Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών στο πλευρό της αγωνιζόμενης αγροτιάς


Οι γυναίκες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων που βρίσκονται στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη την χώρα δίνοντας σκληρή μάχη κατά της πολιτικής της συγκυβέρνησης και κατά της ΚΑΠ της ΕΕ που τους εξοντώνει.
Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών (μέλος της ΟΓΕ) δηλώνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους μικρομεσαίους αγρότες στο μπλόκο του Γυψοχωρίου, συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό τους σε κάθε κινητοποίηση που υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα τους.

Στεκόμαστε, ιδιαίτερα, δίπλα στις αγρότισσες, οι οποίες μέρα με τη μέρα βλέπουν το εισόδημα της οικογένειας τους να συρρικνώνεται. Η υπερφορολόγηση, τα χαράτσια του ΕΛΓΑ, τα καλλιεργητικά έξοδα, η εκτίναξη του ΦΠΑ, ο ΕΝΦΙΑ και τα κάθε λογής τέλη, οδηγούν στην παραπέρα φτωχοποίηση τους. Παράλληλα η σύνταξη μειώνεται παρά τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι ανασφάλιστες. Από την άλλη, οι δύσκολες συνθήκες δουλειάς στην ύπαιθρο (κτηνοτροφία, γεωργία), που ξεκινάνε από τις 4 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, δημιουργούν επιπλέον εμπόδια στην κοινωνική τους ζωή, στη συμμετοχή στην κοινωνική δράση. Επιβαρύνουν ιδιαίτερα το γυναικείο οργανισμό. Το κλείσιμο και η υπολειτουργία σχολείων στα χωριά , οι τεράστιες ελλείψεις στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, η ανύπαρκτη κοινωνική μέριμνα, που φορτώνει αποκλειστικά στις δικές τους πλάτες τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ, τις περιθωριοποιούν ακόμα περισσότερο.
Ο αγώνας που δίνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και αγρότισσες μας αφορούν όλους. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι κοινά για όλες τις λαϊκές οικογένειες.
Οι ανάγκες μας για εργασία, μητρότητα, δημιουργική ζωή είναι οι ίδιες με των γυναικών αγροτισσών και δε συμβιβάζονται με τα επιχειρηματικά κέρδη και την καταπίεση. Καλούμε όλα τα μέλη μας, όλες τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τις γυναίκες της υπαίθρου να στηρίξουν τον αγώνα των αγροτών και να συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο στην Agrotica στις 3 Φλεβάρη.
Η αλληλεγγύη μας είναι ένα από τα πιο ισχυρά μας όπλα!
Δύναμη για να οργανώσουμε και να ισχυροποιήσουμε τους αγώνες μας.








Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.