Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Αμφισβητείται ο Δήμαρχος Έδεσσας από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου;"


Άρθρο δημότη Έδεσσας 

Το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο διήρκεσε μόλις 10’ λεπτά. Δέκα λεπτά που όμως στάθηκαν αρκετά για να δοθεί η είδηση που σίγουρα αφήνει πίσω της ερωτηματικά. Σε τοποθέτηση του ο κ. Σόντρας ζήτησε από τον κ. Γιάννου να ανακαλέσει όσα προσβλητικά ανέφερε για δημοτικούς συμβούλους σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων στη Σκύδρα για το <<ονοματολογικό>>.

Έτσι λοιπόν ο κ. Γκιούρος απάντησε στον κ. Σόντρα ότι ο Δήμαρχος εξέφρασε προσωπική άποψη. Δυστυχώς όμως δεν μπορεί να υπερισχύει αυτή η θέση γιατί ο κ. Γιάννου βρέθηκε στη συγκεκριμένη εκδήλωση ως εκπρόσωπος του Δήμου Έδεσσας και όχι ως απλός πολίτης. Άρα σε κάθε περίπτωση οφείλει να εκφράζει το σύνολο των πολιτών της και όχι μιας μερίδας των ψηφοφόρων του.

Το γεγονός όμως είναι ένα ότι οι πολιτικές θέσεις και τοποθετήσεις του Δημάρχου αναφορικά με όλα όσα συνέβησαν στην πόλη μας το τελευταίο διάστημα και την δυσφήμισαν κατάφωρα τουριστικά δεν εκφράζουν την παράταξη στο σύνολο της. Και αυτό γιατί ο κ. Γκίουρος φαίνεται να διαφωνεί ανοιχτά με την ρητορική της μισαλλοδοξίας και φανατισμού, που επέλεξε ο Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης του διχάζοντας την πόλη μας και χωρίζοντας την σε <<στρατόπεδα>>, προσδοκώντας πολιτικά κέρδη, αναμοχλεύοντας τακτικές και πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές. Προσβάλλοντας έτσι με τον πιο δύσμορφο τρόπο τους Δημοκρατικούς- Προοδευτικούς πολίτες.

Δυστυχώς η παράταξη του κ. Γιάννου δεν προσφέρει την κοινωνική ειρήνη αλλά επιχειρεί να διχάσει για άλλη μια φορά με την στρατηγική της πολιτική, εγκαταλείποντας ολοένα και περισσότερο το μετριοπαθές προφίλ της που την οδήγησε στην εξουσία και διαφαίνεται να έρχεται όλο και πιο κοντά με τις ακραίες φωνές της παράταξης. Βεβαίως η πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Έδεσσα εξέπεμψε το σήμα για αυτοσυγκράτηση και κάπως η Δημοτική Αρχή υπέστειλε το λάβαρο της επανάστασης. Ο πολιτικός χρόνος θα δείξει τελικά αν όντως οι πολιτικές αντιθέσεις στην παράταξη του κ. Γιάννου είναι πραγματικές ή γίνονται για να συμμαζευτούν τα ασυμμάζευτα καθώς και αν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θέλει να ακολουθήσει αυτόνομη πολιτική πορεία.

Σε κάθε περίπτωση η φετινή χρονιά αναμφισβήτητα θα είναι πολύ δύσκολη για την Δημοτική Αρχή με τεράστιες προκλήσεις και διλήμματα και σε συνδυασμό με την ισχνή πλειοψηφία που διαθέτει θα καθορίσει εν πολλής το πολιτικό της βίο. Για να δούμε θα αντέξουν όλοι μαζί ως το τέλος; Η εξουσία είναι γλυκιά. Οψόμεθα.

Καλή Χρονιά στους διοικούντες με την ευχή η νέα χρονιά να τους εφοδιάσει με περισσότερη σωφροσύνη και αυτοσυγκράτηση!!!

ΘΩΜΑΣ Δ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

20 comments:

  1. Θα αρχίσει σε λίγο το γραφείο προπαγάνδας να σε διαψεύδει εκλεκτέ νέε. Πάντως να συγχωρείς το δήμαρχο, δεν είναι και τόσο γλωσσικά καταρτισμένος. Ίσως τα γαλλικά τα μιλάει καλύτερα, μιας που σπούδασε στη Γαλλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνος του τα γράφει αυτά ο Βαγγέλης, ή έρχεται το χαρτάκι από τα Γιαννιτσά;; Κρίμα. Μια ζωή στην Έδεσσα, μας βάζουν οι ξένοι να μαλώνουμε μεταξύ για να μην τους αμφισβητήσουμε ποτέ.. Κρίμα επίσης που υπάρχουν Εδεσσαίοι, νέα παιδιά, που έχουν δεχθεί να παίζουν το παιχνίδι τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο δημαρχος παρασύρθηκε από κάποιους...λάθος μεγάλο.Πως θα το σωσει άραγε;;Το άρθρο είναι πολύ καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι εσείς που προσπαθείτε να χτυπήσετε το Δήμαρχο, δεν μας είπατε τη δική σας θέση για το θέμα. Ο άνθρωπος ήταν ξεκάθαρος, όχι σαν κάποιους άλλους που κρύβονται... Προχώρα Δήμαρχε, οι Μακεδόνες είναι μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκου, ντροπή να χτυπάτε τον δήμαρχο. Θίξατε τον Μακεδόνα που τον θέλει μπροστάρη στους αγώνες του. Ρε Έλληνα Μακεδόνα δεν θα μάθεις ποτέ ότι δεν πας ποτέ μπροστά φιλώντας ποδιές αλλά με αγώνες που έχουν άξιους ηγέτες. Ο κολλητός σου δεν έχει αποδείξει εδώ και τόσα χρόνια στο δήμο ότι είναι και τόσο μεγάλος, όσο τον παρουσιάζεις.

