Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ


Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη συμμετείχε σήμερα σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μεταξύ του Υπουργού κ. Αποστόλου, της υπό σύσταση Διεπαγγελματικής των Πυρηνόκαρπων και εκπροσώπους Αγροτικών Συνεταιρισμών των Νομών Πέλλας και Ημαθίας. Στη συνάντηση συμμετείχε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Φάνης Κουρεμπές.

Στην συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της αποζημίωσης των αγροτών που τον περασμένο Ιούλιο (14-17 Ιουλίου) υπέστησαν ζημίες στις ποικιλίες των επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων εκείνης της περιόδου, ζημίες για τις οποίες ξεκίνησε ήδη από χθες και θα ολοκληρωθεί στις 7 Φεβρουαρίου η διαδικασία για την συλλογή στοιχείων υποστήριξης δικαιώματος αποζημίωσης μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας που διαχειρίζεται η υπό σύσταση Διεπαγγελματική μέσω των Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Για μια ακόμη φορά ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των αγροτών η δέσμευση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης της καταβολής της αποζημίωσης στους πληγέντες παραγωγούς σε σύντομο χρόνο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Επίσης τέθηκε το θέμα του χρονοδιαγράμματος της πληρωμής των αποζημιώσεων για ζημιές στη φυτική παραγωγή από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετός, χαλάζι, ανεμοθύελλες κ.λπ.) που συνέβησαν καθ' όλη την διάρκεια του περασμένου έτους (2017) σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία του Οργανισμού.

Τόσο ο Υπουργός όσο και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύθηκαν ότι τα στοιχεία των αγροτών που θα εισαχθούν στην πλατφόρμα που διαχειρίζεται η (υπό σύσταση) Διεπαγγελματική Οργάνωση και θα σταλούν στην συνέχεια στον ΕΛΓΑ προς επεξεργασία θα αποτελέσουν τη βάση για την αποζημίωση των παραγωγών για ζημίες στις ποικιλίες επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών που την περίοδο εκείνη (14-17 Ιουλίου) βρίσκονταν στο στάδιο της συγκομιδής, καθώς και των συμπύρηνων ροδάκινων που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου καλοκαιριού, ενώ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύθηκε για την σύντομη καταβολή αυτών στους παραγωγούς μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συλλογής στοιχείων.

Επίσης ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι αποζημιώσεις των αγροτών για ζημιές στην παραγωγή τους από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετός, χαλάζι, ανεμοθύελλες κ.λπ.) του περασμένου έτους σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία θα ξεκινήσουν να χορηγούνται από τις αρχές του επόμενου μήνα, με πρώτη πληρωμή από τον ΕΛΓΑ την 1η Φεβρουαρίου, επισημαίνοντας επιπλέον και τον αυξημένο προϋπολογισμό που θα δοθεί φέτος για τον σκοπό αυτό, εφόσον οι ζημίες την περασμένη χρονιά ήταν τεράστιες σε ολόκληρη την χώρα.

Κλείνοντας δε, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη προσπάθεια που καταβάλλεται συνεχώς ώστε οι αγρότες να λάβουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται όσο το δυνατόν νωρίτερα, υπογραμμίζοντας ότι φέτος αυτό θα γίνει νωρίτερα από οποιαδήποτε άλλη χρονιά στο παρελθόν.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. θοδωρα κοιταξτε λιγο και το θεμα με το ρωσικο εμπαρκο.για αλλη μια χρονια οι τιμες στα επιτραπεζια ηταν χαμηλες λογου του εμπαρκου,νομιζω οτι περισσοτερη ζημια παθαινουμε απο αυτο εδω και 3χρονια κ οχι τοσο απο της φετινες βροχες.οι ιταλοι κ ισπανοι εχουν συνταξη τον φακελο στην ε.ε. και εμεις οχι.δεν ξερουμε που εχει κολησει το θεμα αλλα κοιταξτε το.ο καρασμανης καποτε μεσα σε ενα βραδυ βρηκε τροπο κ μας εδωσε λεφτα.εσεις τι κανετε στο θεμα αυτο? κοιταξτε το το θεμα του ρωσικου εμπαρκου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΌΛΑ ΠΑΠΑ ΡΙΕΣ ΕΊΝΑΙ ΟΎΤΕ ΑΝΑΓΚΕΛΙΑ ΒΓΉΚΕ ΠΟΛΎ ΨΕΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.