Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γεωργικά εφόδια αγροτών: Ο Σταθμός Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων Μάινος Ευάγγελος σας ενημερώνει


Στα πλαίσια της έγκαιρης πληροφόρησης σας ενημερώνουμε ότι από 18/9/2017 ισχύει η διαδικασία της συνταγογράφησης για όλους όσους προμηθεύονται γεωργικά εφόδια, αγρότες και μη (ΦΕΚ ΄Β. 2310 & τροποποίηση ΦΕΚ ΄Β 2724)

Ιδιαίτερα όμως από 1/1/2018 η συγκεκριμένη διαδικασία είναι και άμεσα απαιτητή από όλους τους ελεγκτικούς οργανισμούς (ΔΑΟΚ, ΟΠΕΚΕΠΕ, κλπ).

Για να μπορεί όμως να εκδοθεί η συνταγή του κάθε παραγωγού θα πρέπει μεταξύ άλλων να ισχύουν δύο παράμετροι : η μία είναι να Υπάρχει Πτυχίο Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων (Πτυχίο Ψεκαστού) στο όνομα που θα εκδοθεί το Τιμολόγιο ή να έχει δηλωθεί εκ των προτέρων το όνομα του ψεκαστή. Η δεύτερη παράμετρος που θα ισχύσει Υποχρεωτικά είναι ο ψεκαστικός εξοπλισμός που διαθέτει ο ψεκαστής (βυτίο) να έχει επιθεωρηθεί και να έχει αποκτήσει το σήμα καταλληλότητας (sticker) που προβλέπεται. (Ν4036/2012)

Άμεσα εάν και εφόσον δεν υπάρχει το πτυχίο ψεκαστού δεν μπορεί να εκδοθεί τιμολόγιο ακόμα και από σήμερα. Το ίδιο θα ισχύσει μέσα στη χρονιά και για όσους δεν έχουν επιθεωρήσει το ψεκαστικό τους μηχάνημα (ΚΤΕΟ).

Γι’ αυτούς τους λόγους θα πρέπει όλοι οι παραγωγοί να μεριμνήσουν έτσι ώστε να τακτοποιήσουν τις δύο αυτές υποχρεωτικές διαδικασίες προς αποφυγή εμπλοκών κατά την διάρκεια της καλλιεργητικής χρονιάς και για να μπορέσουν να μην έχουν πρόβλημα στην έκδοση των φορολογικών τους παραστατικών (τιμολογίων)

Για περισσότερες πληροφορίες:

23810-21817 & 6945-858593
Μάϊνος Βαγγέλης


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.