Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης : Να εκμεταλλευτεί και η Πέλλα τον θεσμό των Ενεργειακών Κοινοτήτων προς όφελος των πολιτών, των ΟΤΑ, των ΔΕΥΑ και των ΤΟΕΒ

Να χρησιμοποιήσουν την κοινωνική οικονομία στον ενεργειακό τομέα για να παράγουν ενέργεια από Ανανεώσιμες πηγές διαφόρων τεχνολογιών ( μικρών υδροηλεκτρικών, φωτοβολταϊκών, βιομάζας, γεωθερμίας) αλλά και να εξοικονομήσουν ενέργεια συμμετέχοντας στην ενεργειακή δημοκρατία.

Δίδεται η δυνατότητα μια Ενεργειακή Κοινότητα, ακόμη και σε κορεσμένα δίκτυα, με τον εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό ( virtual net metering) να παράγει ενέργεια σε άλλη περιοχή (που δεν έχει πρόβλημα με το δίκτυο) και να συμψηφίζει καταναλώσεις των μελών της.

Μπορούν αγρότες να παράγουν ενέργεια με διάφορες μορφές και να συμψηφίζουν την ηλεκτρική ενέργεια στις πομώνες ή τις υποβρύχιες αντλίες της άρδευσης.

Οι Δήμοι επίσης μπορούν , με την ίδρυση ενεργειακής κοινότητας, να παράγουν ενέργεια και να συμψηφίζουν την ηλεκτρική ενέργεια της άρδευσης επιλύοντας ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα τους.

Σημαντικά κίνητρα στις Ενεργειακές Κοινότητες ( τοπικότητα, έδρα στην Περιφέρεια, δυνατότητα συνεργασιών φυσικών προσώπων, εταιριών και ΟΤΑ, αδειοδοτικά κίνητρα , χρηματοδοτικά και άλλα)

Ένα πολύ θετικό νομοθέτημα στην κατεύθυνση της δίκαιης ανάπτυξης που καλείται η κοινωνία να εκμεταλλευτεί προς όφελος της.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…