Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Όχι" της Ιεράς Συνόδου στη χρήση του όρου "Μακεδονία"


Δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου "Μακεδονία" ή παραγώγου του σε άλλο κράτος η ελληνική εκκλησία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου μετά από τη διήμερη συνεδρίασή της, "η Εκκλησία έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου "Μακεδονία" ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου Κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της "Μακεδονίας".

Τονίζει δε πως αναμένει από την "υπεύθυνη ελληνική κυβέρνηση" να κατανοήσει την ανησυχία της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

Εξ αφορμής της έντονης διπλωματικής κινητικότητας που υπάρχει για το θέμα των Σκοπίων, και εν συνεχεία της από 15.12.2017 Ανακοίνωσής Της περί της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων η Δ.Ι.Σ. συμμεριζομένη την αγωνία των Ιεραρχών που διαποιμαίνουν τις Ιερές Μητροπόλεις στην περιοχή της Μακεδονίας, αλλά και του λαού, με Απόφασή Της υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου Κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της «Μακεδονίας». Αναμένει δε από την υπεύθυνη Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία διαχειρίζεται το θέμα, να κατανοήσει την ανησυχία Της, που είναι και ανησυχία του οικουμενικού ελληνισμού.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Επιτελους! Ο ελληνικος λαος ειχε αρχισει να πιστευει οτι ο κληρος εχει πουλησει τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευτυχως μια ηπια φωνη οπως ταιριαζει στον ρολο της εκκλησιας.με ψυχραιμια και νηφαλιοτητα θα λυθει καλυτερα ενα ζητημα εθνικο ,χωρις ακροτητες και διχασμους που δεν ειναι της παρουσης

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.