Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέθανε ο θρύλος του ΟΦΗ Ευγένιος Γκέραρντ


Φτωχότερο είναι από σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο που θρηνεί την απώλεια του Ευγένιου Γκέραρντ. Ο Ολλανδός τεχνικός, ο οποίος έγινε... συνώνυμο με την ομάδα του ΟΦΗ, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 77 ετών. 

Ο Γκέραρντ ήρθε στην χώρα μας το 1985 για... χατήρι του ΟΦΗ, και έμεινε στο πάγκο του μέχρι το 2000, κερδίζοντας έτσι το τίτλο του μακροβιότερου ξένου προπονητή σε ελληνικό σύλλογο. Στην διάρκεια της θητείας του στην κρητική ομάδα, ο Γκέραρντ οδήγησε τον ΟΦΗ στην κατάκτηση του κυπέλλου το 1987 στα πέναλτι απέναντι στον Ηρακλή, ενώ το 1993 οι Κρήτες προκρίθηκαν στους "16" του κυπέλλου κυπελλούχων, αποκλείοντας την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το 2000 εργάστηκε ως τεχνικός σύμβουλος στην ΑΕΚ, ενώ το 2001 κάθησε στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Το 2002 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή, ενώ ο τελευταίος "σταθμός" στην προπονητική καριέρα του ήταν η Παναχαϊκή, για δύο μήνες το 2010.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Ότι και να πούμε είναι λίγο! Καλό παράδεισο και τον ευχαριστούμε όλοι οι ελληνες! Τιτάνας απλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.