Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ψηφίσματα - ανακοινώσεις Α΄ΕΛΜΕ Πέλλας


Ψήφισμα για την επιχειρούμενη αύξηση ωραρίου

Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση να αυξήσει το ωράριο των εκπαιδευτικών και τον αριθμό των μαθητών στη τάξη

Προαπατούμενα για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης είναι να αυξηθεί ο αριθμός διδακτικών ωρών ανά εκπαιδευτικό, καθώς και ο αριθμός μαθητών ανά τάξη και ανά εκπαιδευτικό, με βάση τις “βέλτιστες πρακτικές των χωρών του ΟΟΣΑ”. Απαίτηση επίσης των θεσμών είναι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων σύμφωνα με το γενικό σύστημα αξιολόγησης της δημόσιας διοίκησης.

Ήδη η κυβέρνηση με το νόμο για τη ρύθμιση του εργάσιμου χρόνου των ιατρών, επέβαλε την εργάσιμη εβδομάδα των 60 ωρών. Τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στην πράξη προετοιμάζουν το έδαφος για τη γενίκευση της διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου σε όλους του κλάδους και στην εκπαίδευση. Η αύξηση του ωραρίου, η κινητικότητα, ο εκπαιδευτικός λάστιχο, η εντατικοποίηση είναι απαιτήσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ.

Η αύξηση του ωραρίου, εκτός των άλλων θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις συμβασιούχων εκπαιδευτικών και θα κλείσει ακόμα περισσότερο το δρόμο στους μόνιμους διορισμούς.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση!!

Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση του σχολείου και τη πλήρη διάλυση του ωραρίου των εργαζομένων!

Καμία αύξηση στο ωράριο των εκπαιδευτικών. Ήδη τρέχουμε σε 3 και 4 σχολεία ενώ εκατοντάδες συνάδελφοι μας πλεονάζουν χωρίς οργανική θέση.

Απαιτούμε

Μείωση και όχι αύξηση των μαθητών στην τάξη, με παιδαγωγικά κριτήρια. Επαναφορά του προηγούμενου ωραρίου.

Δε θα δεχτούμε

Την αντιδραστική αξιολόγησή τους, που στόχο έχει την κατηγοριοποίηση της σχολικής μονάδας και την περαιτέρω υποβάθμιση του σχολείου.


Ψήφισμα για την κατάργηση των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό

Το Υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι απαγόρευσε τις σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό, στο πλαίσιο των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων (πολιτιστικών ή περιβαλλοντικών), γιατί οι οικογένειες πολλών μαθητών και μαθητριών αδυνατούν να πληρώσουν τα έξοδα και εξαιτίας αυτού η διοργάνωση τέτοιων εκδρομών βιώνεται τραυματικά από τα παιδιά που δεν μπορούν να συμμετάσχουν σ’ αυτές!!!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για μια ακόμα φορά υποκρίνεται και προκαλεί την κοινή λογική προσπαθώντας να φανεί υπερασπιστής των πιο αδύναμων την ίδια στιγμή που με την πολιτική της πλήττει τους εργαζόμενους γονείς και τα παιδιά τους, την ίδια στιγμή που φέρνει για ψήφιση στη Βουλή ένα ακόμα σκληρό πακέτο μέτρων για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης.

Το πρόβλημα του κόστους των σχολικών εκδρομών (όχι μόνο των πολυήμερων αλλά και των ημερήσιων) είναι υπαρκτό και οξύνεται κάτω από το βάρος των αντιλαϊκών πολιτικών της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που εξανεμίζουν το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών με τις περικοπές στους μισθούς και τη φοροληστεία. Σε καμία περίπτωση λύση δεν είναι η κατάργηση των εκδρομών.

Οι εκπαιδευτικές εκδρομές εντός και εκτός της χώρας που φέρνουν τους μαθητές σε επαφή με τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, την ιστορία, την τέχνη και την τεχνολογία του λαού μας και άλλων λαών, θα πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής διαδικασίας. Γι’ αυτό το λόγο δεν μπορεί να αποτελούν προνόμιο μόνο όσων έχουν την οικονομική δυνατότητα να συμμετέχουν αλλά η συμμετοχή να είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές, με κονδύλια του Υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο της γενικότερης χρηματοδότησης του σχολείου. Πρέπει να εξασφαλίζεται χωρίς κανένα εμπόδιο η συμμετοχή όλων των μαθητών στις δραστηριότητες του σχολείου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία και με ευθύνη του κάθε συλλόγου διδασκόντων θα διασφαλίζεται και το περιεχόμενο των σχολικών εκδρομών.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα για κάλυψη των εκδρομών για όλα τα παιδιά με ευθύνη του κράτους και να σταματήσει να παίζει άθλιο θέατρο στήνοντας ψευτοαντιπαραθέσεις με τη Ν.Δ. και το Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων που την κατηγορούν για «απαγορεύσεις και ιδεοληψίες».

