Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιατί δεν παραβρέθηκε στο συλλαλητήριο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωήλ


Επειδή πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για την (μη) φυσική παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας  Ιωήλ στο συλλαλητήριο της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που κάναμε, προκύπτουν τα εξής:

Κατ΄ αρχήν, από το ψήφισμα της Ιερατικής Σύναξης (πραγματοποιήθηκε χθες στην Έδεσσα) που εκδόθηκε και δημοσιεύσαμε, προκύπτει σαφέστατα ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωήλ και οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας συντάσσονται με την πρόσφατη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (10.1.2018) και διακηρύττουν ότι είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιηθεί ο όρος «Μακεδονία» στην νέα ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων.

Αρχικά υπήρχε η πρόθεση αλλά και η ειλημμένη απόφαση του Μητροπολίτη να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο, όμως λόγοι ανεξάρτητοι από τη θέλησή του τον ανάγκασαν να μην παραβρεθεί τελικά σε αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μια «κακή εκκλησιαστική συνεννόηση» μεταξύ Ιεραρχών της Βόρειας Ελλάδας με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο προκάλεσε «σύγχυση», με αποτέλεσμα ο Μητροπολίτης Ιωήλ, σεβόμενος τις εκκλησιαστικές διατάξεις, να αποφασίσει να μην μεταβεί τελικά στη Θεσσαλονίκη.

Η «καρδιά και η ψυχή» του όμως, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, αναμφισβήτητα ήταν εκεί!


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 comments:

  1. Ο Βεροίας γιατί πήγε στο συλλαλητήριο και ήταν δίπλα στον Άνθιμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΕΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΣΤΥΡΙΖΕ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ Κ.Λ.Π Κ.Λ.Π
    ΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ-ΛΑΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.
    ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΧΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΡΟΡΕΣΕ, ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.........ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ.
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ.......ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι δικαιολογίες δεν πείθουν κανέναν,ούτε και οι λόγοι που επικαλουνται. Οι άλλοι μητροπολιτες γιατί πήγαν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε 7.09' το ποιμνιο δεν είναι δικό τους,αλλά του Χριστού όπως και οι ίδιοι οι δεσποτες μέρος του ποιμνιου. Για όλα τα άλλα θα συμφωνήσω μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝΕ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΕΣ....ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ

      Διαγραφή
  5. Δέσποτα μου δεν χρειάζεται να πείτε τίποτε είστε εγγονός του ήρωα Δαβάκη . Ξέρουμε όλοι ότι σε όλη σας την ζωή είστε πιστός στα ελληνορθόδοξα ιδεώδη και στο " άφες αυτοίς, ου γάρ οίδασι τί ποιούσι ". το αγωνιστικό σας παρόν το δίνεται παντού και πάντοτε και κάνετε πράξη την πεμπτουσία της ορθοδοξίας που είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη. δεν χρειάζεται να πάτε σε κανένα συλλαλητήριο. όλοι γνωρίζουν τον πατέρα Ιωήλ για την αγάπη του για την Πατρίδα και την Μακεδονία. Σεβασμιότατε σε εμπιστευόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν αμφισβητεί κανένας το ήθος και όλα όσα λες για τον Μητροπολίτη Ιωήλ Γ.Κ. Όμως οι πιστοί κάνουν σύγκριση με τους άλλους Μητροπολίτες που συμμετείχαν. Η ζυγαριά καταλαβαίνεις προς ποια μεριά έγειρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΥΠΕΡΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Η ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ. ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο πατέρας Ιωήλ δεν είναι του φαίνεσθαι και της ζυγαριάς πολύ δε περισσότερο της σύγκρισης. είναι ένας πραγματικός εργάτης του ευαγγελίου, φλογερός πατριώτης ,με τις ευλογιές και την καθοδήγηση του ήμασταν όλοι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή Γ.Κ. έχεις πάρει "εργολαβία" να υπερασπίζεσαι τον Σεβασμιότατο Ιωήλ, μάθε ότι ο εγγονός του ήρωα Δαβάκη δεν είναι κατ' ανάγκην ήρωας, όπως δεν είναι άγιος ο εγγονός κάποιου Αγίου. Η κρίση ανήκει στους πολίτες, όχι μόνο στους πιστούς και στα πνευματικά του παιδιά. Ξεκόλλα επιτέλους, είσαι εκτός από πνευματικό παιδί ενός κληρικού και πολίτης αυτής της Χώρας. "...Με τις ευλογίες και την καθοδήγησή του ήμασταν όλοι εκεί..." άστο να το κρίνουν οι πολίτες και όχι οι του περιβάλλοντός του πιστοί.

      Διαγραφή
    2. ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ. ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΓΛΥΦΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ

      Διαγραφή
  9. Ο πατήρ Ιωήλ Φραγκάκος δεν χρειάζεται καμιά υπεράσπιση, το έργο του μιλάει. είναι μια άγια εθνική μορφή. Όλοι γνωρίζουν ότι επί 45χρονια χωρίς τυμπανοκρουσίες εμψυχώνει και ενδυναμώνει το εθνικό λαϊκό φρόνημα, συντηρεί και κρατεί ασβέστη την φλόγα του Ελληνισμού και ιδιαίτερα της Μακεδονίας. Δίνει παντού την αρωγή του όπου του ζητηθεί. Προσφέρει σπουδαίο και σημαντικό φιλανθρωπικό έργο. Τιμά το σχήμα και την αποστολή του. δεν υπήρξα πνευματικό του παιδί . πιστεύω ότι είμαι ένας πολίτης δίκαιος στην κρίση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΙΑ.. ΕΘΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ. ΑΣΒΕΣΤΗ ΦΛΟΓΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΛΠ. ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.