Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διευκρινίσεις του Τάσου Πέτκου σχετικά με δημοσίευμά μας


Αγαπητοί φίλοι, 

Επειδή κάποιες φορές εμφανίζεται το όνομά μου ως πιθανού υποψηφίου με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελα να κάνω μερικές διευκρινήσεις έτσι ώστε οι αναγνώστες σας να έχουν μια πληρέστερη ενημέρωση που θα τους βοηθήσει να βγάλουν ορθότερα συμπεράσματα. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ Έδεσσας εντάχθηκα τον Αύγουστο του 2014, και τον Δεκέμβριο το ίδιου έτους εκλέχθηκα στην Νομαρχιακή Επιτροπή του Νομού. Λίγες μόλις μέρες μετά την πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ (τον Γενάρη του 2015!), παραιτήθηκα τόσο από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Έδεσσας όσο και από την Νομαρχιακή Επιτροπή του Νομού. Οι λόγοι της εκούσιας απομάκρυνσής μου είναι γνωστοί σε όλους αυτούς που θέλουν να γνωρίζουν τα πράγματα και κάτω από την επιφάνεια. Έκτοτε δεν έχω συμμετάσχει σε καμμιά κομματική διεργασία του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο Δήμου Έδεσσας και Νομού Πέλλας.

Εν τω μεταξύ, το 2015 εντάχθηκα στο κομματικό όργανο των Πανεπιστημιακών του ΑΠΘ του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη, και συμμετείχα ενεργά στις πολύ σημαντικές διαβουλεύσεις για την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας. Τον Οκτώβριο του 2015 δέχθηκα τιμητική πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας για την συμμετοχή μου ως υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές, με λίστα, του Σεπτεμβρίου του 2015. Αποδέχθηκα την πρόταση γιατί οι κρίσιμες στιγμές χρειάζονται γενναίες αποφάσεις όπως ῾῾το μη χείρον βέλτιστον῾῾. Επέλεξα σημειολογικά την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου για ευνόητους λόγους. 

Η συμμετοχή μου στον Πανεπιστημιακό ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε μέχρι και τον Οκτώβρη του 2017. Η ανακοίνωση του νέου νόμου γα την τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετά από σχεδόν δύο χρόνια συζητήσεων και διαβουλεύσεων, με έπεισε πως είχα πλέον ολοκληρώσει τον κύκλο μου στον ΣΥΡΙΖΑ και έτσι υπέβαλλα και εκεί την παραίτησή μου. Σαν υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες της χώρας μας, καλούμαστε πολλές φορές να πάρουμε αποφάσεις για τις οποίες γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι δεν είναι οι ιδανικές. Επιπλέον, ο ενθουσιασμός μας κάνει πολλές φορές να θέλουμε να ονειρευόμαστε ένα όμορφο δάσος, έστω και αν τα κοντινά μας δέντρα είναι ισχνά και ξερά. Παρόλα αυτά, δεν μπορεί ποτέ να αμφισβητηθεί το πραγματικό μας ενδιαφέρον και η πατριωτική μας υποχρέωσή για μια ουσιαστική συμμετοχή στην κοινωνική ζωή της χώρας μας. Είτε με το απλό πρόταγμα του καθημερινού βίου μας, είτε ενταγμένοι σε ευρύτερες συλλογικότητες, η ανιδιοτελής αγάπη για τον τόπο μας θα βρει τον τρόπο να ανθίσει και να δώσει καρπούς. 

Τάσος Πέτκου


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Oσο λειτουργουσες αυτοβουλως μια χαρα τα πηγαινες. Προσεξε τους συμβουλους σου που για τα δικα τους συμφεροντα σε οδηγουν στη απαξιωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι κρίμα αξιόλογοι άνθρωποι να εγκλωβίζονται στην λογική του "μη χείρον βέλτιστον". Αυτές ακριβώς οι επιλογές μας έχουν οδηγήσει στην σημερινή κατάσταση. Ας τολμήσουμε να ονειρευτούμε και να παλέψουμε για τα όνειρά μας. Μας αξίζει ένα καλύτερο μέλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΡΟΥΠΩΣΩ....ΑΜΑ ΤΡΟΥΠΩΣΩ ΤΡΟΥΠΩΣΑ!" ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο Κ. ΒΟΥΤΣΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τάσο με σεβασμό στο πρόσωπο σου, λυπάμαι, αν θέλατε εσύ και μερικά άτομα ακόμα όπως λέτε ότι αγαπάτε το τόπο σας, και καθαρά και άξια άτομα έχει, αλλά τα απαξιώνετε και περιμένετε οδηγίες. Ένας συμμαθητής σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.