Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αύριο η συνεδρίαση Συντονιστικής με τη συμμετοχή Πέλλας, Ημαθίας και Κιλκίς για τις κινητοποιήσεις των αγροτών


Αύριο Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του αγροτικού κόσμου, από Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, Κιλκίς, Χαλκηδόνα, Σέρρες και Χαλκιδική, προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους απέναντι στα προβλήματα του κλάδου. Όπως επεσήμαναν μέλη της επιτροπής στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σκοπός της συνάντησης είναι να δηλώσουν «παρών» στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος και που δεν αφορούν μόνο τα φορολογικό και ασφαλιστικό, αλλά και να διερευνήσουν τον τρόπο αντίδρασης τους. Η συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, που «γεννήθηκε» πέρυσι ως όργανο, θα πραγματοποιηθεί στις 7 το βράδυ, σε αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου της Κεντρικής Μακεδονίας. Εκπρόσωποι από τα αγροτικά μπλόκα των Ευζώνων, της Δοϊράνης, του Προμαχώνα, των Πράσινων Φαναριών και άλλων, που στήθηκαν και πέρυσι σε κομβικά σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας, «θα συγκεντρωθούμε για να καθορίσουμε τις κινήσεις μας. Σκέψεις υπάρχουν, αλλά τις αποφάσεις θα τις λάβουμε όλοι μαζί» επισήμανε μέλος της.

Τα τρακτέρ στις πλατείες των πόλεων θα κατεβάσουν την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου οι αγρότες που συσπειρώνονται γύρω από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

προχωρώντας σε προειδοποιητικά συλλαλητήρια. Η ΕΟΑΣΝΛ καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά στις συσκέψεις και να συμβάλουν με τον προβληματισμό τους στις αγωνιστικές αποφάσεις που θα παρθούν. Η ΕΟΑΣΝΛ καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά στις συσκέψεις και να συμβάλουν με τον προβληματισμό τους στις αγωνιστικές αποφάσεις που θα παρθούν. Οι αγρότες του θεσσαλικού κάμπου ξεκίνησαν από την περασμένη Κυριακή τις συσκέψεις, οι οποίες αφού ολοκληρωθούν θα δώσουν και τον παλμό των κινητοποιήσεων. Η τελική απόφαση για τη μορφή του αγώνα θα ληφθεί στις 16 Ιανουαρίου, στη συνέλευση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ενώ ένα ακόμα μπλοκ αγροτών, αυτό της επιτροπής αγώνα νομού Λάρισας συνεδριάζει στη Γυρτώνη Λάρισας, αύριο, 15 Ιανουαρίου 2018, στις 6:30 το απόγευμα, στο Χάνι. Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων Ρίζος Μαρούδας, τόνισε ότι ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε αναβρασμό, εξαιτίας των συσσωρευμένων προβλημάτων, τα οποία χρόνο με τον χρόνο οξύνονται και οδηγούν σε δραστική μείωση του εισοδήματος γεωργών και κτηνοτρόφων.

Το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής Με τις νέες κινητοποιήσεις που προετοιμάζονται, οι αγρότες διεκδικούν λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν και ικανοποίηση των αιτημάτων τους, μεταξύ των οποίων είναι: -Να μπει τέλος στις ανοιχτές τιμές. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα – Όχι στην αισχροκέρδεια μιας χούφτας εμπόρων και βιομηχάνων που πωλούν 5-10 φορές ακριβότερα τα προϊόντα, τα οποία αγοράζουν σε ιδιαιτέρως φθηνές τιμές από γεωργούς και κτηνοτρόφους. – Μείωση του κόστους παραγωγής σε μέσα και εφόδια. Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και το πράσινο τέλος στο νερό, να είναι αφορολόγητο το πετρέλαιο κ.λπ. – Να υπάρχει ακατάσχετο τραπεζικών λογαριασμών 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να μη γίνεται κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. na katergh8h to efka den mporoume ka8e mhna na plhrwnoume. oxi efka paidia..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τσίπουρο πίνεται φρέσκο, όχι παλαιωμενο.
    Να μαζευομαστε σιγά σιγά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι γνωστοί αγροτοπατερες της Πέλλας ήρθε ο καιρός να εξαργυρώσουν τα κομματικά τους καθήκοντα όπως κάνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη του "εκλεκτου" τους παρέα βέβαια πάντα με τους γνωστούς χρυσαυγίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν εκλειναν τους δρόμους ποιο μπλόκο παρέμενε και συνέχιζε να κλείνει δρόμους όταν οι άλλοι αποχωρούσαν?
      Μήπως ηταν αυτό που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα?
      Μιλάω για τα προηγούμενα χρόνια.
      Και γιατί τα τελευταία χρόνια που οι αγαπημένοι τους είναι εξουσία δεν πηγαίνουν σε κινητοποιήσεις?
      Αστο μεγάλε

      Διαγραφή
  4. Να γίνουν τα συλλαλητήτρια για τη Μακεδονία, Θεσ/νίκης και Αθήνας και μετά όλα τ' άλλα. Πρώτα τα εθνικά θέματα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΌΛΑ ΤΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ Κ ΟΙ ΓΛΥΦΤΕΣ ΕΊΝΑΙ ΣΤΑ ΜΠΛΌΚΑ ΕΓΏ ΔΕΝΝ ΠΑΩ ΓΙΑΤΊ ΦΑΤΣΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.