ΨΗΦΙΣΜΑ

Τώρα κλιμακώνουμε την πάλη απέναντι στο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων της 3ης αξιολόγησης!

Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης. Περιλαμβάνει και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος (τροπολογία που απέσυρε προσωρινά κάτω από τις οξυμένες αντιδράσεις των εργαζομένων), επιδιώκοντας ουσιαστικά την κατάργησή του.

Οι συνέπειες των μέτρων για τους εργαζόμενους θα είναι μεγάλες. Προχωρούν σε ουσιαστική κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών για τους εργαζόμενους (βλ. κατάργηση της έκπτωσης 10% επί του φόρου στις ιατρικές δαπάνες, η περικοπή του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης κατά 50% κ.ά). Προχωρούν στον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων έως το τέλος του έτους, που θα αποτελέσει τον «προθάλαμο» για να περικοπεί το 2019 μέρος της «προσωπικής διαφοράς». Προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Ταυτόχρονα οδηγούν χιλιάδες λαϊκές κατοικίες στα χέρια των τραπεζών και γι’ αυτό ψήφισαν τροπολογία που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και οδηγεί σε φυλάκιση έως και 6 μήνες.

Στα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης βρίσκεται και το Συμπληρωματικό Μνημόνιο για την Παιδεία που υπόγραψε η κυβέρνηση με το κουαρτέτο και περιλαμβάνει: Αύξηση ωραρίου, αποχαρακτηρισμό της ώρας σίτισης, συγχωνεύσεις σχολείων, αξιολόγηση, νέο τρόπο πρόσληψης (δηλ. κριτήρια απολύσεων).

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση προετοιμάζεται να καταθέσει μέσα στο Γενάρη το σχέδιο της για το νέο Λύκειο και τον τρόπο πρόσβασης, ετοιμάζοντας ένα ακόμα πιο σκληρό, ταξικό και ανταγωνιστικό σχολείο. Στόχος τους να περικόψουν τα όποια στοιχεία γενικής παιδείας έχουν απομείνει, να μετατρέψουν το Λύκειο σε ένα απέραντο εξεταστικό κάτεργο, να εξειδικεύσουν τους μαθητές σε συγκεκριμένα αντικείμενα με στόχο καθαρά την επιλογή σχολής.

Προσαρμόζουν το σχολείο στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας, όπως ακριβώς έκαναν και με τις αλλαγές στα ΕΠΑΛ, που υπηρετούν τις εργασιακές σχέσεις του υποκατώτατου μισθού και της ανακύκλωσης της ανεργίας. Ταυτόχρονα προωθούνται σοβαρές περικοπές σε εκπαιδευτικούς, μέσω της μείωσης των γνωστικών αντικειμένων, ανοίγοντας έτσι ένα πελώριο κύκλο μετακινήσεων και κινητικότητας.

Σημαίνουμε συναγερμό για να μην περάσει η πολιτική των περικοπών, των απολύσεων, της υποβάθμισης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Δε θα τους αφήσουμε να τσακίσουν τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Απαιτούμε:

· Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού, ξεπάγωμα των Μισθολογικών Κλιμακίων.
· Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, από το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ.
· Κατάργηση της Τροπολογίας που ποινικοποιεί τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς.
· Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των σχολείων.
· Σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει. Να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το «νέο Λύκειο».
· Εδώ και τώρα Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά. Καμιά σκέψη για πέρασμα των νηπιαγωγείων στους Δήμους. Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλο το λαό, όχι παιδεία με κουπόνια και voucher.
· Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και συμβασιούχων - αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
· Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε 1€ από τη τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη μόρφωση των παιδιών. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία.
· Λεφτά για τη μόρφωση των παιδιών όχι για το ΝΑΤΟ και τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έδεσσα, 16/1/18

Στα πλαίσια του προγράμματος δράσης της ΟΛΜΕ, αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018, όπου και επιδόθηκαν στο Διευθυντή ψηφίσματα με τις θέσεις του κλάδου για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έδεσσα, 16/1/18
Στα πλαίσια του προγράµµατος δράσης της ΟΛΜΕ, αντιπροσωπεία µελών του ∆ιοικητικού
Συµβουλίου της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας πραγµατοποίησε παράσταση διαµαρτυρίας στη ∆ιεύθυνση
∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Πέλλας, τη ∆ευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018, όπου και επιδόθηκαν στο ∆ιευθυντή ψηφίσµατα µε τις θέσεις του κλάδου για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της
εκπαίδευσης.

για το ∆.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας
Πριβαρτιτσάνης Πέτρος (Πρόεδρος)
Τραπεζανίδης Γιώργος (Γραµµατέας)


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.