Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της ΠΕ Πέλλας

Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου: Οι πολίτες να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας έχουν τεθεί οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, με εντολή της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κας. Αθηνάς Αηδονά-Αθανασιάδου, για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία με τους επικεφαλής όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του τοπικού, περιφερειακού και εθνικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, προκειμένου να λαμβάνονται άμεσα τα αναγκαία μέτρα διαχείρισης των επιπτώσεων της κακοκαιρίας. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας διαθέτει επαρκείς ποσότητες άλατος αποχιονισμού στις εγκαταστάσεις της για τον αποχιονισμό του Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου αρμοδιότητάς της και ήδη, από προχθές, βρίσκονται σε ετοιμότητα μηχανήματα αποχιονισμού σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου για την κάλυψη των τεσσάρων Δήμων.

Σε δήλωσή της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αηδονά Αθανασιάδου αναφέρει: «Ζήτησα από τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας να τεθούν σε επίπεδο αυξημένης ετοιμότητας και, ενδεχομένως, επιφυλακής τις 
προσεχείς ώρες, ώστε να μπορέσουμε να επέμβουμε έγκαιρα με την τυχόν έναρξη ακραίων καιρικών φαινομένων σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Το οδικό δίκτυο της Πέλλας είναι ιδιαίτερα εκτεταμένο και η εμπειρία από την περσινή χειμερινή περίοδο έδειξε ότι μπορεί να χρειαστεί να επέμβουμε ταυτόχρονα σε πολλά διαφορετικά σημεία. Η πρόληψη επομένως είναι σημαντική, ενώ με τον έγκαιρο προγραμματισμό περιορίζουμε σημαντικά το οικονομικό κόστος καθώς και την επικινδυνότητα για ατυχήματα. Παράλληλα, θα ήθελα να επισημάνω την αναγκαιότητα για τους πολίτες να λαμβάνουν τα αναγκαία μέσα προστασίας της ζωής και της περιουσίας τους, σύμφωνα με τις οδηγίες που εκδίδει κάθε χρόνο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της. Προτεραιότητά μας είναι οι δρόμοι της Πέλλας να είναι ασφαλείς για όλους τους διερχόμενους, τους κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής και όλους όσους επιλέγουν τους καταξιωμένους προορισμούς μας για τις χειμερινές αποδράσεις τους».


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…