Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων: Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να γυρίσουμε σελίδα


Σταθερή πολιτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της Κυβέρνησης είναι η σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ με γεωγραφική προέλευση και ισχύ της ονομασίας έναντι όλων.

Εντός του 2018 έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις για την εύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο πλαίσιο της σύνθετης ονομασίας, καθώς και η γειτονική χώρα έχει υποχωρήσει από κάποιες ακραίες θέσεις τις οποίες είχε υιοθετήσει στο παρελθόν, αλλά και από την ελληνική πλευρά υπάρχει η βούληση και η διάθεση να προχωρήσει στην επίλυση του ζητήματος, διότι σε μια περιοχή η οποία δεν είναι απολύτως σταθεροποιημένη, η επίλυση του χρονίζοντος επί εικοσιπενταετία προβλήματος –πάντα με τους καταλληλότερους όρους- δημιουργεί τις βάσεις για σταθερότητα στη Βαλκανική.

Το βέβαιο είναι πως δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία στην ελληνική Κυβέρνηση, εφόσον ο κ. Καμμένος, με δεδομένη τη διαφορετική πολιτική και ιδεολογική του καταγωγή δηλώνει κάποιες επιφυλάξεις σε σχέση με την προσπάθεια που γίνεται, τονίζει ωστόσο, προς πάσα κατεύθυνση, πως αφού υπάρχει μια συνολική συναίνεση στο πολιτικό σύστημα δεν πρόκειται ο ίδιος να σταθεί εμπόδιο στην επίλυση του ζητήματος.

Είναι απολύτως αναγκαία η ευρεία συναίνεση ,γι αυτό και η επιμονή της κυβέρνησης προς αυτήν την κατεύθυνση, γιατί η επίλυση με τους όρους που θέτει η ελληνική πλευρά θα περιτρανώσει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ένας πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, που λύνει προβλήματα και δε δημιουργεί.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου οφείλουν να επιδείξουν σοβαρότητα και να συμβάλλουν στο καλύτερο δυνατό, γιατί τα εθνικά ζητήματα δεν είναι το κατάλληλο πεδίο για λαϊκισμούς και μωροφιλόδοξους σχεδιασμούς. Όσοι

Έλληνες πολίτες δεν έχουν κοντή μνήμη θυμούνται πόσο αποδυνάμωσε την ελληνική πλευρά η διγλωσσία της Κυβέρνησης της ΝΔ το 1992, της μονοκομματικής τότε Κυβέρνησης ,όταν εμφανίστηκε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών με δύο εισηγήσεις, την εισήγηση του υπουργού Εξωτερικών κ. Αντώνη Σαμαρά και την εισήγηση του πρωθυπουργού κ.Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Αυτά όλα τα έχει καταγράψει η Ιστορία. Και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να γυρίσουμε σελίδα. Η Κυβέρνηση με τους μέχρι τώρα χειρισμούς της δημιουργεί τα εχέγγυα για την ορθή επίλυση του προβλήματος.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

17 comments:

  1. Προτοιμαζετε το λαό για τη μεγάλη ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΝΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσέξτε καλα γιατι μετα τα συλλαλητηρια θα ερχόμαστε στα σπίτια των πολιτικων! Το νου σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψηφισα και στηριξα Συριζα αλλα δεν περιμενα τοση επιπολαιοτητα !!! Για να γυρισουμε σελιδα συντροφοι πρεπει να εχουμε διαβασει την ιστορια του τοπου μας. Οχι μονο δεν θα λυσετε το προβλημα αλλα θα θα περιπλεξετε τα πραγματα. Οποιος δεν καταλαβαινει οτι θελουν το ονομα ειναι ανοητος. Ολα τα αλλα ειναι ευκολα. Και το ονομα καμια κυβερνηση και καμια βουλη δεν εχει το δικαιωμα να το πουλησει. Μονο ο ΛΑΟΣ... Το κριμα στο λαιμο σας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κ. Καμενος ποσες τουμπες θα κανει ,αρκει να μην χαση την καρεκλα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτη ειναι η αριστερα των αγωνων. Μετα τη Μακεδονια θα δωσετε και τον Παρθενωνα; Κσι εις ανωτερα ... Δεν τους χαριζετε καλυτερα το ονομα του κομματος σας! Δημοκρατια του Συριζα η Ανω Δημοκρατια του Συριζα για ειναι και συνθετη. Ψηφοφορος σας αλλα πλεον πρωην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μας κυβερνούν ανιστόρητοι πολιτικοί. Δεν μπορούμε να δώσουμε το όνομα Μακεδονία 3.000 χρόνων ιστορίας επειδή το θέλουν οι Σκοπιανοί και οι ''δήθεν'' Σύμμαχοι μας. Αλήθεια, πώς θα λέγονται; ''Μακεδόνες;'' Και η γλώσσα τους η Σλαβο-Βουλγάρικη θα λέγεται Μακεδονική;; Αίσχος Σύντροφοι!! Αυτό δεν θα περάσει!! Υπάρχουν ένα σωρό ονόματα. Το παλιό τους όνομα : Vardarska είναι ότι πρέπει, για να μην την πούμε Νότια Σερβία, όπως την έλεγαν οι παππούδες μας. Δεν φτάνει που ξεπουλήσατε την χώρα, οι νέοι μας φεύγουν στο εξωτερικό, Θα ξεπουλήσετε τώρα και την ΙΣΤΟΡΙΑ μας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι επιπολαιοι παραπανω θελετε να μην λυθει το θεμα και να μεινει το ονομα Μακεδονια σκετο διεθνως και FYROM (πρωην Γιουγκοσλαβικη Δημοκρατια της Μακεδονιας) στην Ελλαδα!!!
    Μπραβο βρε σουπερ Μακεδονες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ. ΔΗΛΑΔΗ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΘΑ ΒΑΣΙΣΤΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΨΕΜΑ;

