Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έφη Ταμβίσκου : "Εχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν"


Όταν οι Θεσμοί υποτιμούνται από τον ίδιο τον ασκούντα την διοίκηση, όταν κυριαρχούν αλαζονικές συμπεριφορές κατά την άσκησή της, όταν οι συμπεριφορές, συνοδεύονται από κραυγές απέλπιδος αγωνίας για να μην ακουστεί ο «κάποιος» που έχει διαφορετική τεκμηριωμένη θέση από αυτή του «αλάθητου» άρχοντα, και μάλιστα μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τότε έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν.
Η εγωκεντρικότητα που διακατέχει την σημερινή δημοτική αρχή και τον επικεφαλή της, εκδηλώνεται με αρνητική στάση που αγγίζει ακόμη και τα όρια μιας αλαζονικής τακτικής απέναντι σε όσους έχουν διαφορετική άποψη και το θάρρος της γνώμης να εκφραστούν ελεύθερα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Αδιάψευστος μάρτυρας τα όσα συνέβησαν σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, με την αναφορά μου στους οικιστές του παλαιού Αγίου Αθανασίου, οι οποίοι φυσικά επειδή δεν τυγχάνουν τοπικοί ψηφοφόροι, απαξιώνονται ως άνθρωποι και ως πολίτες. Όμως τα πρόσωπά αυτά τίμησαν και τιμούν την περιοχή μας με το να επιλέξουν να οικήσουν εδώ, αποτελώντας ένα τμήμα του εσωτερικού τουρισμού στο δήμο και στο Νομό μας.
Το πρόβλημα της από πολλά χρόνια ελλιπούς υδροδότησης αλλά και κυρίως της χειριστης ποιότητας πόσιμου νερού, έπρεπε να θιγεί, ως σημείο πολιτισμού ενός χειμερινού τουριστικού προορισμού, αλλά και επειδή αποτελεί ευθύνη όλων μας απέναντι στη δημόσια υγεία. Ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής απαξίωσε επανειλημμένα ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν αποδέχθηκε την πρόταση έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ., με την παρουσία των ενδιαφερομένων οικιστων, ώστε να υπάρχει μία πλήρης σφαιρική και αντικειμενική ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων. Δεν θα συνταχθώ ούτε με τη θέση, ούτε με την τακτική του.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

Στη προκειμένη περίπτωση ακολούθησε και εδώ, δυστυχώς, την πάγια και αυτόβουλη προσφιλή τακτική που τον χαρακτηρίζει. Κατόρθωσε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους εργαζόμενους και στην εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος γενικότερα, το οποίο θα έπρεπε να λειτουργεί σύμφωνα με συγκεκριμένους κανόνες που απορρέουν από τον Καταστατικό ίδρυσής του. 
Η απαξίωση και καταστρατήγηση των κανόνων αυτών, έχει ως συνέπεια την απαξίωση του ρόλου του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης. Ταυτόχρονα η τακτική αυτή, που ορισμένες φορές προσωποποιείται και στους εργαζομένους του Ιδρύματος, έχει ως αποτέλεσμα να σύρονται σε δικαστικές διαμάχες, λόγω λήψης δυσμενών αποφάσεων σε βάρος τους, σχετιζόμενες με βλαπτικές εργασιακές τους μεταβολές.
Εκτός των άλλων, η διεύθυνση του Ιδρύματος, ασκείται κατά μη νομότυπο, σύμφωνα με το ισχύον Καταστατικό Ίδρυσης και λειτουργίας του, τρόπο, από «εθελοντές διευθυντές», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία του και με αποτέλεσμα την μηδαμινή χρηματοδότησή του. Επί πλέον είναι επιεικώς απαράδεκτος ο εμπαιγμός των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία επανειλημμένα ζήτησαν την αναλυτική συζήτηση του θέματος, αφού η υπόθεση γηροκομείου δεν είναι κάτι αποκομμένο από την καθημερινή Εδεσσαϊκή πραγματικότητα.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΝΑΒΟΥΡΓΕΙΟ

