ψηφοφοροι του ΣΥΡΙΖΑ ( οχι του 3%). Επειδή σας ψηφισαμε ( προσωπικα δις) δεν σημαινει οτι ενστερνιστηκαμε όλες τις ιδεες σας και γιναμε μελη σας . Σας δωσαμε την ευκαιρία να κυβερνησετε για να κανετε στα κοινωνικοοικονομικα ζητηματα κατι διαφορετικό απο τους προυγουμενους κυβερνωντες. Αποτυχατε αλλα ακομη καποιοι απο εμας εκτιμουμε την προσπαθεια που κανατε.
    ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ. ΟΥΤΕ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΕΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ.
    ΥΓ Αν ζουσε ο ΑΡΗΣ θα ήτανε στην εξεδρα ομιλιτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πως τα προασπίζουν κύριοι με σκυμμένο το κεφάλι έτσι σας βολεύει ντροπή σας αλλά ο καιρός γαρ εγγύς θα δείτε που θα σας στείλουμε στης εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Τσιπρας και ο συριζα της πελλας ειναι η ποιο μεγαλη Ανθελληνες που εχουν περασει απο την Ελλαδα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mη τολμησετε να βγειτε στους δρομους για ψηφους παλιοιδεοληψιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ Η΄ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η΄ ΕΧΕΙ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ.
    ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 3% ΒΡΕΘΗΚΑΤΕ ΣΤΟ 30% + ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
    ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ Η ΝΕΑ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΕΝΑ ΣΟΡΟ ΤΕΩΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ.
    ΟΤΑΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΣΕΙΣ ΦΕΡΑΤΕ ΝΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΙ ΕΝΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΕΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ.
    ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ.
    ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με κραυγές και εθνικά παραληρήματα δεν αντιμετωπιζονται τα εθνικά θέματα .Η σωστή ανάγνωση της ιστορίας και των γεγονότων είναι στοιχειά που βοηθούν στην συγκροτημένη σκέψη .Λιγότερο το όνομα και περισσότερο η εξάλειψη αλυτρωτικων παραγόντων από σύνταγμα κλπ επιτρέπουν στην λύση του προβλήματος και της καλής γειτονιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τρωμε κουτοχορτο.
      Μια χαρα καλη γειτονία εχουμε 25 χρονια τωρα. Κανενα προβλημα δεν εχει η Ελλαδα. Το προβλημα το εχουν τα Σκοπια και το ΝΑΤΟ. Αν δεν σταματησουν το σφετερισμο του ελληνικου ορου Μακεδονια δεν μπορουν να μπουν σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Σε μια γεννιά θα ειναι μειοψηφια ο σλαβικος πληθυσμος οποτε θα λυθει η εκκρεμοτητα.
      Καλη επιστροφη στο 3%.

      Διαγραφή
    2. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ.
      ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ.
      Υ.Γ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΦΥΛΛΩΝ -ΣΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ - ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ 4 ΜΧ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ Ο ΤΙΤΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΕ.

      Διαγραφή
  7. κανονικα δε θα επρεπε να ασχουμστε με τετοιου ειδους ανακοινωσεις απο χωρους με γνωστες εθνομηδενιστικες αποψεις αλλα οι τυποι εκτος του οτι δεν παιζονται, ειναι και προκλητικοι.
    μονο την τελευταια προταση της ανακοινωσης να διαβασεις σε πιανει τρομος για το τι μελει γενεσθαι.

    διαπραγματευτικη ικανοτητα.....ποιος ο συριζα τα αποτελεσματα της ικανοτητας τα ζουμε στο πετσι μας.

    σταθεροτητα....ειδικα αν μιαμε για σταθεροτητα αποψεων τοτε.........οχι=ναι
    εκτος αν ενοουν σταθερη πορεια προς την καταστροφη

    διεθνεις συμμαχιες........ειχαμε την ντορα που εκανε τα χατηρια των ξενων πριν ακομα το ζητησουν και φτασαμε σε αυτους που μας πανε στα τεσσερα και γλειφουν εκει που εφτυναν. ακομα και τον πουτιν, συμμαζος δηθεν και εκεινος, εχουν βαλει στην ουσια απεναντι στα συμφεροντα της ελλαδας βλεπε μποϋκοταζ κ.λ.π

    ιεραζιση στοχων.......τωρα ψωνισαμε απο σβερκο. αφου πετυχαν ολους τους στοχους , εξοδο απο μνημονια, αυξηση συνταξεων, μειωση ανεργιας κ.λ.π και ενω η χωρα εχει διαλυθει αυτοι οι τυποι θετουν νεους στοχους τους οποιουσ θελουν να πετυχουν την στιγμη που οι σκοπιανοι καιγονται για το θεμα και οχι εμεις απλα για να εξυπηρετηθουν καποιοι φιλοι τους

    τελος νηφαλιοτητα.......ο ερπης του τσιπρα κατα τις διαπραγματευσεις με τους τοκογλυφους μηπως μας λεει κατι ή η περιγραφη του βαρουφακη για το σε ποια κατασταση ηταν ο αλεξης οταν βγηκε το οχι που δεν περιμενε.

    αυτα den αρκουν;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι ανθρωποι ζουν σε αλλη χωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κάθε πικραμένος μπορεί ασκήσει με ευκολία διπλωματία και εξωτερική πολιτική !!!Ολα τα κόμματα εκτός ΧΑ και Λεβέντη συμφωνουν για σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό . Ο κάθε άσχετος συνεπικουρούμενος από 'μακεδομονάχους 'δημοσιογράφους και πολιτικούς που χτίζουν καριέρα , αυτοαναγορεύεται σε ειδικό .Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι πετυχαίνει ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.Με αυτήν την τακτική το μόνο που καταφέραμε να αναγνωριστούν από 140 κράτη σκέτο Μακεδονία.

      Διαγραφή
    2. Μεγάλε όταν θα κάνουν ντου οι Τούρκοι σε βλέπω με σαρίκι , να λες ότι κάνεις διπλωματία.Τώρα με τα Σκόπια στηθήκαμε στα τέσσερα και νομίζεις ότι κάνεις διπλωματία.Εσύ ο σχετικός.Εσύ που έδιωξες τους τοκογλύφους παίζοντας κλαρίνο ...

      Διαγραφή
    3. Στρατηγικος ή διπλωματικός σύμβουλος είσαι φίλε ; Πράγματι βαθυστόχαστη ανάλυση της σημερινής κατάστασης!!;

      Διαγραφή
  9. ταδε εφη το γραφείο τύπου της κυβερνησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εσείς στον ΤΣΥΡΙΖΑ είστε offside... εντελώς παραφυσικά πρόσωπα με ακραίες θέσεις που δίνετε ευκαιρία στο κάθε τι παραφύση, όπως οι γκευ οι μωαμεθανοί οι ανωμαλαρες κλπ.Δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς η στάση σας απέναντι σε Εθνικά ζητήματα, μιας και αποτελείτε όργανο πραγματοποίησης νεοταξικων διατροφικών επιθυμιών...Μην νομίζετε όμως ότι θα την βγάλετε καθαρή από όλη την ιστορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή σε σας τους εθνικόφρονες δεν υπάρχει κανείς γκέυ. Μωρέ πόσες κρυφές έχετε ; Σχεδόν μισοί μισές είστε.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.