Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΟΧΙ στην παράδοση της Μακεδονίας

Τα μέλη της Κίνησης Δημοτών Έδεσσας ”Ίων Δραγούμης” δηλώνουμε ότι για εμάς, τους Γηγενείς Μακεδόνες Έλληνες της Έδεσσας, ο όρος «Μακεδονία» είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό όνομα, καθώς ταυτίζεται με την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά. Ως εκ τούτου, δε δεχόμαστε και δεν ανεχόμαστε την παραχώρηση του ιερού για εμάς τους Μακεδόνες ονόματος της Μακεδονίας για χρήση από το γειτονικό κράτος των Σκο-πίων. Στηρίζουμε το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανου-αρίου και θα στηρίξουμε κάθε άλλη παρόμοια εκδήλωση για την υπεράσπιση της Μακε-δονίας. Ο λαός της Μακεδονίας περιμένει από τους Βουλευτές της Πέλλας να ξεκαθαρί-σουν δημοσίως τη θέση τους. Ως μοναδικοί ιδιοκτήτες του Μακεδονικού Πολιτισμού πρέπει να έχουμε τον τελευταίο λόγο στο θέμα και οφείλουν οι Βουλευτές να μας ακού-σουν και να μας ρωτήσουν. Σε μια δημοκρατική χώρα ο λαός μιλάει και οι εκπρόσωποί του ακολουθούν. Καλούμε όλους τους Έλληνες σε εγρήγορση, θυμίζοντας μία φράση του Ίωνα Δραγούμη: «Φτάνουν πια οι Μάρτυρες. Χρειάζονται τώρα ήρωες. Γενείτε ήρωες. Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει».

Κίνηση Δημοτών Έδεσσας για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον
«ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ»
Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικό
Έδεσσα, Πέλλα, Μακεδονία, Ελλάδα

Ο Πρόεδρος                               Ο Γραμματέας
Πριβαρτιτσάνης Πέτρος        Γιουματζίδης Δημήτριος


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…