Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Αλμωπίας: Δεν υπάρχει μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα


Στις 22 Ιανουαρίου 2018 το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος: 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου  Αλμωπίας συμμεριζόμενο το κοινό αίσθημα και τις ευαισθησίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων για το ζήτημα της ονομασίας της χώρας των Σκοπίων αντιτίθεται κατηγορηματικά  σε οποιαδήποτε προσπάθεια πλαστογράφησης της ιστορίας και οικειοποίησης της εθνικής, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.
Γεωγραφικοί, συνθετικοί, χρονολογικοί  ή άλλοι προσδιορισμοί είναι απολύτως απαράδεκτοι  και απορριπτέοι  και υποκρύπτουν αλυτρωτικές, επεκτατικές και εθνικιστικές  σκοπιμότητες  διαιωνίζοντας μία άρρωστη  κατάσταση.  Στηρίζουμε το δικαίωμα του κράτους των Σκοπίων να εισέλθει στους διεθνείς οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και του ΝΑΤΟ. Θέλουμε όμως να καταστήσουμε σαφές ότι :
• Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική
• Δεν υπάρχει μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα
• Αδιαπραγμάτευτη και ακλόνητη εθνική στάση αποτελεί η μη χρήση του όρου “Μακεδονία”  και των παραγώγων του στην οριστική ονομασία του κράτους των Σκοπίων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.