Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Ιωήλ, ο Άνθιμος και το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)


Ο ιερέας και υπεύθυνος του γραφείου τύπου της Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Ελευθέριος Χαραλαμπίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Πέριξ” της ΤV100, ενημέρωσε για τους λόγους που δεν είχε φυσική παρουσία, στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωήλ, παρότι ήθελε να παρευρεθεί, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ειδικότερα, μέρες πριν τη διοργάνωση του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, διεμήνυσε το Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ, ότι δεν θα παραστεί στο συλλαλητήριο, γεγονός που ήταν απαγορευτικό για τα εκκλησιαστικά δεδομένα για τον κ.Ιωήλ να έχει φυσική παρουσία. Την Κυριακή όμως, ο κ. Άνθιμος άλλαξε γνώμη και πήγε στο συλλαλητήριο μαζί με άλλους Μητροπολίτες που ήταν μαζί του στο συλλείτουργο που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Τότε όμως ήταν αργά-χρονικά για τον κ.Ιωήλ να προλάβει να πάει από την Έδεσσα στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τα άλλα, στην ίδια συνέντευξη, ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της Μητρόπολης, αναφέρθηκε στο ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε ο ιερατικός κλήρος Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, για τα όρια της παρέμβασης της Εκκλησίας στα εθνικά θέματα, αλλά και για το Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας "Παναγία Η Οδηγήτρια", στο οποίο προϊσταται ως πρόεδρος του Δ.Σ.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Έχει δίκιο ο εκπρόσωπος. Η Έδεσσα από την Θεσσαλονίκη απέχει 500 χιλιόμετρα και φυσικά ήταν αργά χρονικά να πάει. Όμως τα λεωφορεία από την Μητρόπολη ξεκίνησαν κανονικά με χιλιάδες πιστούς και φυσικά το κόστος το επωμίσθηκε η Εκκλησία. Η Οργάνωση ήταν πρωτοφανής για τα εδεσσαικά δεδομένα. Με δηλώσεις και ψηφίσματα κατόπιν εορτής δεν πείθετε κανέναν. Το μόνο που καταφέρνετε από την μετατόπιση των ευθυνών αποκλειστικά στον όμορο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο είναι να πέφτετε ακόμη περισσότερο στα μάτια των πολιτών. Η αναγνώριση των λαθών και η συγνώμη είναι αρεστά από τον Χριστό, παρά οι δικαιολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς οι κατ ομολογίαν χριστιανοί με τους μεγαλοσταυρους οι θα συμφωνούμε όλοι Μητροπολίτες ,λαός μαζί σας οι θα είμαστε αιρετικοί .ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.