Η πρόταση χρηματοδότησης για το εγκαταλελειμμένο Κανναβουργείο, που ήρθε σαν θέμα σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε ως κύριο άξονα, σύμφωνα με την πληροφόρησή μου, προτάσεις και μελέτες που κατατέθηκαν παλαιότερα και επανειλημμένα, για το συγκεκριμένο σκοπό. Ίδια και απαράλλαχτη πρόταση με παλαιότερες κατ επανάληψη προτάσεις. Τι αλλάζει; Τίποτα. 
Και δεν αντιλαμβάνομαι πώς θα πάρει ο Δήμος την χρηματοδότηση, για την οποιαδήποτε μελλοντική χρήση επικαλείται, όταν ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το καθεστώς με τον πρώην επιχειρηματία; Όταν δεν έχει διασφαλιστεί η κύρια πρόσβαση από την πλευρά του δρόμου, που είναι ιδιοκτησία της ΔΕΗ, και όταν ο νυν δρόμος είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση; Δεν αντιλαμβάνομαι πώς επί πολλοστή φορά ζητείται χρηματοδότηση για ένα χώρο, για τον οποίο έχουν παλαιότερα ληφθεί αρκετά χρήματα, για συντήρηση και λειτουργία του εξοπλισμού του (μηχανήματα, εργοστάσιο κλπ), και δεν έγινε απολύτως τίποτα, εγκαταλειποντας τα στην τύχη τους; Το ίδιο δεν έγινε και με τις κατασκηνώσεις Σωτήρα; Ακόμα παίρνουμε απάντηση για το ποιος ευθύνεται!
Δυστυχώς ο επικεφαλής της νυν Δημοτικής Αρχής, δεν ανέχεται καμία άποψη και κριτική. Δεν έχει καταλάβει ότι είναι υποχρέωση των Δημοτικών Συμβούλων να ρωτάνε, να ζητούν απαντήσεις, να προτείνουν λύσεις και όπου χρειάζεται να ασκούν κριτική. Η έπαρσή του, είναι τόσο μεγάλη που προσπαθεί να υποτιμήσει τη νοημοσύνη μας. Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι ιδιοκτησία του, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν είμαστε χειροκροτητές του, και η πόλη της Έδεσσας, ό Δήμος Έδεσσας δεν είναι κτήμα του. 
Εάν κάποιοι στην αυτοδιοίκηση πιστεύουν ότι μπορούν να φέρνουν θέματα στο Δ.Σ, με παγιωμένη τακτική της υποχρεωτικής ψήφισής τους, χωρίς ποτέ οι υπεύθυνοι να δίνουν αργότερα λογαριασμό στον Εδεσσαϊκό λαό, τότε ορθά πιστεύω πως τέτοιες κινήσεις από την πλευρά τους είναι μόνο για το “φαίνεσθε” και όχι για το αποτέλεσμα, οδηγούμενες ουσιαστικά σε αποτυχία.
Οι άναρθρες κραυγές από τον «πρώτο δημότη» της Έδεσσας στον χώρο του δημοτικού συμβουλίου, με ανυπόστατες αιτιολογίες, υπεκφυγές και ειρωνείες όπως πολλάκις συμβαίνει, αποκρύπτουν την αδυναμία απαντήσεων, αλλά και δεν αρμόζουν σε ένα τέτοιο Υψηλό Θεσμό. 
Η συμπεριφορά του τόσο απέναντι σε εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους όσο και σε πολίτες του Δήμου μας αγγίζει τα όρια αλαζονείας και απαξίωσης αφού όποιος δεν συντάσσεται με τις απόψεις του, στοχοποιείται με μεθόδους και πρακτικές οι οποίες ανήκουν στο παρελθόν. 
Ο θεσμός, η Έδεσσα, ο Δήμος μας αξίζει και μπορεί κάτι καλύτερο.

ΤΑΜΒΙΣΚΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 
ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 comments:

  1. Τελικά Έφη φοράς παντελόνια και πολύ άντρες εκεί μέσα στο δημοτικό συμβούλιο φούστες, περίμενε σε λιγάκι το γραφείο προπαγάνδας και την επίθεση του. Πράγματι μια εκδικητική δημοτική αρχή που στηρίζετε στο ψέμα και στη προπαγάνδα. Η Έδεσσα γύρισε 50 χρόνια πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Γιάννου πνέει τα λοίσθια. Η απέλπιδα προσπάθειά του να φανεί περισσότερο πατριώτης!!! από τους άλλους δημότες έπεσε στο κενό, καθόσον το μόνο που κατάφερε είναι να καταλάβουν όλοι γιατί το έκανε. Μα φυσικά για τα λάικ στο φ/β. Έχει μείνει με 3-4 δημοτικούς συμβούλους δίπλα του γιατί οι άλλοι τον έχουν απαξιώσει πλήρως. Βλέπουμε από ποιους - ποιες συνοδεύεται στις εκδηλώσεις. ούτε και η ανοιχτή στήριξη που έχει από τον Δεσπότη μας θα τον βοηθήσει. Οι πολίτες του Δήμου θα πράξουν όπως έπραξαν οι Μακεδόνες όλοι οι Έλληνες. Είπαν την Κυριακή στο συλλαλητήριο ένα μεγάλο ΟΧΙ σε κάθε παλιό κάθε άρρωστο και φθαρμένο. Έτσι ΟΧΙ θα πουν και σε αυτούς που ζυγίστηκαν και αποδείχθηκαν "ελαφρείς" να διαχειρισθούν τα του Δήμου. Έφη προχώρα όλοι ξέρουμε πόσο καθαρή είσαι και τον χαρακτήρα σου. Το λάθος του Δημάρχου να σε διώξει από κοντά του είναι τελικά αυτό που θα τον κάψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΞΥΠΝΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι ομως, διωχνοντας απο κοντα του την Ταμβισκου και τον Τσιβογλου μαλλον αναβαθμιστηκε ο Γιαννου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ

