Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Σύσκεψη για την πρόοδο υλοποίησης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας (φωτο)

Συνάντηση εργασίας Θεοδώρας Τζάκρη - Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ - Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την πρόοδο υλοποίησης του έργου της ανέγερσης του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης στην οποία παρέστη η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Νίκος Μαντζούφας, η διευθύντρια του γραφείου του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή και ο προϊστάμενος Σχεδιασμού της επιτελικής δομής του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Ν. Βασιλείου με θέμα την παρακολούθηση των εργασιών για την ωρίμανση του έργου της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της τελευταίας σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου του 2017 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για να διαπιστωθεί η πρόοδος της διαδικασίας υλοποίησης του πρώτου σταδίου του έργου του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας, το οποίο όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές από την κ. Τζάκρη έχει επιλεγεί να ανεγερθεί με την διαδικασία ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα).

Στην σύσκεψη αναφέρθηκε ότι μετά την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του οικοπέδου εντός της πόλης της Έδεσσας που προορίζεται για την ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου, έχουν συγκεντρωθεί όλα τα στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό, τις εργασίες συντήρησης και τα κτιριολογικά και την προσεχή Δευτέρα θα γίνει ανάθεση από την επιτελική δομή για την σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης (business plan), η οποία προσδιορίζεται να παραδοθεί στο τέλος Φεβρουαρίου.

Από την μέχρι τώρα συλλογή στοιχείων προκρίνεται ως ο πλέον πρόσφορος φορέας για την υλοποίηση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανέγερση η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας λόγω της μεγάλης εμπειρίας των υπηρεσιών της, αλλά και της εγγύτητας προς το υπό ανέγερση κτίριο.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε μετά την ολοκλήρωση του bussines plan να πραγματοποιηθεί συνάντηση της κ. Τζάκρη και του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα για να συζητηθεί ο τρόπος εμπλοκής της ΠΚΜ στην διαδικασία υλοποίησης και η εκχώρηση, αν θεωρηθεί αναγκαίο, των απαιτούμενων κονδυλίων είτε από το ΠΔΕ είτε από το ΤΑΧΔΙΚ για την υλοποίηση της διαγωνιστικής διαδικασίας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…