Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρέμβαση Καραμανλή: Ποτέ δεν δέχθηκα ονομασία με τον όρο «Μακεδονία»


Ηχηρή παρέμβαση Καραμανλή στο Σκοπιανό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Κυριακάτικης Ελευθερίας του Τύπου», ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας με βουλευτές που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του επισημαίνει ότι ο ίδιος δεν είχε δεσμευτεί να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ.

«Δεν υπάρχει συμφωνία στο Βουκουρέστι, διότι η διαπραγμάτευση τότε κατέρρευσε με ευθύνη των Σκοπίων» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Υπάρχει μια παρανόηση με το Βουκουρέστι. Εγώ ποτέ δεν δέχθηκα ονομασία με τον όρο "Μακεδονία". Έκανα ένα βήμα πίσω και άφησα ανοιχτό να συζητήσω μια κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία, εφόσον όμως θα λύναμε τα μεγάλα προβλήματα, που ήταν το Σύνταγμα των Σκοπιανών, που συνδέεται με την ταυτότητά τους και τον αλυτρωτισμό που έπρεπε να αποκηρύξουν. Άρα στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία στο Βουκουρέστι, όταν δεν έχεις καταλήξει σε συμφωνία, δεν υπάρχει συμφωνία» επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. 3 βδομάδες σε αναφέρουν όλα τα κόμματα , αλλά μόλις είδες οτι γέμισε κόσμο η θεσσαλονίκη από όλη την Ελλάδα θυμήθηκες οτι υπάρχει παρανοηση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να κανεις μηνυση στο "documento" , γιατι καποιος απο τους δυο λεει ψεματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το στενό περιβάλλον πια έλεος φοράς παντελόνια βγες και πες το και το και άσε το στενό περιβάλλον μπουλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνία δεν υπήρξε όντως, αλλά, γιατί δεν ήθελαν οι Σκοπιανοί. Ο Καραμανλής πρότεινε σύθετη ονομασία (π.χ. Βόρεια Μακεδονία) και ο Γκρουέφσκι ζητούσε σκέτο Μακεδονία. Αν αποδεχόταν την πρόταση ο Σκοπιανός θα υπήρχε συμφωνία από τότε. Η σημερινή κυβέρνηση κάνει την ίδια πρόταση με αυτήν του Καραμανλή. Η διαφορά είναι ότι ο εθνικιστής Γκρουέφσκι δεν είναι πλέον πρωθυπουργός και ο σημερινός δείχνει να συζητάει αυτό που απέρριπτε ο προκάτοχός του.
    Αυτοί που αλλάξανε στάση, δηλαδή, είναι οι Σκοπιανοί. Γίνανε πιο διαλακτικοί. Η θέση του Τσίπρα είναι ακριβώς ίδια μ' αυτήν του Καραμανλή. Αλλωστε έχουν πολύ καλή σχέση μεταξύ τους αυτοί οι δύο και ο μικρός πάντα ρωτάει και ενημερώνει τον μεγαλύτερο για σοβαρές αποφάσεις (μνημόνια, Σκοπιανό, ξεπούλημα δημ. περιουσίας κτλ).
    Επίσης θυμάμαι την τότε Υπουργό Εξωτερικών Ν. Μπακογιάνη να λέει απευθυνόμενη στους Σκοπιανούς:"Εμείς κάναμε τη μισή διαδρομή, κάντε κι εσείς την άλλη μισή για να τα βρούμε". Πόσο πιο ξεκάθαρο είναι ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή δεχόταν τον όρο Μακεδονία σε σύνθετη μορφή; Ό,τι ακριβώς δέχεται και η σημερινή Κυβέρνηση. Κα η Κυβέρνηση Καραμανλή και η Κυβέρνηση Τσίπρα πολύ ορθά απαιτούν να εγκαταλείψουν την ρητορική τους περί της δήθεν σχέσης τους με τον Μ. Αλέξανδρο και όλα αυτά τα γραφικά των γειτόνων, και να αλλάξουν οι Σκοπιανοί το Σύνταγμά τους που λέει ξεκάθαρα ότι σκοπός του Κράτους τους είναι να ελευθερώσουν την σκλαβωμένη κατ' αυτούς Μακεδονία, αυτήν που ανήκει στην Ελλάδα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, ο αλυτρωτισμός τους, δηλαδή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάλι ιστορικά επιβεβαιώθηκε ΜΟΝΟ το ΚΚΕ για τη θέση του το 1992, που επέμενε για διασφάλιση συνόρων, Σύνταγμα FYROM χωρίς αλυτρωτισμούς και καταλαγή εθνικιστικών ακροτήτων και από τις δυο πλευρές. Και μόλις οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ πρόσταξαν, πάμε ξανά σαν ουρά τους ( και με "αριστερή" κυβέρνηση παρακαλώ ) μετά από 25 χρόνια να λύσουμε ένα πρόβλημα και ν'αλλάξουμε ένα όνομα εδραιωμένο διεθνώς. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όλα τ'άλλα είναι μάλλον για εσωτερική κατανάλωση και ανέβασμα του ... πατριωτισμού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.