      Διαγραφή
    2. Εδω έχεις ένα λάθος, δεν τους έδιωξε, έφυγαν και όχι μόνο αυτοί, δηλαδή έμεινε με την παρέα από την οποία αποχώρησε το 2009 προσφέροντας το νέο στους δημότες και εδώ γελάμε. Τώρα για το αναβαθμίστηκε εδώ δεν θα γελάσουμε γιατί μόνο αυτός θα μπορούσε να γράψει η να πει κάτι τέτοιο. Θα μπορούσε να τους διώξει το 2014, πριν γίνουν οι εκλογές, αυτός όμως γλυφίζοντας όπως έχει μάθει να κάνει σε όλη του τη ζωή τους έπεισε ότι θα αλλάξουν όλα. Εκεί θα βλέπαμε τη μαγκιά του, άντε και καλό κατήφορο στη αναβάθμιση σας, έρχονται εκλογές και οι κατουρημένες ποδιές που θα φιλήσετε θα είναι αμέτρητες και πάλι δεν θα βγείτε. Καλό μεσημέρι Δήμαρχε, ξέρω σου είναι δύσκολο να δεχτείς ότι σου έφυγε η καλύτερη δημοτική σύμβουλος, κανε δουλειά με τον αναβαθμισμένο τροχό της τύχης και την μις μαστίχα αυτοί σου αξίζουν αυτούς έχεις. Θυμάσαι που παρακαλούσες να μην παραιτηθεί η Ταμβίσκου .Δεν μπορείς ακόμα και σήμερα να καταλάβεις ότι ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του προσωπικότητα

      Διαγραφή
  5. Όντως στο σημείο μηδέν η Έδεσσα, αν κρίνουμε από τους ανθρώπους που αυτοπροτείνονται για να διοικήσουν την πόλη... Εμπρός για μια ακόμη μικρότερη και αδύναμη Έδεσσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σκασίλα του του γιάννου κύριοι. Τη δουλειά του θα την κάνει και θα βρεθεί εκεί που του αξίζει. Την συμφωνία του με τον κυριάκο την έκλεισε. Και στο δήμο θα έχει νεολαία και γκιούρο και γιώγα και δίου. 'Οσο θελετε ονειρευτείτε αλλά θα απογοητευτείτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θεωρείς τον Γκιούρο και τον Γιώγα νεολαία, καθώς και το παιδάκι τους στα προσκοπάκια Τασούλη, σου προτείνω βλέποντας τα πόσα χρόνια είναι στην τοπική αυτοδιοίκηση να πάρεις όχι ληγμένα χάπια όπως γράφει ένας φίλος πιο πάνω, αλλά υπόθετο. Συνένοχοι στα έργα Γιάννου και μάλιστα με το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από όλους τους δημοτικούς συμβούλους του. Όσο για τον Μητσοτάκη μαγεύτηκε από την μπουγάτσα που τον κέρασε ο Αρχιδήμαρχος που έτρεχε από πίσω του για να τον ταΐσει και "αυτό το είδα με τα μάτια μου", και θα τον κατεβάσει όχι για βουλευτή αλλά για προμηθευτή μπουγάτσας στη βουλή.

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει στην ομάδα και άλλος που θα μπορεί να πάει τον δήμο μπροστά ,,,έκπληξη !!!!!

      Διαγραφή
  7. Εσυ αγαπητε μου που θεωρεις τον εαυτο σου επιφανη, διοιηκητικα ικανο, διεκδικητικο και πνευματικα ανταξιο της πολης μας γιατι δεν αυτοπροτεινεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έφη πάρε μαζί σου καλά παιδιά και είσαι η επόμενη δήμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν ετοιμάζεται για υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ ο κος Γιαννου , δεν νομίζω ότι έχει τον απαιτούμενο χρόνο για δημοτικές δουλειές !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.