Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πολιτική θύελλα στην Κύπρο μετά τις δηλώσεις Αναστασιάδη για το Σκοπιανό


Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Κύπρο η τοποθέτηση του Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη για το Σκοπιανό στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο.

«Το όνομα δεν έχει σημασία. Δεν θα είχα αντίρρηση, αν ήθελαν να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα, αρκεί να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα και να εξευρεθεί ο τρόπος να ξεπεραστούν οι πρόνοιες του Συντάγματος των Σκοπίων, που μιλούν για αλυτρωτισμό», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Κύπρου.

Σχολιάζοντας όσα αποδίδονται στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο ανθυποψήφιος του κ. Αναστασιάδη, Νικόλας Παπαδόπουλος σχολίασε: «Οι δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη για το Σκοπιανό, στην ραδιοφωνική εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, είναι επιεικώς απαράδεκτες και εθνικά επικίνδυνες».

«Ο κ. Αναστασιάδης ακυρώνει ουσιαστικά τη διαχρονική θέση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων εδώ και 30 χρόνια και δυναμιτίζει προκλητικά τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας και μάλιστα ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγματευτική μάχη για το συγκεκριμένο θέμα», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο επίσης ανθυποψήφιος του κ. Αναστασιάδη, Γιώργος Λιλλήκας είπε: «Οι δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη για τη Μακεδονία είναι απαράδεκτες και θεσμικά ανεπίτρεπτες».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος δεν δέχεται να έχει λόγο η Ελλάδα στις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού, παρά μόνο στις εξωτερικές, όχι μόνο σχολιάζει ένα θέμα που χειρίζεται η Ελληνική κυβέρνηση για την ονοματολογία, αλλά παρεμβαίνει με τρόπο αντιθεσμικό και στην ουσία των διαπραγματεύσεων προτείνοντας όνομα», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Εμείς στηρίζουμε την Ελλάδα η οποία προσπαθεί να υπερασπιστεί σθεναρά και την ιστορία και τον πολιτισμό της και δεν αποδέχεται αποδεχθεί οποιαδήποτε αλυτρωτική βλέψη από τους γείτονες της».

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και η εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου για την προεδρία, Σταύρου Μαλά, Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

«Όλοι μας παρακολουθούμε με ζωηρό και δικαιολογημένο ενδιαφέρον τις εξελίξεις που αφορούν στο λεγόμενο Μακεδονικό», ανέφερε.

«Εκείνο που κανένας δεν καταλαβαίνει, είναι πως είναι δυνατόν έστω και απερχόμενος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παρεμβαίνει, και μάλιστα με ατυχή τρόπο, σε ένα ζήτημα ο χειρισμός του οποίου ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην ελληνική κυβέρνηση», συμπλήρωσε και σημείωσε: «Πολύ δε περισσότερο που οι χειρισμοί της Ελληνικής Κυβέρνησης βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε μια ιδιαιτέρως λεπτή φάση».

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΟΥΣ "ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ"?...ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ "ΓΡΑΜΜΗ" ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-"ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ" ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ....Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ(Ν) ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΘΕΣΗ...ΜΟΝΟ "ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ" (ΝΑ ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ!!!ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΫΠΕΥΘΥΝΕΣ!!!)....ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο Π-ΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ!!! ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ....ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΟΤΕ (1993) ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΛΟΙ!!!!!!!!ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!!!!!!)...ΤΕΛΙΚΑ "ΜΑΘΑΝΕ ΟΤΙ ΓΑΜΙ@Μ@ΣΤΕ ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ(ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ)"!!!ΑΙΣΙΧΤΙΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΚΙ ΕΣΥ, ΛΑΜΟΓΙΟ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ!!! ΟΤΑΝ"ΚΟΥΡΕΥΤΗΚΕ" Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΕΝΩ ΤΟΥΣ "ΦΩΝΑΖΕΣ" ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!) ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΑΤΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ-ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ- ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΑΣ ΕΚΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ!!!! ΤΥΧΑΙΟ????...Υ.Γ. ΕΤΣΙ ΦΩΝΑΖΕ ΣΤΟΥΣ ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΙΜΗΤΗΣ!!!ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τον χαιρονται οι Κυπριοι τετοιον προεδρο! Ουστ βρε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οποιος δηλαδή εκφράσει διαφορετική άποψή απο την δική μας είναι προδότης. Φτάνει μας πρήξατε !!! Γνωριζετε δήθεν καλύτερα το συμφέρον της χώρας από προέδρους , πρωθυπουργούς , υπουργούς . Με αυτήν την στάση στο τέλος θα μείνει σκέτο Μακεδονία και πάλι θα βρίζετε τους πάντες εκτος τους εαυτούς σας.Αλλωστε τα συλλαλητήρια του '92 αυτο απέδειξαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.