Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό


Αξιότιμε Αλ.Τσίπρα κ. Πρωθυπουργέ

Η Μεγάλη Ιδέα ο ελληνικός επεκτατισμός στην Μ.Ασία το 1922 ,η ανατροπή από την χούντα το 1974 του νόμιμου Προέδρου της Κύπρου Αρχ.Μακαρίου κι όσα ακολούθησαν ,η άρνηση της Ελλάδας μέχρι σήμερα στον αυτοπροσδιορισμό ως «Μακεδόνων» ή αλλιώς ,αλλά με τον όρο Μακεδονία του πιο φτωχού λαού στην Ευρώπη ,η αφομοίωση ενσωμάτωση με απαγόρευση από το κράτος της ταυτότητας των σλαβοφώνων στην Β.Ελλάδα ,είναι γεγονότα που διδάσκουν .

Οδήγησαν σε πολέμους ,βαρβαρότητες ,απόλυτη οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή με θύματα τους λαούς (Μ.Ασία ,Κύπρος-κατοχή του 40% από τους Τούρκους).Ακόμη οδήγησαν σε διπλωματικές ήττες :

145 χώρες στον πλανήτη έχουν αναγνωρίσει την FYROM με ονομασία σκέτο Μακεδονία .

Τον Σεπτέμβρη του 2017 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε με πρόστιμο την Ελλάδα διότι απέρριψε τις αιτήσεις αυτοπροσδιορισμού και συλλογικής δράσης των σωματείων Τουρκική Ένωση Θράκης και Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού παρότι δεν θέτουν θέμα απόσχισης .Ελλάδα , Γαλλία και Τουρκία είναι οι μόνες χώρες στην Ευρώπη ,που δεν αναγνωρίζουν μειονότητες παρά μόνο τις δικές τους παντού στον κόσμο .

Η συγκυρία και τα επείγοντα γεωπολιτικά συμφέροντα των μονοκρατόρων ισχυρών της γης επιτρέπουν έναν έντιμο χωρίς ηττημένους συμβιβασμό στο όνομα μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων .Η παραίτηση τους και μόνο από την αποκλειστικότητα στο όνομα ,εξάλλου από το 1913 Ελλάδα και Σερβία οι νικήτριες δυνάμεις του πολέμου μοίρασαν μεταξύ τους την Μακεδονία δίνοντας το 12% και στην ηττημένη τότε Βουλγαρία ,επικυρώνει την παραίτησή τους από αλυτρωτισμούς . Ίδωμεν,τους νουνεχείς.Οι εθνικιστές θα σιωπήσουν. 

Με τιμή Σταύρος Ιωαννίδης συντ.π.Τελωνειακός

Κοινoποίση: Η Καθημερινή, Κaratzova.gr, Peter Kanos 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Επιτελους,μια ρεαλιστικη φωνη που δεν φοβαται να τοποθετηθει επωνυμα.Αυτο προτασσει η λογικη και χαιρομαι διοτι με παρρησια ανοιγετε παραθυρο διαλογου, τη στιγμη ακριβως οπου, η μονολιθικοτητα των κυριαρχων αποψεων εχει κατακλυσει τον τοπικο τυπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ιδεοληψιες ενος τελωνειακου που με ηπια γλωσσα, ολο μελι, δεχεται εναν εντιμο ... συμβιβασμο. Ξεχνα ομως οτι ο συμβιασμος αυτος θα επικυρωσει τον βιασμο της Ιστοριας και την πιο μεγαλη πολιτισμικη κλοπη. Μια κλοπη μεγαλυτερη και απο τον ιδιο τον Παρθενωνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι βρε ,το ευρωπαϊκό δικαστήριο απέρριψε τις μειονότητες όπως λες,αλλά μήπως ο προσδιορισμός ως Μακεδονία ,ανοίξει την Κερκόπορτα για τον αυτοπροσδιορισμό άλλων μειονοτήτων?
    Ε??
    Οτι δεν ζητάνε τώρα δεν σημαίνει οτι δεν θα ζητήσουν και στο μέλλον.
    Αρα ενα δεδικασμένο γεγονός θα διευκολύνει κάποιους για μελλοντική χρήση.
    Και δεν καταλαβαίνω αφού αυτοι έχουν ζόρι να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και στην ευρωπαϊκή ένωση,εμείς γιατί σκιζομαστε να τους εξυπηρετήσουμε??
    Και μπερδευεις μια στρατιωτική εισβολή - κυπρο - με τα Σκόπια.
    Οι βόρειοι γείτονες θέλουν να πάρουν αμαχητί όνομα και δικαιώματα με τις πλάτες άλλων, οι τούρκοι έκαναν στρατιωτική εισβολή εκμεταλλευόμενοι το πραξικόπημα στην Ελλάδα κλπ κλπ.
    Αρα
    Ποια ομοιότητα βλέπεις?
    Να τους αναγνωρίσουμε ως Μακεδονία για να μην εισβάλουν στην Ελλάδα???
    Κάπου το χάνεις και.μπερδευεις εσκεμμένα με τα λόγια σού.
    Φαντάζομαι ακουσες τον σκοπιανό υπεξ που είπε ότι δεν δικαιούται η Ελλάδα να.χρησιμοποιεί τον ορο Μακεδονία για τα εδάφη τής.
    Και με αυτούς τους ανθρώπους θα πάμε να διαπραγματευτούμε τί?
    Το όνομα τούς και να τους καλωσορισουμε στο ΝΑΤΟ ως τί?
    Ασχολησου με την δουλειά που κανεις και ασε τις επιστολές προς τον πρωθυπουργό και κρατά αυτές τις απόψεις για τον εαυτό σού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο σκοπιανός υπεξ είπε δεν δικαιούτε η Ελλάδα να μονοπολεί τον όρο Μακεδονία.Το ζόρι το έχουν αυτοί αλλά το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν θα μας περιμένουν επ άπειρον και ενδέχετε νατους αναγνωρίσουν με το συνταγματικό τους όνομα.