      Διαγραφή
    2. ποιοι ειναι οι καποιοι άλλοι που κρύβονται;;;

      Διαγραφή
    3. αστραπιαία απάντηση του γραφείου προπαγάνδας ή του ιδίου. σε μόλις 3 λεπτά [3,34΄-3,37΄] απάντησε στο σχόλιο, ρεκόρ αγώνων Γιάννου μάζεψε τους σε εκθέτουν

      Διαγραφή
  5. Καλό το άρθρο Βαγγέλη, είναι η παράταξη που έχει διχάσει τους πάντες, από πολίτες του δήμου μέχρι και εργαζόμενους του δήμου με τακτική Νέρωνα. Δεν νομίζω ότι ο πρόεδρός του δημοτικού συμβουλίου διαφέρει από τον δήμαρχο σε τακτική διχασμού, ίσως είναι και χειρότερος. Προσωπικά συμφέροντα και πολιτικά θα τον αναγκάσουν να αλλάξει τακτική, αλλά φυσικά δεν μασάμε. Η Έδεσσα είναι ακυβέρνητη με μια ομάδα που δεν ξέρει να χειρίζεται και δεν μπορεί θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μασάτε εσείς. Οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι με τις μαστίχες στο στόμα

      Διαγραφή
  6. φιλε Βαγγέλη θα ακούσουμε ποτε την άποψη σου για το όνομα της μακεδονιας η αυτό δεν μας ενδιαφέρει δεν μιλάμε για να μην ΄΄καούμε΄΄ αύριο μεθαύριο όταν θα πάμε περιοδεία στα πάνω τα χωριά περιμένω ξεκάθαρη απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλιππα συντάσσεσαι με τις ακραίες αντιλήψεις του δημάρχου ναι ή όχι και δεν συντάσσεσαι γιατί εξακολουθείς και τον στηρίζεις. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΝΕΑΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ. ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΝΕΑΡΟ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΣΠΕΚΟΥΛΑΡΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΝ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΤΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o νεαρος που λες ειναι το πουλεν της κυριας βουλευτου στην Εδεσσα.

      Διαγραφή
  9. Ας μπει και κανένας νέος ρε παιδια! 15 χρόνια ο γιάννου γύρω στα 25 ο σώντρας και άλλα τόσα ο φουνταλής είναι ξεφτίλα πια.Για δημοτικούς συμβούλους μην αρχίσουμε γιατί δεν θα τελειώσουμε ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ Ο ΣΟΝΤΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Η΄ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σούγγαρης παιδιά του Σούγγαρη. Τσώτσος παιδιά του Τσώτσου. Το τερματίσατε εκεί στην Έδεσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σας παίζει γιο γιο ο βαγγελακης σας έχει βάλει να συγκρουεστε μεταξύ σας και εσείς τσιμπάτε και δείχνετε ότι τον φοβάστε μαζευτειται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε εκθέτουν όλοι για τα πρωσοπικά τους συμφέροντα τάκη και εσύ εκτίθεσε.Και στο τέλος για να μην καούνε πάλι μπροστά θα σε βγάλουνε για να χρεωθης την ήττα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν χρειάσθηκε να τον κάψουν οι άλλοι. Ο Γιάννου από μόνος του κάηκε. Έδιωξε από κοντά του τα καθαρά πρόσωπα και έμεινε με αυτούς που όλη η Έδεσσα ξέρει τι ρόλο παίζουν. Δικιά του η επιλογή, δικιά του και η αποτυχία. Ή μήπως δεν φτάνουν όλα αυτά και στον Μητσοτάκη. Γι αυτό θα τον αφήσει και εκεί απ έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο επόμενος Δήμαρχος που πρέπει να έχει η Έδεσσα είναι αντικειμενικά Ο κ Σωντρας .Πήρε ένα μάθημα η πόλη δεν πιστεύω να κάνετε το ίδιο λάθος.Νοήμων άνθρωποι είσαστε κρίνεται αν αγαπάτε τον τόπο σας.Σωτήρας; Η Γιάννου;.Αν βάλετε την λογική πάνω απ όλα και αν βέβαια αγαπάτε την Έδεσσα η ζυγαριά γέρνει κατά πολύ υπέρ του κ Σωντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.