Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πλήθος αγροτών στην ενημερωτική ημερίδα του ΕΛΓΟ "Δήμητρα" στη Σκύδρα


Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον υλοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας σε συνεργασία με τον Δήμο Έδεσσας και τον Δήμο Σκύδρας με θέμα: «ΟΜΑΔΕΣ-ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ».

Πλήθος αγροτών αλλά και εκπρόσωποι αγροτικών φορέων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας (2ο χιλ Μαυροβούνι –Έδεσσας) στις 26 Ιανουαρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:00.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Καφετζής Κωνσταντίνος, τεχνολόγος γεωπονίας της ΔΑΟΚ Πέλλας που ήταν και ο πρώτος εισηγητής αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση και ανέπτυξε το θεσμικό πλαίσιο για τις Ομάδες και Οργανώσεις παραγωγών και τις διαδικασίες αναγνώρισής τους. Ακολούθησε ο κ. Βαΐδης Ιωάννης, γεωπόνος και Γεν. Δ/ντής της ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ Ι.Κ.Ε. που εστίασε την εισήγησή του στα επενδυτικά εργαλεία που μπορούν να εκμεταλλευτούν και να χρησιμοποιήσουν οι παραγωγοί αλλά και οι οργανωμένες ομάδες παραγωγών. Οι εισηγήσεις ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του κ. Γιαννακάκη Χρήστου, προέδρου της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών του Ν.Ημαθίας, ο οποίος παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες που αποτελούν τους ανταγωνιστές μας στις διεθνείς αγορές και τα πλεονεκτήματά τους έναντι της χώρας μας, που προκύπτουν από την τεράστια συλλογική οργάνωσή τους , γεγονός που απουσιάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό από την χώρα μας.

Προς την κατεύθυνση αυτή ήταν και η τοποθέτηση του βουλευτή της κυβερνήσεως κ.Σηφάκη Ιωάννη ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα της συλλογικής δράσης των αγροτών ώστε να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί και βιώσιμοι.

Παρόντες στην ενημερωτική ημερίδα εκτός του βουλευτή της κυβερνήσεως κ.Σηφάκη Ιωάννη ήταν η Δήμαρχος Σκύδρας κα. Ιγνατιάδου Αικατερίνη, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννου Δημήτριος, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Στάμκος Γρηγόριος, ο Αντιδήμαρχος Σκύδρας κ. Κρητίδης Θεμιστοκλής, ο Αντιδήμαρχος Έδεσσας κ. Πέτκος Χρήστος καθώς και πλήθος γεωπόνων και εκπροσώπων αγροτικών φορέων.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησαν ερωτήματα και προβληματισμοί των ενδιαφερομένων-συμμετεχόντων αγροτών που απαντήθηκαν από τους εισηγητές.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Είναι αυτή αίθουσα για ημερίδες;Με όρθιους;Ή φτιάξτε το ή κλείστε το το μαγαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.