      Διαγραφή
    2. Δεν καυαλαβαινεις τι λέμε η μονο στο ιδίωμα σου τα πιάνεις?
      Όσο δεν τους αναγνωρίζουμε εμείς ούτε ΝΑΤΟ ουτε τίποτα.
      Για αυτό δεν θέλουμε καμια ονομασια που να πςριεχει τον όρο Μακεδονία.
      Αλλά βλέπεις δεν αποφασίζουμε εμείς αποφασιζουν τα αποκυήματα του Στάλιν και του Κάστρο,τα μαζεματα της ξεπεσμένης αριστεράς και οι πεταμενοι του ΠΑΣΟΚ.
      Αποεω λοιπόν πως αφού δεν τήρησαν τίποτα απο αυτά που εταξαν προεκλογικά πως πιστεύουν κάποιοι σαν εσένα σε αυτούς για λύση.
      Αλλά τι λέω, φαίνεται απο αυτά που γράφεις προς τα που κλίνεις.
      Κάντε ρε και ενα δημοψήφισμα να ξαναγελασουμε ,ξεχασαμε πως είναι

      Διαγραφή
    3. βλακα τουρκοσπορε 4.01 η μακεδονια χιλιαδες χρονια ειναι μια και μοναδικη

      Διαγραφή
  8. Η Μακεδονια δεν πωλειται, δεν δωριζεται, δεν χαριζεται! Ραντεβου στις επομενες εκλογες κυριοι του Συριζα. Αυτο ισχυει και για τους αλλους ... λυτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμας θα μας πεισετε! Τους Αλβανους των Σκοπιων πως θα τους πεισετε; Γελανε οι Ευρωπαιοι με τους Σκοπιανιους που θελουν να γινουν ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. Τωρα θα γελανε και με τους πολιτικους μας που ξεπουλανε την ιστορια τους. Σε ποια χωρα Εωρωπαικη εχει γινει κατι αναλογο;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνω σε αυτο που λενε απο το ΣΥΡΙΖΑ οτι τωρα ειναι η καταλληλη στιγμη να λυθει το σκοπιανο. Ομως να λυθει με βαση την ιστορικη αληθεια. Μακεδονια ισον Ελλαδα. Ναι στην συνθετη ονομασια λοιπον χωρις τον ορο Μακεδονια. Αν οι Νατοικοι ζοριζονται ας οναμαστουν Νοτια Γιουγκοσλαυιια.
    Συριζα ψηφισα στις δυο τελευταιες βουλευτικες εκλογες. Απο μενα μαυρο στο εξης αν χαρισετε το ελληνικο ονομα Μακεδονια. Καλη επιστροφη στο 3%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προδότες αριστεροί με τις δεξιές τσέπες ακούστε καλά τον παλμό του κόσμου, αν δώσουμε το όνομα θα δώσουμε ότι πολυτιμότερο έχει η Ελλάδα μαύρο φίδια στομ κόρφο σαε μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η Ν.Δ συμφωνει αλλά αυτους δυσκολεύεσε να τους βρίσεις ενω στους αριστερούς σαν νεράκι σου κατεβαίνουν οι μεγάλες κουβεντες πατριώτη του καναπέ και του εικοσάευρου.

      Διαγραφή
    2. Παμε στοιχημα οτι η ΝΔ εχει ηδη αποδεχτει συμβιβασμο με συνθετη ονομασια[ Ετσι θα απλωσει το βουτυρακι στην φετα του Τσιπρα] που θα περιεχει και το προσδιορισμο "Μακεδονια"; γιαυτο ετοιμαζουν νεο κομμα ,την "λιγκα του Βορρα"! Δυστυχως Δεξιοι ψευτοελληναραδες θα κανει κι ο Κουλης οτι πουν οι Νατοικοι ,ο Τραμπ ,η Μερκελ ! Αυτοι ειναι οι εντολοδοχοι του ιδιου και του πατερα του! αδικα χτπ[ιεστε

      Διαγραφή
  12. Ο εθνικισμός_ φασισμός που καλλιεργείται και από τις δύο πλευρές είναι το πρόβλημα και όχι το όνομα .Η Βουλή είναι υπεύθυνη για την εξεύρεση λύσης και όχι παπάδες εθνικιστές και γιαλαντζί πατριώτες. Μπράβο στην κυβέρνηση που έχει το θάρρος να προχωρήσει στην επίλυση του θέματος και δεν το βάζει κάτω από το χαλί. Αυτό έγινε το 92 στο περιβόητο ΕΘνικό συμβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.