      Διαγραφή
  4. Το γεγονός ότι κάποιος προσπαθεί με ωραίο τρόπο να διατυπώσει τις απόψεις του γύρω από ένα θέμα δεν το κάνει σοφό, διότι κάνοντας ''σαλάτα '' διάφορα πράγματα μαζί και παρουσιάζοντας προσωπικές απόψεις ως ντοκουμέντα και στοιχεία,μόνο σοφία και γνώση δεν μπορείς να τα πεις! Για όλους τους ''αδιάβαστους λοιπόν'' καλό είναι να ανατρέξουν στην ιστορία και θα διαβάσουν, από το κάθονται και να λένε ωραιοποιημένες μπούρδες έχοντας ως πηγή το google ! Όσο για τον συντάκτη της επιστολής, θα πρέπει να του θυμίσουμε πως πέρα του δικαιώματος που έχει βέβαια στην ελεύθερη διατύπωση των απόψεων, είναι και δημόσιος υπάλληλος και οφείλει να εκφράζεται κάτω από την στέγη του Ελληνικού συντάγματος.Αν δεν επιθυμεί και δεν συμφωνεί σε αυτό η γείτονος χώρας είναι κοντά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Ελλάδα γεννηθηκε η δημοκρατία αλλά πολύ νεοέλληνες ελάχιστα την κατανοούν.Άλλωστε το αποδεικνύεις καθως τελειώνεις το κείμενο σου .Οποιος δεν συμφωνεί μαζί σου είναι εχθρός της πατρίδας.Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ η Ν.Δ τοΠΑΣΟΚ η Δ.Α το Ποτάμι το ΚΚΕ που συμφωνουν στο σύνθετο όνομα με γεωγραφικο προσδιορισμό είναι προδότες;Καλύτερα ξεκουμπιστείαπό την χώρα εσείς οι ψευτοπατριώτε του εικοσάρικου μαζι με την ΧΑ.

      Διαγραφή
  5. Αγενή μου κύριε, πρώτον είμαι 30 χρονών εκπαιδευτικός με περαιτέρω σπουδές και με ελεύθερη πολιτική άποψη. Δεν είμαι Χ.Α., όπως θα ήθελες να είμαι, δεν εκφράζομαι από κάποιο συγκεκριμένο κόμμα! Το ότι τα πολιτικά κόμματα εκφράζουν μια άποψη, αυτό δεν τους κάνει ακαδημαϊκούς, όπου κατόπιν εμπεριστατωμένης άποψης κατέληξαν κάπου, μιας που θυμίζω σε εσάς αλλά στους ομοϊδεάτες σας, ότι παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα εκφράζει τα αυτονόητα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ , ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΕΛΛΗΝ , αλλά οι πολιτικοί δεν είναι ούτε θεοί και δεν έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν ενάντια στην ιστορία και στην πλειοψηφία της κοινωνίας! Τέλος δεν θα σας κάνω την χάρη να φύγω από την Ελλάδα που αγαπώ και λατρεύω, διότι έχω μια αποστολή να μάθω γράμματα σε ανθρώπους όπως εσείς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΄Ευγενή΄ κύριε Επειδή είσαι 30 χρονών εκπαιδευτικός με περαιτέρω σπουδές και με ελεύθερη σκέψη δεν σημαίνει de jure ότι έχεις και την πιο σωστή (χρήσιμη) άποψη.Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού.Σε μια δημοκρατική χώρα η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την εξωτερική πολιτική. Στην παρούσα συγκυρία το σύνολου του πολιτικού κόσμου έχει σχεδόν ίδιες θέσεις .Η διαπραγμάτευση με χώρα του εξωτερικού δεν είναι ακαδημαϊκό φόρουμ ούτε εύκολες ανεύθυνες μεγαλοστομίες.Αλλά σκληρή ρεαλιστική , ορθολογιστική και αποτελεσματική υπεύθυνη συμπεριφορά. Αλλωστε η μαξιμαλιστικές θέσεις στην δεκαετία του 90 οδήγησαν στην αναγνώριση από 140 χώρες του σκέτου Μακεδονία με τα γνωστά επακόλουθα. Οσο για τα δικά μας,Πρώτον , εσύ προέτρεψες τον παραπάνω σχολιαστή να πάει στην γειτονική χώρα.Δεύτερο δεν σε αποκαλώ οπαδό της Χ.Α. αλλά σας προτρέπω να ξεκουμπιστείτε μαζί με την Χ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εφόσον εσείς έχετε αντίθετη άποψη με την πλειοψηφία των Ελλήνων και με το Σύνταγμα πάρτε τα κόμματα που τόσο αγάπατε και να φύγετε εκτός της Ελλάδας..Καλά σου τα είπε ο παραπάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.